19

До 17 адвокат

преди 1 седмица

По принцип сте прав. Как обаче НАП може да установи вашите доходи, като не пускате фактура за устна или писмена консултация и при упълномощаване по дела не предлагате за подпис бланка пълномощно от кочана, а пишете пълномощно на хвърчащ лист.

18

До 4

преди 1 седмица

Трябва да се договориш с нея за съответния хонорар, съобразен с новите законови промени

17

адвокат

преди 1 седмица

За несведущите обяснявам:Единственото положително нещо,е отпадане на долната граница на хонорарите.Тя не беше в полза на хората,а в полза на държавния бюджет-дължаха се данъци и осигуровки.Не може за една никаква кражба-елементарно дело,минимумът да бъде 1000 лв.Всички се страхувахме от евентуална ревизия,и последващата дисциплинарка.Хорама масово не знаят,че от сумата,заплащана на адвоката,25% е данъци и осигуровки.Отделно кантора,разходи по нея,и на адвоката остава само труда.

16

Анонимен

преди 1 седмица

ЕС да не забрави и нотариусите.

15

Анонимен

преди 1 седмица

Bcuчku gъpжaвu ynpaвлявaнu oт agвokaтu ca ckanaнu мaфuoтcku keнeфu...

14

реклама

преди 1 седмица

Екип от джуджета върши великанска работа в името на вашата невинност.

13

до 2

преди 1 седмица

Това вече ще е много трудно - не останаха агнета....

12

АзъКанъАзъ7112136860

преди 1 седмица

Браво! Предстсвям си рекламата АДВОКАТИ АВРАМОВ И ДАНЕЛ ВИ ОПРОЩАВАТ ЕВРЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,САМО И САМО ДА СА СРЕЩУ ГОИТЕ БЪЛГАРИ.

11

Анонимен

преди 1 седмица

Това и глупавото изискване, да не може да практикуваш, докато си урпавител на фирма.

10

Анонимен

преди 1 седмица

Само да попитам - откъде накъде, депутатите решават, какви цени ще иска гилдията? Че те утре, ще вземат да наложат и "максимална заплата"!

9

Анонимен

преди 1 седмица

Съдът не ти присъжда хиляда лева, а решава, че адвокатът е свършил работа за 500 лв и присъжда 500 лв." - А сега как е? Искаш 4000 лева, те ти дават 2000.

8

6

преди 1 седмица

Дай на минусите, ама знаеш че съм прав, а ти пишеш глупости. Или искаш, съда да не може да обявява хонорарите за прекомерни?

7

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 2 - Проблемът е, че е трудно да се съгласува със закона. Иначе, аз лично съм фен на подбни неща (не, не на агнета и яйца, а на подобен тип разплащания).

6

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 5 - Идеята е точно обратната. Да няма разни, дето хващат сулю и пупю, пишат им хонорари по 50000 лева, а като спечели делото, да източва другата страна.

5

Анонимен

преди 1 седмица

Проблемът който се създава е с отпадането на минимума. Спазаряваш адвокат, взима ти хиляда лева, печели делото. Съдът не ти присъжда хиляда лева, а решава, че адвокатът е свършил работа за 500 лв и присъжда 500 лв. Така клиентът макар и прав е с 500 лв непокрити разходи по делото. И досега се намаляше прекомерно адвокатско възражение, но не се падаше под минимума. Сега съдиите могат да обезценят адвокатския труд, както си решат.

4

Анонимен

преди 1 седмица

Искам яка адвокатка да ми прави ... реклама...

3

Анонимен

преди 1 седмица

А може ли да разреши да се рекламират синоптиците тъй като много познават времето например днес обявиха оранжев код за Велико Търновска област и без малко да познаят от предвидените от 35 до 55 л падна дъжд който едва намокри асфалта в Търновско и Еленско.

2

Анонимен

преди 1 седмица

Помните ли най-гладните периоди през 90-те години? От познат юрист, който живее в малък град в провинцията тогава чух, че в неговия район доста хора отселата се спазарявали да платят в натура различните видове адвокатски услуги - например, определен брой яйца за съставянето на някакъв документ. Или агне - цяло или половин, в зависимост от вида на услугата.

1

Мхмм...

преди 1 седмица

Чудесно, сега наред с рекламите за магнезий, колаген и хапчета против ди***рия, ще гледаме и реклами на мазни адвокати които ще се надпреварват да ни обясняват кой е по-по- най в света на правото...