Дрън дрън, приказки под шипковия храст. Доживяхме алкохолиците да пишат книги как се пие. Рекламно лице на бирената мaфuя което ще си похарчи хонорара за пиячка.
Нали всички виждаме.Старозагорските бири уж лицензно производство като Хаойекен,Туборг и и др.са едни и същи.А пиринското когато се правеше в Сърбия или Гърция беше добро .Сега е боза.В Бг никъде няма добра бира вече.
Царевичен грис,вместо пивоварен ечемик!И хмел във България не се гледа!Гришата затвори и единствената пивоварна работеща по-стандарт "Леденикa"
В България няма вече бира ...Туборг, Хайнекен, Ариана, Каменица и Загорка....всичкото е еднакво ....боза, само Пиринско е различно както винаги като линонада.
В бтлгария ако те хванат да си вариш бира и да си я пиеш могат да те осъдят. А наздраве с газирана вода със спирт и гранулки .
До Леденика Не точно. В Германия специално има закон за бирата, какво точно трябва да съдържа. А в Чехия има безброй марки хубави бири и никой не си позволява да слага консерванти. А ако искате наистина прясна бира отивате в кръчмата и пиете наливно от Танка, или от "резервоара" на Български. Тази наливна бира е доставена от пивовара в рамките на предишния ден-два.
Пиво е като пиво, добра напитка, само ако я варите сами вкъщи. Останалите "бири" са пълни с консерванти и стабилизатори (немски, чешски .. лагери, шмагери...). Да не говорим за безобразните цени и качеството на вода. В България има потенциал, но не се реализира, за производство на плодови вина от тип "сайдер", които са в пъти по-добри от зърнените ферментирани напитки.
"Езиците на бирата" е книга за любители на кехлибарения вкус