47

Шарлатанин

преди 1 седмица

Разбира се, че е надценена творба, как да се мери с шедьовър като "Титаник". ;)

46

Невероятни тъпаци

преди 1 седмица

Еми, съгласен съм със статията. Филмът наистина е добър, но да говорим за шедьовър е доста преувеличено. Най-голямото недоразумение в киното е огромната пpocтотия "Кръстникът". Да не говорим oлигoфpениите на пълната откaчалка Тарантино. Но, когато има овце, винаги ще има кой да ги стриже. Вие тук не сте от най-интелигентната аудитория на България, повечето от вас не са прочели дори една сериозна книга през живота си, да не говорим за тоталното oпpoстачване в последните десетилетия на цял свят.

45

Сата НАТО

преди 1 седмица

Още тогава се чудех защо толкова го превъзнасят. Имаше драма ама си е обикновен пандизчийски филм. Списъкът на Шиндлер също е прехвалена боза. Тежките драми с насилие са булшит, гледаш го и не повтаряш. Хубавите филми са за хубави истории, с хубави хора и хепиенд. Например Розов кадилак на Клинт Ийсууд, Море от любов с Ал Пачино, Колкото, толкова с Джак Никълсън или Братовчед ми Вини с Джо Пеши и суперсладката мацка Мариса Томей. Те никога не омръзват.

44

Анонимен

преди 1 седмица

Един филм с Филип Киркоров щеше да бие "Изкуплението Шоушенк" десет пъти.. Ама руснаците просто не искат..

43

Оптимист

преди 1 седмица

Един от най-добрите филми правени някога. Няма спор.

42

Анонимен

преди 1 седмица

Добри момчета 1990г на Мартин Скорсезе е велик филм.Рей Лиота играе ролята на живота си.

41

Анонимен

преди 1 седмица

Както се казва за вкусовете не се спори. За мен Шоушенк е страхотен филм, както и Полет на кукувиче гнездо с Джак Никълсън или Моцарт и двата режисирани от Милош Форман.

40

Нищо особено

преди 1 седмица

Нищо геройско няма във филмът. Каналът през който избяга от затвора Анди Дюфрейн е от същият вид в който се къпят българите на родното черноморие. Дюфрейн поне се жертва за да избяга от затвора а българите се топат дороволно в същото защото нямат акъл.

39

Анонимен

преди 1 седмица

Изкуството не е едностранен, а двустранен процес. Не е точна наука. В изкуството обектът се превръща в субект. Затова за едни дадена творба е шедьовър, докато за други е надценена. Всеки по своему възприема и рефлектира върху творбата.

38

Анонимен

преди 1 седмица

Филмът с най-много гласове в ИМДБ. След него е "Черният рицар" на Нолан и Кръстникът 1 и 2.

37

до 22

преди 1 седмица

Първи избор за главната роля в Шоушенк е бил Том Ханкс, но той отказва, защото вече е бил ангажиран с Форест Гъмп.

36

Анонимен

преди 1 седмица

Мизъри пак по Стивин Кинг е класика, както и То.

35

Анонимен

преди 1 седмица

Само Кръстникът му съперничи и вади картина по-добра от 99.99999% от сегашните ози.

34

Анонимен

преди 1 седмица

Дали тези 3 млн са го изгледали?

33

Анонимен

преди 1 седмица

При почти еднакъв бюджет с филма призрък със патрик суейзи и деми мур печели половин милион а този едва три но съм съгласен шом хора са гласували

32

Анонимен

преди 1 седмица

Гледайте Пълно бойно снаражение на Стенли Кубрик също много добър филм за виетнамската война по мое мнение най-добрия за виетнамската война, Апокалипсис Сега също е добър, но не толкова.

31

Анонимен

преди 1 седмица

Гледайте Сиянието по роман на Стивън Кинг, режисьор Стенли Кубрик и главна роля на Джак Никълсън.

30

Анонимен

преди 1 седмица

"Изкуплението Шоушенк" е съвременен прочит на библейската история на Йосиф. "Зеленият път", отново по роман на Стивън Кинг и също толкова велик филм, пък е съвременен прочит на Евангелието. Ако противниците на християнството знаеха колко много от любимите им филми, книги, режисьори, книги са вдъхновени от Библията, щяха да се откажат да четат и гледат.

29

ПАТРИКнонеСУЕЙЗИ

преди 1 седмица

не забравяйте моля и филма POINT BREAK(1991)!!!!такива филма няма да има повече никога!!!!цитат от филма..."хайде хайде НУКОГА НЕ СМЕ ГО ПРАВИЛИ ЗА ПАРИ А ЗА ДА ПОКАЖЕМ НА МЪРТЪВЦИТЕ ВЛАЧЕЩИ СЕ В МЕТАЛНИТЕ СИ КОВЧЕЗИ ЧЕ ЧОВЕШКИЯ ДУХ Е ВСЕ ОЩЕ ЖИВ!!!...БОДИ е винаги с нас...

28

Анонимен

преди 1 седмица

За музиката да не говорим всички предишни са по-добри от следващите, тотална деградация.