Винаги съм се чудил кой е измислил рецепти за сирене и кашкавал с палмово масло! Явно не е бай Грую мандраджията..! Според мен това са технолозите от Висшия институт за хранителни технологии Пловдив! Присъди за всички тях за опит на бавно отровителство на българския народ!
Не се подвеждайте по надпис "Без захар" или "0% захар" на безалкохолни напитки. Прочетете дали не съдържат аспартам. Много от дъвките в магазините са с аспартам.
До Анонимен 72 - Ти г-д земевладелецо колко декара трябва да имаш, за да си отгледаш слънчоглед ,че да си направиш олио. Ай малко по реалистично да говорим.
Пак се отклонява вниманието на бедния българин, баниците са ни най-малкия проблем. Всички храни в страната и извън нея са бъкани с *******, но най-доброто нещо за да окрадеш овцете е разделяй и владей!
Имитиращи продукти се използват по цял свят, това е истината, като се загледате продукти произведени в чужбина и ще видите съдържанието, че и в тях има "разстителни мазнини", накратко и палмова мазнина. Навсякъде се използват тези долнокачествени неща, това е реалността, няма как да се забрани само с България, а в останалите страни да е разрешено. Както и с изкуствените подсладители, 99% се използват такива вместо истинска захар! Много по-евтино е, и като има конкуренция, сещате се...
Изварата е по-полезна от сиренето, това слагат вътре и олио. Палмата е в сиренето а такова в баничките няма...
Самия факт, че се позволява продажбата на имитиращи продукти е показателен за липсата на държавен контрол. Същото важи за некачествените китайски стоки, зеленчуците пълни с пестициди (внос от Турция) и пр. Но иначе хрантутим хиляди чиновници по министерства, агенции, общини, парламент...
Ами работата е проста. Който я внася - на талавизор се кара да изяде едно коло. И се чака резултат. Първом - ще се окаже че никойй не я е внесъл -да я яде митничря. То у неговия г*з кое не е минало-митнически скла е митничрския г*з. Ама има начлство, и то *** има начластво. И тъй до несменян човек(тия дет са нагоре и ги сменая си ги хибът по държавна линия). Тъй ,че на ниво Асково ще се оправи работата...
До 76 С какво го печеш "истинския" ти хляб, пак използваш купено брашно с един куп добавки в него! Да не мислиш, че в хляба за 1-2 лева слагат допълнителни неща освен брашно, сол, набухвател, вода? За това евтиничт хляб е по-здравословен, защото мухлясва за 2-3 дни през лятото, а хляба за 5-7 лева не мухлясва по две седмици! Пробвайте и ще се обедите!
и преди 15-20 години в производството се слагаха всякакви отпадъци, колко измрели животни са смляни, просто сега вече слагат повече добавки, иначе отпадния материал си е като преди, просто е овкусен допълнително
Няма как да си произвеждаш всичко! Няма как да се прибере човек от работа в 17-18-19 часа и да почне да си меси хляб, да го опече, да сготви, да е посят домати, краставици , царевица, моркови , тиквички и всичко останало, и да отиде да ги обере от градината, ако няма градина да ги посее на село и да ходи с колата до там за да ги отгеда и да си обере, , след това да измие, да изчисти, така че престанете да пивете глупости как всичко може, кой знае как майките ви или жена ви сервират наготово
Преди как можеше да качествено и вкусно, а сега ще меся, ще си правя олио, ще си гледам кравата и ще извадя стана на баба да си изтъка дрехите. Говорите ми за изкуствен интелект и не знам какво, а иначе ще връщаме бита от 19-ти век. А и с тоя начин на мислене "всеки да се спасява поединично", така ни цакат, ама масово.
Бай *** трябва да се научи да плаща за качество! Няма как да искаш да платиш за палмова мазнина и да получиш истинско сирене, няма как да стане. Материалите за производството на баница с истинско сирене е около 3 лева, няма как Бай *** да плати 2 лева за нещо при което производствените му разходи са 3 лева...Ако има баничарница, която да работи на цена 4 лева баницата с доказано истински материали, , то още като отвори, няма да има повече от 1-2 клиента на ден, и ще затвори 1-та седмица
До 74, повече от 10 години си печем хляба вкъщи. Вкусен, плътен и истински. Не е забранено. Можеш да опиташ :) Пък и с хлебопекарна отнема 10 минути. Наистина не разбирам постоянното мрънкане :)
За 2 лева, какво искате, истинско сирене ли да има? Като станат по 4 лева тогава може да се иска да са с истинско сирене. Като сметнете като грамаж колко сирене трябва да сложат в една баница за 2 лева, и с цената на ЕВТИНОТО уж истинско сирене сигурно ще е колкото баницата... Няма как да стане. И не 8 от 10 баничарници работят с имитиращ продукт, а 10 от 10, всичко, иначе няма да излезе сметката. Но масово нацията ни неможе да изчислява.
Спомням си като бях дете за хляба от фурната на село Дяково. Чудесен, вкусен, ароматен. Само с хляб може да се наядеш и да си сит. За съжаление, фурната там отдавна не работи.
Как ядем все повече палмова мазнина, без да знаем?