4

Анонимен

преди 1 седмица

Никакъв пазар не правя за 15.09. Децата ми не ходят голи и боси, та да се налага точно на 15.09 да ги обличам. Тетрадки и пособия мога да купя по всяко време от всякъде.

3

Любопитна

преди 1 седмица

Четох доста по въпроса. Експертното мнение е, че празната ученическа раница не бива да тежи повече от 1 кг, а когато е пълна, тежестта й да не надхвърля 10-15% от телесното тегло на детето.Според медицинските четива, средният ръст на първолака е около 120 см, а средното телесно тегло е около 23-24 кг. Следователно пълната раница не бива да тежи повече от 4.4 кг. За човече с ръст 120 см това не е ли много?И защо в някои дни раницата тежи над 5 кг, ако детето е взело всичко необходимо за този ден?

2

Анонимен

преди 1 седмица

Разбира се, че раницата трябва да бъде ергономична. Но замисля ли се някой колко ще тежи тя? Може да купиш на първолака идеалната за възрастта и ръста му раница, но като сложиш в нея 5 до 7 кг учебни пособия, как ли ще се отрази това и на стойката, и на здравето на детето?

1

Анонимен

преди 1 седмица

Преди време, от хубава и добре заредена книжарница в централната част на София, точно преди 15 септември купих десетина химикалки. После у дома установихме, че само с една от тях може да се пише. Всичко друго засъхнало, старо.