37

Ангелина

преди 5 дни

По- добре "недостиг на учители" ,отколкото "учители" по принуда ,без призвание ,които нанасят повече вреди ,отколкото ползи за търсещите знание деца ,колкото и малко да са те.

36

Анонимен

преди 6 дни

Назначават се масово на временен трудов договор или по проект на заетост.Така е и в детските градини. Принудени са да си търсят друга работа.Има и уловка, че времето в което са назначени не стига да отидат на борсата.То увеличението на заплатата трее да се избива ,нали!

35

Смех

преди 1 седмица

Доста дипломи за следдипломна клалификация са раздали на начални учители за компютърни специалности и така са решили проблема за този предмет. Да ги дипломират и като математици, химици и биолози.

34

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 19 Ще ти обясня. Назначават се учители на срочен трудов договор от 1 или 15 септември до края на юни. Лятото тези учители са на борсата като безработни. Мястото им се пази. Директорът е длъжен да обяви мястото им като свободно в края на лятото. Ти се "ловиш" на въдицата от борсата, ама не те вземат на работа. Директорът пак назначава същия учител на работа на 1 или 15 септември до края на юни. Догодина пак същото, пак, пак...

33

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 21 А, стига с тая каса на ЛИДЛ и Кауфланд! Това са заплати в София. В провинцията не са толкова заплатите. Знаеш ли тия заплати в Кауфланд и Лидл как ги режат? Знаеш ли колко вземат реално, че постоянно пишеш за касите и то инфото ти е от нета, а не от реални хора?

32

Анонимен

преди 1 седмица

Преди няколко дена имаше статия, че в Пловдив за 2 свободни възпитателски места в прогимназиален курс(5-7 клас) са кандидатствали над 70 учители. Тоя директор да привлече учители оттам! Обаче няма да го направи, щото за незаетите учителски места си има избрани хора. Даже без нужното образование ще ги настанят на работа. Хора на някого отгоре.

31

Анонимен

преди 1 седмица

Физкултурникът ще работи като литератор, така ли? При толкова безработни учители тоя ще обърне Българския език на спортно занимание. Това да не е детската градина?!

30

Проблем

преди 1 седмица

Защо в училищата са дадени права на учителите с голям стаж да гонят новите си колеги? Не официално те са присвоили такива права.

29

Анонимен

преди 1 седмица

Господина ,които си пусна селфи от банята .Хвала ,на такива напредничави даскали .

28

Лили

преди 1 седмица

Ами България е страната на работещите пенсионери. Няма лошо, но когато работните места не са желани от хора в трудоспособна възраст. Само че в образователните среди местата се обявяват, защото е задължително, а не защото искат да ги обявят. Те са за определени хора или за приятели пенсионери. Особено в малки населени места с не добре развита икономика. Сега обявени учителски работни места много, но обикновено се пазят за никого, който е "наш човек" и е пенсионер. Истинската криза не е далеч.

27

Анонимен

преди 1 седмица

Ужас, къде са тия свободни места да идвам. Тука при нас всеки си има свои хора и изобщо няма недостиг на учители.

26

До 21

преди 1 седмица

2500 на касата ама в София. В моя град стартовата е около 1000 лв. нето първата година + ваучери. Излиза, че тук младши учител взима повече.

25

Анонимен

преди 1 седмица

а аз като 4 години кандидатствам за "обявени свободни места" за учители по математика и информатика и все ми казват, че вече са заети - как да го разбирам - че няма "НАШИ ХОРА" за учители или няма желаещи учители

24

09

преди 1 седмица

Господина забравя поговорката ,че с трици маймуни не се ловят.Питам го каква е средната заплата в София и каква е заплатата на младите учители.

23

мак

преди 1 седмица

Всички управляващи да се запитат, защо недостигат учителите, и нямам предвид само заплатите.

22

Анонимен

преди 1 седмица

Имам решение на проблема, но никой не ме пита. ;)))

21

Анонимен

преди 1 седмица

какви учители за 1600 лева, като на касата в Кауфланд и Лидл ще вземат 2500 стартова?!

20

00-11

преди 1 седмица

Абе то и на деца има остър недостиг, но на кой му пука!?

19

Анонимен

преди 1 седмица

Това не отговаря на истината!Обявяват места в бюрото по труда,колегата отива да кандидатства и се оказва,че всичко е заето,обяснете ми как става

18

AI Педагог

преди 1 седмица

Директорът може да е спокоен, много скоро всяко дете ще има персонален учител по всички предмети 24/7, със знание и компетенции, многократно надвишаващи тези, на което и да е човешко същество. Материалът ще бъде анализиран, селектиран и "опакован" подходящо за всяка възрастова група. Преподаването ще се извършва по различен начин към всяко дете, в зависимост от неговите когнитивни способности. Оценката на знанията ще се извършва по време на обучението...