10

Петър

преди 2 седмици

Просто Израел очакваха по-лошо да стане в Афганистан. То, не че е много хубаво това което е сега, но Израел очакваха да е много по-лошо. И за да стане по-лошо, пращат другото тяхно създание да прави атентати на първото тяхно създание. Много е лесно да се управляват бедни и зависими хора, които навсичкото отгоре са и необразовани и често озлобени, защото някой от другите племена някога е убил някой техен близък. Лесно е да ги навиеш да правят пакости, без да осъзнават какво точно правят.

9

Петър

преди 2 седмици

Даже точно Путин ако си спомняте, съвсем официално даде нареждания да се установят дипломатически връзки с властта на талибаните. На него му е все тая дали талибаните ще управляват в Афганистан или някой друг. Той търси позиция в която да си има приказка с властващите и да не му създават ядове близо до него. Дреме му, че едно време ЦРУ са създали талибаните. Той си гони интереса с най-ниска цена да мине и това е.

8

Петър

преди 2 седмици

"САЩ напусна Афганистан защото войната в Украйна беше на прага" - В това нещо което си казал няма много логика. САЩ напуснаха Афганстан, защото просто вече нямаха изгода да бъдат там, пък и даваха големи загуби срещу обикновени козари които играят партизанска война на техен терен. Иначе ако си правят сметката, че ще има война в Украйна, даже са щели да стоят там и да пречат на Русия в задния двор. Даже нищо чудно Русия да са се решили на инвазия едва след като са видели американците да напускат.

7

Петър

преди 2 седмици

То е така и с войната в Украйна. Израел подкрепя и двете страни в конфликта. Ей така както едно време се изпразниха разни български складове със старо въпръжение и това масово заминаваше за Близкия изток с разни самолети на Кралство Саудитска Арабия (които са съюзник на Израел и които са уахабити, а не мюсюлмани). И Мосад през Саъдистска Арабия разпределяше това оръжие за ИДИЛ в Сирия и Ирак. Израел също така даваха оръжие и пари и на кюрдите, за да правят пакости в северен Ирак и в Търция.

6

Анонимен

преди 2 седмици

САЩ напусна Афганистан защото войната в Украйна беше на прага и Путин в отговор щеше да започне да екипира Талибан със съвременно оръжие и американците щяха да имат големи загуби.

5

Анонимен

преди 2 седмици

"Талибан срещу Алкайда..." - Не е талибан срещу Ал Кайда, защото повечето талибани подкрепят Ал Кайда.

4

Петър

преди 2 седмици

"Аз вече не разбирам кой за какво се бори." - И така, американците се нахнаха и предадоха танковете и оръжията на врага си, а не на момчетата които се бориха срещу талибаните. Идеята беше да има размирици по границите на Иран, защото Иран е контра на Израел. В същото време друга групировка наречена ИД, която пак е създадена от Мосад и ЦРУ, вършее в Сирия и Ирак и тук-таме някъде другаде. И тези ИД никога не нападнаха Израел, защото Израел ги командва и Израел им плаща заплатите.

3

Анонимен

преди 2 седмици

Талибан срещу Алкайда...

2

Петър

преди 2 седмици

"Аз вече не разбирам кой за какво се бори." - То не е много трудно за разбиране. ЦРУ едно време си създават талибаните и в началото си ги развъждат в Пакистан. Тогава с идеята за борба със СССР. После последно САЩ бяха в Афганистан след една измислена война която си спретнаха за да ходят да търсят полезни изкопаеми там. Сметките им излизаха криви и решиха да напуснат. Израел кааха на Тръмп, че не е ОК нещата да са осъвременени и му казаха да остави всичко в ръцете на талибаните, за да има война.

1

Анонимен

преди 2 седмици

Аз вече не разбирам кой за какво се бори. Кой срещу кой е. Всеки трепе някой. Каква им е логиката мюсюлмани да убиват мюсюлмани в името на мюсюлманския бог.