14

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 11 Машините отдавна ги имаме- скенери на паспорти свързани с МВР плюс камери по пътя и на самото КПП, дето ти записват номера на колата. Целта е записване на ВСЕКИ МИНАЛ ГРАНИЦАТА В ДОСИЕТО МУ- проверката значи сканиране на документа плюс запис в системите. Вместо свобода връщат ограниченията. На връщане от Гърция тази година заради проверка на всички чаках над 3 часа да вляза. На излизане с "ръчна проверка" минах за 10 минути, защото е да погледнат само, но така не влиза в досието.

13

Анонимен

преди 2 седмици

Абе, тия нормални ли са? Реално на границата с ЕС се проверяват ръчно не повече от 1-2 на 100 коли. Задръстванията с Гърция това лято бяха, щото някой умник беше наредил на машина да проверяват всички лични карти и вместо да погледнат и да ти махнат се чакаше. Вярно, политиците явно искат всеки да бъде маркиран кога е ходил някъде, ама задръстванията ще са само по-големи. На всичкото отгоре от години има камери на 1км още от КПП, дето снимат всеки номер и им дават аларма при нужда да проверят.

12

Анонимен

преди 2 седмици

А чиповете на Мъскесо че ги искат ли.

11

Анонимен

преди 2 седмици

Не бе! Това означава само, че трябва да си закупим машини, то се знае, техни, ще ни кажат по-точно кой ги продава после. Парите, трябва да заделим вероятно към някой фонд сигурност срещу Русия. Ама имаме въпрос. Граничарите ще мяхаме ли? Всеки сам да се проверява /регистрира/ няма ли да е по-удобно за някои?

10

Зелен сертификат

преди 2 седмици

Сега на границите Робокопи ли ще има или терминатори?

9

Анонимен

преди 2 седмици

Това с машините е с друга цел ще сканират лицото ви в датабасе

8

Тъпи копейки

преди 2 седмици

В статията пише за държави извън Шенгенското споразумение, клоаки като пPocия, Мали и Нигер! Сега вместо служител на паспортната проверка ще има скенер. Тия нашите *** само ретини, лаборатории и свободно предвиждане разбраха... Ми аз не искам в цивилизацията свободно да се придвижват разни камилари и чepнилkи!

7

Фитока

преди 2 седмици

След личните карти да ни сложат и по един чип отзад,че ако я изгубим да се дупим и пред банковите служители

6

Бонго Бонго

преди 2 седмици

ХА ХА ХА ХА ЕЙСЯ РАДЕВ ВЕЧЕ ЩЕ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС И НАТО, КЪК ТЪЙ САМО МАШИНИ.....КОЙ ЧЕ НОСИ КЕШУ???? КОЙ???МАШИНАТА Е САМО ЗА ИЗБОРИТЕ ДА ВИ ЛЪЖЕ ПАК РАДЕВ. ЩЕ МУ ВИКАМ РАДЕВ ИСТИНАТА...ХА ХА ХАОЙ ИСТИНА.....ХА ХАХА

5

нормален

преди 2 седмици

ЕС иска и да ни направи гей държава но ние не искаме

4

Анонимен

преди 2 седмици

А нали беше свободно предвижването? Що ще сканирате хората като престъпниците Това с машините е с друга цел. Като ни открадне някоя лаборатория данните кой ще е виновен?

3

Анонимен

преди 2 седмици

Ауууу! Като по филмите, бре! Ще се влиза със сканиране на ретината. А нали беше свободно приближаването? Подигравате ли се с нас, бе? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха

2

Анонимен

преди 2 седмици

Нали щеше да се пътува без проверки бе, циркаджии?

1

Черна нинджа

преди 2 седмици

А черните нинджи от Саудитска Арабия как точно ще си показват лицата на камерите?