14

Алекс

преди 2 седмици

Само с дадености не става,требе си и мотика.

13

БРАВОС ВЛАДО ...

преди 2 седмици

..НАПРАВИ СИ ЕДНО ТКЗС И СИ КОПАЙ НА ВОЛЯ.... ..ДА ПРОКОПСАШ ДАНО!

12

Анонимен

преди 2 седмици

Три неща имаше като хората по време на соца: образование, здравеопазване и селско стопанство. И трите са в плачевно състояние сега 'благодарение' на демонокрацията през последните 35години

11

Анонимен

преди 2 седмици

Откакто сме в ЕС, намаме възможности. Защото се гонят други характеристики. Още: загубихме окончателно стари пазари. .... преди вече доста години Турция сби руски самолет над Черно море. След това Русия спря всякакъв внос на домати от Турция и си изгради оранжерии за зеленчуци на огромни територии. Там имат евтино отопление и осветление, достатъчно вода и внос на зеленчуци не се предвижда вече. Бъ;гаркото правителство трябва да работи по водоснабдяването на регионите, за да се върнат хората.

10

Анонимен

преди 2 седмици

ИмаЛИ сме.

9

Имаме дадености, но

преди 2 седмици

олигарсите-вносители не дават да се ползват дадености.

8

Петко

преди 2 седмици

корнишоните под 2лв няма.Миналата година 1.20лв това ли са 10%

7

Анонимен

преди 2 седмици

По времето на лошия социализъм всичко беше уредено. Младите бачкат на полето, цяло лято бригади. И като оберат продукцията след 2 дена вече е в магазините в СССР или минала през консервните фабрики. А сега един производител се чуди как да продаде и да не е на загуба. Обикалят по пазари и се молят на прекупвачи. Накрая доста продукция се изхвърля. Всичко е сбъркано! Няма никаква организация и план. Свободен пазар = хаус.

6

До 5

преди 2 седмици

Качествените плодове и зеленчуци излизат скъпо и не могат да се реализират. Българите търсят най евтиното. Качеството не ги интересува. Малцина са склонни да платят за качество. Затова и много хора се отказаха да се занимават. Останаха само зърнарите щото това е най евтино и най лесно за производство. Всичко е механизирано там и крайната продукция има голям срок на годност и я изнасят. Зеленчуците и плодовете искат много ръчна работа и трябва да ги продадеш веднага като се наберат.

5

Анонимен

преди 2 седмици

Дадености имаме,ама желание нямаме да произвеждаме качествени продукти.По-лесно ни е да внасяме.

4

имаХме

преди 2 седмици

Имахме всички условия за успешно и развито земеделие и животновъдство, но алчните ни управници продажници за последните 30г го съсипаха. Съсипаха малкия производител, изсушиха и изтровиха земята, убиха животните с измислени болести.

3

баба мара

преди 2 седмици

земеделска българия в 21 век домати краставици чушки над 4 и 5 лева прасковитеи каисиите от гърция развалени защо се произвежда изобщо сирене с повишеноводно съдържание сж месо от испания 6 , 7,не се знае на колко 8 лв за кг не се знаена колко години е има зелени бълг чушки които на външен вид са добре но вътре семетое развалено сигурно е от турция лукът също

2

Анонимен

преди 2 седмици

Има условия дръжки. С тия суши, градушки и толкова много вредители дето се навъдиха нищо не можеш да изкараш. Съсипани язовири, разрушени напоителни системи, липса на естествени торове заради драстично намаляване на животните и фермите. На всичкото отгоре и тотална липса на работна ръка. Как ще ги накарате младите да се върнат на село и да работят тежка работа на полето? Това е абсурд. Да не говорим за реализация на продукция. Къде са борсите и фермерските пазари за директни продажби?

1

Анонимен

преди 2 седмици

Марш на село да копаш с мотиката чушки и домати тогаз :)))