183

Шапка на тояга

преди 2 седмици

Нема да са плашите. ДА теглят колкото си искат. Като дойде време за връщане всеки емигрира нанякъде по света и в Бегето остават само няколко рома, полицаи, политици и роднините им в администрацията .Те да връщат каквото са теглили. Нормалния човек една стотинка не е видял от тия заеми. Не е негов проблем да ги връща.

182

Крумови закони

преди 2 седмици

Докато не увиснатъ по околовръсното да съхнат за назидание на следващите . Няма да се оправим.

181

Тиква

преди 2 седмици

Няма се пуашите - заемите са затова - да се теглят и да се харчат. Като стигнеме дъното ще му мислим.

180

Анонимен

преди 2 седмици

Тия които го теглят няма да го връщат,Асен си ограби 9 милярда

179

Стадо НПО-та

преди 2 седмици

и копи пейстЪрката СалмонЕЛКА... Жалки сте цитирате жълтокафявия парцццал Блюнгбършит-а, пропадате с часове,статия след статия.

178

Лачо

преди 2 седмици

Накъде отива тая продънена държава с мутрата боко от банкя

177

Козарчето Салил

преди 2 седмици

И кой ще го връща тоя заем ??

176

До 174

преди 2 седмици

За цифри ли пишеш или за числа. Разликата е огромна.

175

Malii kak ni lxjat

преди 2 седмици

Да теглиш заем да платиш други заеми и пенсии, звучи ми зле, или леко казано нямаш пари за да си поддържаш системата. Как се обясява това на населението, ми със сложни думи им завърташ главите, но с прости е само кредитна спирала и накрая буум. Кой ще плати за тези *** дайствия на тези властващи елити, ние ли? Май нема да си намерят място в нашата държава ако това стане. Събуди се Българино!

174

Анонимен

преди 2 седмици

""""Прогнозата за държавния ни дълг, в абсолютна стойност се очаква да бъде 48,9 милиарда в края на 2024 г. 57 млрд. в края на 2025 г. и 66,5 млрд. в края на 2026 г."""""" ----- Не разбрах, тези "Хубави Цифри" в Евро ли са или Левове!!!! Май са в Евро..., а???

173

@@@

преди 2 седмици

До Дядо ви Митю плановика, напишете обяснение и числа, ако можеш де, лакърдиите за пред блока с наборите могад да бъдат спестени на аудиторията.Аман от културтрегери специалисти по Япония, сигурно си Марко Семов навярно.

172

Дядо ви Митю

преди 2 седмици

До @@@ Ти явно не си схванал иронията в това, което съм писал. И не, не твърдя, че съм експерт, но съм учил същотото може би много преди да бъдеш планиран. Най-вероятно практеческия ми опит е много по-голям от твоя житейски. И да знаеш образованието само по себи си нищо не означава. Не е повод за гордост, особено в наши дни. А ако отидеш в Япония, и се сблъскаш с техните култура и бит, ще ти светнат много крушки. А, и ще разберш, че възпитание/уважение са много важни - нещо, които при теб липсва

171

@@@

преди 2 седмици

Отделно като си толкова запознат с финансовото дередже на Япония, моля обяснете тука на плебса , защо японското БВП пада, като казваш и е вярно, но продължават да се вземат нови дългове, като последно я докараха до 250 % от БВП и не смеят да вдигнат основната лихва като всички централни банки?

170

@@@

преди 2 седмици

До Анонимен, променя ли фактите това че не пише на Вие/ не говоря, така или иначе/ и не съм ходил в Япония бе експерта.Образовението ми е по темата, а това което пишеш ти подкрепя това което съм написал, че мултипликатора отдавна не работи, причините са много естествено.Отделно културата и бита на японците/ които всъщност харесвам/, нямат общо с числата на макро равнище.

169

Кратък отговор:

преди 2 седмици

Да, затъва! Не толкова кратък - тоя заем трябва да се връща, а няма да се връща от тези, които са взели решението за неговото теглене. Ще връща от гражданите, ще се връща под формата на концесии и други разни неизгодни за страната и населението мероприятия.

168

Анонимен

преди 2 седмици

До @@@ От Дедо ти Митю - Първо, на дедо си Митю ще говорите на ВИЕ! НА това му се вика възпитание. Второ-никак не е уместно да се сравнява БГ с Япония. Ако сте имал удоволствието да бъдете там ще знаете защо. Очевидно не сте и за това сте изписали куп глупости. БВП на Япония от 2010 насам е паднал с около 2 трилиона долара. От 6,2 на 4,2. Трето - Мултипликатора на Кейнс може и да работи, но зависи от много условия, които в БГ липсват. И се прилага от хора, които могат. Аман от профани.

167

Наблюдател

преди 2 седмици

Политическата мафия точно заради този заем не допуска редовно правителство,а единствено ,,сглобки".Така ще е докато не се открадне всичко и се замета следите.После когато в чувала не остане и цент,българинът ще има стабилно правителство.

166

Бай Иван

преди 2 седмици

Умнокрасивите да го връщат

165

Българин

преди 2 седмици

Давайте! Дъно няма!

164

КаравловЪ

преди 2 седмици

Болшевишко-Меневишката административна пенсионна проядена koчинЪ върви към своят правилен край.