146

Анонимен

преди 2 седмици

Школските директори са свързващото звено в опадъка на образованието. Машината за пари и производство на неграмотни ученици е затворен цикъл: мон-руо-общини-директори, които са политически назначения - "учители", куцо и сакато връзкари, но удобни. Малкото останали качествени учители са се снишили, защото ако не са щедри в оценките като техните "колеги" и не "работят за имиджа" на училището, ще бъдат уволнени.Кой би се унижил самоволно да работи в такава среда?

145

Анонимен

преди 2 седмици

До Учител 143 - Как така, историята била "измислена" дисциплина? Да не се преподава история в училищата ли? Да се учи само физика, химия, математика и информатика?! Деде, ти добре ли си? Завършил се МЕИ навремето, когато е било достатъчно на приемните изпити да изкараш (3), за да станеш студент. Тройка са слагали на онези кондидат студенти, които са успели да решат поне една от трите задачи на конкурсния изпит, а се е знаело, че най-простата от трите задачи е било възможно да се реши дори наум.

144

Ми

преди 2 седмици

Няма и желаещи да ги учат. Защо се напрягат? Очевидно няма да им трябва за висшето.

143

Анонимен

преди 2 седмици

Кой ще иска да работи в тия зверилници, в които директорите са превърнали училищата..... от алчност, защото парите следват ученика. Учители се назначават само с връзки, невежи,некадърни, които осакатяват цели випуски и на никого не му пука.Образованието е пълен провал.

142

Учител

преди 2 седмици

Аман от неграмотни коментари тип "позната завърши и не може да си намери работа, назначават само с връзки, държат пенсионери и т.н." Това важи за специалностите, бълващи на конвейер - начална педагогика, философия, история и други измислени дисциплини, по които реализацията по специалността клони към 0. В големите градове, особено пък в София, училищата ще се избият дори за полуадекватни учители по математика, информатика и ИТ, физика и химия, които могат да научат на нещо смислено учениците.

141

Анонимен

преди 2 седмици

Не е вината в държавата. Държавата се състои от хора. Хората, които са заели тези длъжности по министерства не искат да работят. Те са оставили нещата да се случват от самосебе си. Но не става. Лостовете са в тези хора, които се почесват и не правят нищо, за да има дългосрочна стратегия за учители, за лекари, за медиц. сестри, за полицаи, за работещи в БДЖ ....

140

Факт

преди 2 седмици

Янка Такева е на 76 години. Впрочем, нощес припаднах и се надрисках в чаршафите.

139

Анонимен

преди 2 седмици

До Беновска пипа, добави и 45те години преди това. Онова е основата, на която стъпва това днес. Почти няма разлики!

138

Беновска пипа

преди 2 седмици

Това е резултат на от усилията на всички правителства през последните 30 години за унищожаване на образованието в България. Стремежът да се създаде неграмотна и болна нация, която само да гласува и да се управлява лесно.

137

Fena

преди 2 седмици

Прстъпление е да се назначават пенсионери на работа, която вече е добре платена, има много привилегии и има доста отговорности. 2200 лева за старт, 55 дни платен отпуск, работа до обяд.... Едва ли няма кандидати. Просто оставяме на работа родата и приятелите.

136

Анонимен

преди 2 седмици

Бе какви са тия глупости? Винаги се е почвало на 15 септ. Какво ще научат повече за 1 седмица??

135

анонимен

преди 2 седмици

Познавам много млади учители,които работят като магазинерки,защото не могат да си намерят работа като учители.Директорите са калинки и не назначават , млади и умни учители.Почти всички директори са назначени с връзки , а не че са достойни да са директори. Познавам учители ,които са 67 и 68 годишни ,назначени с връзки. Учителите,които не са доволни от заплатите си и другите добавки към заплатите да отидат в частния сектор , има и частни училища . Пенсиониран учител.

134

Стокхолмски синдром

преди 2 седмици

14 години по-късно, имам по-високо образователно ниво от нея, взимам около 4000 хиляди на месец, и се издигнах в службата. Въпросната е дър та мома, над 50, без деца, живеейки в мизерния наследствен, тика детска количка пълна с весници, и има нужда от лечение в психиатрия. Като разбра, че съм я надминал с много, и в работата, и в семейството, и с парите, и имотите, умря си от злоба. Но така им се пада на такива, които си затварят очите за нередностите!

133

Стокхолмски синдром

преди 2 седмици

Класната ми(уж психолог)от 9 до 12 клас имаше стокхолмски синдром, защитаваше гамените, имаве слуячай на ножеве и газови пистолети в училище, караха коли без книжка, блъснаха полицай на улицата, побойща и още какво ли не и накрая тези същите се заклираха. Замеряше я с хартийки, правеше и сексуални намеци, оная се хилеве като п а ч а. Накрая стана така, че мен увика, избесня, побесня направо, защото я попитах защо не вземе мерки, че я унижава, и започна да го защитава.

132

Анонимен

преди 2 седмици

дд

131

Сахар

преди 2 седмици

По разни забити училища сигурно има недостиг, ама в големите градове не може да се вместиш от пенсионери...

130

Стефи

преди 2 седмици

Не е много вярно това за големите градове, за селата може би, но не и за добрите училища. Има много кандидати и почти винаги трябват връзки и за това е почти невъзможно да си намериш работа като млад специалист. Свободни места особено пък постоянни се обявяват изключително рядко. От големите градове може би София е изключение просто заради многото ученици, школи и училища, но там с начална учителска заплата не може да имаш приличен стандарт, наемът е половин заплата.

129

Мартина

преди 2 седмици

Понеже видях, че се споменава няколко пъти погрешно, учителите не са първа категория и не се пенсионират на 50. Пенсионирането е на 58 години (ранното) и с по-ниска пенсия, за да си взимаш всичко внесено като осигуровки, пенсионната възраст е като на всички и се покачва непрекъснато. И изобщо работата не е два часа на ден, има срещи с родители, съвети, консултации, административна работа, подготовка на уроци, проверка на тестове, екскурзии и т.н. Отпуската е 48 дни, не е четири или пет месеца.

128

LoL

преди 2 седмици

Тоа па, на 45 и детето му знае повече за интернет. У село ли си расъл или у гората са те държали досега??? Дори тираджия и шофьор на такси вече изисква интернет познания. Неграмотни родители, пък с претенции после.

127

Любо

преди 2 седмици

Лъжат. Напълниха училищата с калинки по партийна линия, няма прочистване поне 10 години. Те бягат щото не могат да преподават, на тяхно място слагат веднага други калинки. Затова си бачкам в частно училище, а калинките оставям да доубият и погребат и без това умиращото образование!