27

sd

преди 2 седмици

Британските премиер-министри:Keir_Starmer - St Edmund Hall, Oxford, Bachelor of Civil Law (BCL) - 1986; Rishi Sunak - Lincoln College, Oxford (BA), Stanford University (MBA)Theresa May - St Hugh's College, Oxford (BA); Boris Johnson - Balliol College, Oxford (BA);Liz Truss - Merton College, Oxford (BA);David Cameron - Brasenose College, Oxford (MA); Tony Blair - St John's College, Oxford (BA); Gordon Brown - University of Edinburgh (MA, PhD)

26

До Христо Христов

преди 2 седмици

Понеже статията е малко объркваща: плаща се веднъж на университета - годишната такса за обучение, която варира според специалността (ветеринарна медицина, компютърни науки, право са по-скъпи от литература). Плаща се отделно и годишна такса на колежа (тя е към 10 000 лири на година). Също така, плаща се и за месечна издръжка - стая, дори да е в колежа, храна, транспорт (това са тези около 14 000 дето са ги написали). За купони трябват още пари и по-богатите си ходят по партита.

25

До Христо Христов

преди 2 седмици

За Оксбридж и за други елитни университети нашето 5.50 не е "отличен". Считат го за добра, но все още посредствена оценка и не разглеждат кандидатури с 5.50

24

Анонимен

преди 2 седмици

Какво е учил Киро в Харвард? Кирил Петков е с дислексия и не може да чете. Как завърши курса за 1 месец? Или е учил по програма за хора със специфични потребности (увреждания)?

23

Я

преди 2 седмици

Клоаката на британското образование си търси баламурници за да им обира парите.

22

Анонимен

преди 2 седмици

На кого му пука за кеймбридж, при нас важи правилото да има кой да те подаде и кой да те поеме. После се уреждаш с диплома я от библиотекарския, я от ЮЗУ и супер модерната специалност бизнес администрация. Калинка - в Бг това е повече от кеймбридж.

21

Ядрен вампир Z

преди 2 седмици

Няма нужда да теглите кредити за университета и да ги връщате цял живот.Просто изкараите вечерните курсове в българския им клон и веднага ставате ми истър председател на РБ(Република Банкя

20

Христо Христов

преди 2 седмици

До 20 "Друго си е Банкянски похотлив илитерат..." - аз лично предпочитам школата в Симеоново отколкото няколкоседмичен курс в харвард. Видя се, че е по-добра. Факт.

19

Анонимен

преди 2 седмици

Еее, кви са тия Кембридж и Харвард бе? Друго си е Банкянски похотлив илитерат, доФтурът на всички наУки.

18

Анонимен

преди 2 седмици

Няма нужда да си хабиш парите за такси! Просто обявяваш, че си учил там и току виж те назначили от Посолството за министър председател на някоя бананова република.

17

Запознат

преди 2 седмици

На какво учат в Кембрича? На това ,как се обладава младата девица на парапет и то мома на топ приятел! Или как се носят пачки от пудел,или как не можеш да вържеш две изречения правилно! Но най вече учат,как да станеш предател на своята Родина и да служиш на Англосаксонската из мет

16

Не,мерси!

преди 2 седмици

Ако там образованието е такова,като на Киро простака,по добре да си уча тука! Хем ще спестя една чанта с пари,хем ще бъда качествено образован!

15

ВЪПРОС

преди 2 седмици

Кирил Петков е Завършил този ВУЗ за 1 месец .

14

Ако искате нещо да

преди 2 седмици

научите се следва/учи в ETHZ или St. Gallen. Te са винаги в първата десятка на ранкинга на 500-те най добри световни университети, при това не отскоро, а вече десетилетия!

13

Христо Христов

преди 2 седмици

На един завършил мастър архитектура в Кеймбридж (специалността с най-много кандидати), когато търсел работа в България, Ейч Ар-ът го попитал дали има нещо сертификат, диплома за завършен курс по английски, за да отговаря на условията за позицията. Факт. ПП. Става дума за наистина завършил мастър в Кеймбридж, а не онлайн курс като Киро.

12

Христо Христов

преди 2 седмици

Но много же би най-определящото е, че в Индия се смята за не чак толкова успял, ако учиш и работиш във Великобритания (говорим за специалисти). "Успелите" индийци учат и работят в САЩ. Факт.

11

Анонимен

преди 2 седмици

Стара слава, но чудесно за събиране на парите на новобогаташите

10

Стефан

преди 2 седмици

Е, имам колега завършил финанси и кредит в Кеймбридж. Финансов анализатор е на фирмата, Много, ама много е умен. Работодателят ни гледа на него като много ценен кадър. И му плаща три пъти повече от нас. Но не му завиждам, а и човекът си е много скромен, върши си работата и не пречи на никого, нито парадира, че е учил в едно от най-елитните училища в Света. Не искам да си представя колко му е коствало.

9

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 2. Точно университетът Кеймбридж е учебното заведение за децата на бедният бачкатор. За лидерите, богаташите и т.н. е Оксфорд. Ама откъде да знаеш такива работи а ?

8

Хейт

преди 2 седмици

Да заробиш родителите си да плащат половин милион за едното нищо! Образованието в тези "елитни" университети и пълен *** (справка: вижте завършилите ги). А студентите там са предимно надрусани лигльовци, които изобщо нямат никакво желание да учат.