111

Николко

преди 2 седмици

Икономика на услугите, срещу която не стоят реално произведени стоки и услуги. Бягайте от България, по възможност където животът е поносим, и имат силно развити социални системи. Тук инфлацията ограбва спестяванията. Еврофондовете стигат единствено до обръчите от фирми на властта. Изкуствено се финансират със стотици милиарди сектори като "данък въздух, борси ток и газ, дигитални услуги" ЕС, които не подобряват качеството на живот в държавите. Бягайте от България, данъците ви отиват в *** фи ята.

110

Анонимен

преди 2 седмици

Основно образовани живущи заплата до заплата тротинеткаджии I, II,скоро и III стълб ги чака с пенсия на оня свят. Да пестиш в тази инфлация значи си крайно мало-умен.Когато се събудиш потен и гладен обезценката ще ти е изяла всичко! Умните не пестят те не живеят в мизерия.Пестят само бедняците.Не се пести,а се инвестира навреме и се яде блажно и мазно и пак се инвестира умно.Не в надут цимент.5 търг.площи те ми носят пасивен доход,активен от ресторанта,3 фирми за внос и правилни инвестиции.

109

DW=WC

преди 2 седмици

Колко грантове трябва да получиш,за да се пенсионираш като надеждна и послушна ми$$ирка?

108

Анонимен

преди 2 седмици

то ако не живееш от 20 до 30, на 40 по-добре скачай под влака хахахаха А тоя изкарвал 6000 евро, в София изкарвам с 3к еврака повече!

107

За нашите проблеми

преди 2 седмици

Зависи от гледната точка. Нали най-голямото богатство били децата? Значи следва изводът, че всеки, който създаде повече от две деца е много богат и би трябвало да се дават детски надбавки само на тези с по 1 или 2 деца. При раждането на всяко следващо дете след второто, на родителя да му се увеличават данъците. Който няма пари да ги плати, да отработва. И никакви други бонуси, предимства и т.н на хора с повече от 2 деца. Така ще решим проблемите, генерирани в екзотичните махали.

106

Анонимен

преди 2 седмици

До РЕБ /93/ Така е и в София - два апартамента под наем ти носят месечна сума, каквато малко пенсионери получават и с която може да се живее, ако имаш трето жилище, което да обитаваш и не пащаш наем.

105

Анонимен

преди 2 седмици

Какви са тия статии, какво е туй нещо, бе? Този Флориан сигурно ще се жени след 40 годишна възраст. Щото, ако има жена и деца, знаЙш кога ще спести 3/4-ти от заплатата? Никога. И каква съпоставка изобщо можем да направим между германската и родната действителност? Безсмислена история, финансова независимост, бла-бла...Фругализъм? frugal - пестелив, съперник. Дойчото Г.а.н.чо ли ще учи на пестеливост?:))

104

Анонимен

преди 2 седмици

То и тук сме добре ,ПП направиха огромни пенсии с 40 г.стаж 400 ,500 лв,гадове крадци ,пожелавам ви на изборите 3%

103

Анонимен

преди 2 седмици

В България до 40 живеят като пенсионери с мама и тате, пък този чакал да се пенсионира на 40.

102

Анонимен

преди 2 седмици

Един познат няма пари за апартаменти и купува парко-места в новостроящи се сгради. Тук едно, там едно като се нанесат собствениците виждат че няма къде да си оставят втората кола и му плащат някой лев всеки месец.

101

Анонимен

преди 2 седмици

Самият факт че много от коментарите поставят на равно спестявания и оборотни пари в брой е притеснителен.

100

анонимен

преди 2 седмици

Мома Зюм била отиде в немско, и веднага се пенсионира от социалното.

99

Анонимен

преди 2 седмици

До Германец Но пък са измислили как пенсията да не ти стига и да нямаш за наема(90% под наем),сметките и ядене.Спестяванията ги отпиши и тях, щото при теглене от тях ще си плащаш като поп данък на "дохода", т.е. че си извадил пари от банката и това ти се води приход.Акции и подобни и те ти се таксуват при продажба.Че и пенсионната възраст я вдигат, щото роби се отпускат и пенсионират,а няма кой да работи след тях.Гледай Корея как обявиха официално 6 работни дни по 12 часа.Гърците и те 6 приеха.

98

Анонимен

преди 2 седмици

Вижте младите колко им се работи и как се осигуряват за да има пари за пенсии. Като гледам как са се слепили с телефоните и не могат да си мръднат дирринка без да засмучат електронната цигара или без да ударят едно хелче и се плаша.

97

Анонимен

преди 2 седмици

Айде стига с тези глупости от преди 2 хиляди години с господ - няма такова нещо и никога не е имало!

96

Само ГОСПОД знае!

преди 2 седмици

САМО ГОСПОД ЗНАЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ В БЪДЕЩЕ, НА КОЙ МУ Е ПИСАНО ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ПОД НЯКАКВА ФОРМА РАНО И КОЙ ДА РАБОТИ ДО 70, ИЗОБЩО КОЙ КАК И КОЛКО ДА ЖИВЕЕ -ТОВА ГО РЕШАВА САМО ГОСПОД. ВСЕКИ ОТ НАС СИ ИМА СВОЙ ПЪТ В ЖИВОТА И ТОВА КОЕТО РАБОТИ ЗА ЕДИН НЕ РАБОТИ ЗА ДРУГ И ТАКА. ВСИЧКО ДРУГО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

95

Анонимен

преди 2 седмици

Профукал годините до 47-40 в пестеливост и работа и сега ще живее охолно като старец! Хахахаха ...

94

трад. с. ориентация

преди 2 седмици

Гледай деца и пробвай да спестиш толкова процента.

93

РЕБ

преди 2 седмици

""""фондове, облигации и собственост...""""" ------ Фондовете и Облигациите са "Пирамида", тук у Дойча, Мюнхен, ако притежавате два недвижими имота и ги пуснете под наем, може спокойно да се пенсионирате! -)))) Предполагам, че и в останалата част на Западна Европа е така.

92

Германец

преди 2 седмици

На вас у бугариа ви е лесно, умирате на по 50 от цироза. Ако на 40 се пенсионираш, все ще добуташ до 50, особено като пиеш ракия на 2 лева литъра. Мене питате ли ме? Поне до 85 ще живея.