57

Анонимен

преди 2 седмици

Пенсиите до 2070г ще ли да сприхнат с2/3 % а тези умници знаят ли че цените до 2070г. Ще сприхнат с2000%

56

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 58, спомням си много добре как такива като теб когато въвеждаха плоския данък много се радвахте как богатите ще плащат да си живуркате. Хвърляхте злоба, бяс и пяна. Сега пак сте недоволни. До кога така, бе, злобари? Не е проблемът в данъка! Проблемът е на друго място и то се нарича "солидарност"! А тя не работи! Щот никой не е длъжен да плаща за твоя за дник! НИКОЙ! Научи се да спестяваш, да инвестираш и да вадиш добри пари! Пенсията е обир за плащащите!

55

Анонимен

преди 2 седмици

Немало пари за пенсионерите. Колко години вече сме на така нареченият плосък данък? и депутатите ни не го пипат защото ще трябва по малко като заплатка да взимат. Ами въведете господа както е и в ЕС нали се тупате , че сме във великият ЕС - направете ако ви стиска прогресивният данък повече взимащ - повече на хазната даваш или ще сте много много ощетени.

54

Анонимен

преди 2 седмици

Имаше много пари във фонд за пенсии, но СИМЕОН ДЯНКОВ (по времето на ГЕРБ) ги прехвърли и похарчи за друго. Гледам, че мало,умниците пак са готови да гласуват за ГЕРБ

53

Анонимен

преди 2 седмици

Стелоо, спихнат ти е мозъкът, който го нямаш. Ходи да пасеш овцете и не се прави на ДЖурналист.

52

Анонимен

преди 2 седмици

НОИ защо не каже колко души от държавната администрация са на пенсия и заплата? Само в МВР са над 7000 души на пенсия и заплата. Защо де допуска това и се източва бюджета на НОИ. Щом е на заплата защо получава и пенсия господа от НОИ и тези господа от парламента които допускат това.

51

Анонимен

преди 2 седмици

Това реално означава от 11-12% индексацията да падне директно на около 2% още догодина . Ако този сценарий се приложи, балансът на ДОО значително ще се подобри, са пресметнали актюерите.Пенсиите падат и правителството независимо кое е то пада. Милиярди се харчат за Украйна, намалихте ДДС за ресторантьорите и хотелиерите, събираемоста на НАП падна , раздадохте пари на земеделците за Украйна за дейности от които нема никаква полза , за да се крадат едни пари, сега за пенсионерите няма.

50

Анонимен

преди 2 седмици

Ще се "спихне", "актюерски" доклад! Cmeла, ти самата знаеш ли какво пишеш?

49

нн

преди 2 седмици

Пенсионерите и сега са на държавната хранилка. Ако не е бюджета да дава пари, пенсионерите ще загинат, до там е докарана работата с пенсиите. Осигуровките не стигат и никой няма куража да ги вдигне, така ще кретат ощае дълго време. Пенсионата система е несъвършенна и такава ще бъде още дълго и едва ли ще се оправи да стане самостоятелна бед държавна подкрепа.

48

Анонимен

преди 2 седмици

Това го разбрахме,а със цените какво ще стане ще хвърчат ли до космоса 2070г. жив българин,няма да остане.

47

Анонимен

преди 2 седмици

Инфлацията е ОСНОВЕН елемент на сегашната парична политика, ръководена от печалбата набанките. Въпреки че християнството клейми лихварството, точно християнските страни са водещи в печабарството НЕ от производство, а от "финанскови услуги". Ако вноските бяха на неинфлационна система, те щаха да имат смисъл. Сега няма вноски, има удръжки, които отново се орязват от банките. Девалвацията на парите е двигателят на потребителското общество. Хората харчат, защото разбират, че парите им ги крадат..

46

сса

преди 2 седмици

Събираемост се прави не само то осиг. вноски и това не е тайна за никого! Вдигнете глобите на наркоманите и пияниците, тротинеткаджии, на гаменчета разни ако счупят нещо държавно, общинско, по 200-300 хиляди глоба да плащат! Дали ще се събере много пари така не знам, но поне ще се доближим до идеята за изрядно общество ... Също да се премахнат всякакви плащания към бежанците, без значение укр. или други. Да се проверят фалшивите телкове подробно и наистина.

45

Реалист

преди 2 седмици

Като първи стъпки в името на справедливостта може държавата да спре да ограбват държавните служители и останалите, на които плаща на 100% осигуровките, а не на 60%,, както да всички останали. Второ, време е да се върне правилото, че максималния осигурителен доход е колкото 10 минимални заплати. Трето, трябва да се спре индексирането на минималната пенсия и всеки да получава пенсия според внасяните осигуровки. И е време да се спре да се наричат пенсии разни социални плащания

44

Анонимен

преди 2 седмици

Пак искат да прецакат пенсионерите!Защо да не участва осигурителния доход?Страх ги е пенсионерите да не забогатеят!Мародери!

43

Грабеж

преди 2 седмици

Всички политици и специалисти знаят за огромният проблем с не плащането лично в НОИ на осигуровки от дървените служители и така се източва бюджета на НОИ но си мълчът гузно?!

42

Обективен

преди 2 седмици

Ами как няма да застарява населението , с тая бъкаща отвсякъде пропаганда на извратeHяцитe няма кой да ражда.

41

Геле

преди 2 седмици

Нема бачкатори. Много пенсионер малко индианец.

40

Км

преди 2 седмици

Оскотяване до ниво животинско оцеляване.

39

Анонимен

преди 2 седмици

Почти всеки от индийския етнос е с пенсия я за инвалидност я за друго. Как става това? Не е ли сегрегация на етнически признак? Крайно време е пенсия да взима само този, който е внасял пари, а който не е внасял, да не получава пенсия! Крайно време е парите за пенсия на някой добросъвестен гражданин, ако не са изчерпани до смъртта му, да се прехвърлят за пенсии на наследниците му, а не държавата с тях да развъжда украинци, индийци и да върти далавери с тези пари.

38

Анонимен

преди 2 седмици

Вдигат възрастта за пенсиониране на 70 г, за да откраднат парите, които тези хора са отделяли за старини. И го правят. Повечето хора почиват на около 65 годишна възраст. Но това им е малко, искат да увеличат възрастта за пенсиониране. Защо така събраните пари да не отиват за пенсии на наследниците на починалите? Втория стълб е система за доброзорно изцицване на гражданите, които накрая получават пенсия - подигравка от "стълба". И къде отиват парите, които внасяме за старини? В джобовете на мутри