50

Кукунелката,баце...

преди 2 седмици

"По 300 гривни на съчинение...Изписах 3 километров нонсенс бръщолевенията на нЕкой си укроканадски ХарварТски грантаджи и ми е през удката дали някой ще прочете тая словестна ди-а-рия... Важното е да надъхам жълтокафявата сорросня и да си прибера кинтите... Аре,че трябва да изплискам легенЯ и за новия подвид на подвид на подвида на новия супермегаултрасвръхмодерен ковиТ.За ковиТ пропагандата се плаща двойно! "

49

Христо Христов

преди 3 седмици

В германия взеха ли мерки за защита на населението, когато радиоактивният облак ръси дъждец в Северен Рейн - Вестфалия, взеха ли?

48

Христо Христов

преди 3 седмици

Урките разрушиха Нова Каховка и поставиха охлаждането на ЗАЕЦ под риск. Факт.

47

Христо Христов

преди 3 седмици

Кюпчета....

46

Христо Христов

преди 3 седмици

До 41 "... докато не се намеси западът и не реши проблема" - мухаха - ловиха цезиеви атоми с копчета за пеперуди?

45

Христо Христов

преди 3 седмици

Русия подходи изключително професионално през 2022 година към обезопасяването на Чернобилската и Запорожката АЕЦ. Факт.

44

Боби

преди 3 седмици

До 1986 И ти умнико си написал глупост. При рязко спиране(принудително/АВАРИЙНО) и спускане на графитените пръти се повишава коефициента на отразяване на неутроните - което довежда до по-силна реакция - което довежда до повече отделяне на топлина - което заедно с НАРУШЕНОТО/НАМАЛЕНО ЦИРКУЛИРАНЕ НА ОХЛАЖДАЩА ВОДА(по сценарий) довежда и до реално НЕУПРАВЛЯЕМА АТОМНА РЕАКЦИЯ - Взрив на Атомна бомба под вида на активната зона на реактор РБМК

43

Боби

преди 3 седмици

Защо стана Чернобил. ВВЕР реакторите СА ПРОЕКТИРАНИ да изпадат в ситуации подобни на "тествания сценарий" по време на Атомната катастрофа в Чернобил. Но Чернобил е реактор клас РБМК - особенност налягането на водата в реактора е относително ниско температурата не превишава 300градуса водата създава пара в паро генератор от нисък клас и кпд И реактора не се спира за презареждане с гориво. Освен това реактора не е ФОРТИФИЦИРАН като съвременните ВВЕР. ВСУ обстрел може да доведе до втори ЧЕНОБИЛ!!!

42

1986

преди 3 седмици

До тя 44 личи си рушлямската закваска. В уикипедия, в руския раздел има подробна статия за чернобилската катастрофа и за това, че руснаците не са предупредили украинците за особености при принудително спиране на ядрения реактор - графитените пръти повишават рязко температурата и блока експлодира. В НРБ също има едно премълчаване на дефект в двигателя на МиГ-23 МФ - проблеми с форсунките на форсажа - губим няколко самолета и два пилота.

41

Гошо

преди 3 седмици

Колко трябва да се повтаря, че Чернобил е диверсия? Въпросът е кой я поръча? Не е трудно да се досетите.

40

тя

преди 3 седмици

Покрай некадърните украинци направили "чернобил" загинаха много руснаци ,които им гасяха радиактивния пожар !

39

Анонимен

преди 3 седмици

Гледам плиткоумнен русофил един написал, че в САЩ имало мелтдаун. Да, определено има и НИКОЙ не го крие, за разлика от голташка Русия какво направи в Чернобил- лъга седмици наред, докато не се намеси западът и не реши проблема. Ама беше твърде късно и непоправимо. Относно случката в САЩ- изтичане на радиация около 1/1 000 000 000 пъти по-малко. Мерси. Да, 1000 милиона пъти по-малко. НИКАКВИ щети за околната среда.

38

Шолц

преди 3 седмици

Русия прави всичко възможно да опази АЕЦовете да не бъдат взривени от украинските терористи. На САЩ и западна Европа им дреме, те са далече. Но ние сме такива тъ. паци, както и румънските мамалиги, че хем ще го отнесем най-много, хем подкрепяме терористите.

37

емо

преди 3 седмици

поредната русофобска помия от западната преса, публикувана от този русофобски сайт на новините с цел промиване на елементарни мозъци. неоспорим факт е, че украинските сили непрекъснато обстрелван запорожката АЕЦ и по този начин създаван предпоставки за ядрена катастрофа. в статията обаче всичко е обърнато с краката нагоре.

36

Анонимен

преди 3 седмици

По-гнусни от укропитеците няма.

35

Анонимен

преди 3 седмици

Виж Суджа и ***: На 24 август ВСУ хвърлиха рота срещу Комаровка в чест на Деня на независимостта. Там си и лежи!

34

Накратко казано

преди 3 седмици

Украйна няма вече капацитета след създаването си от 1991 да продължи съществуването поради политическо късогледство на управляващите! Чао!

33

Анонимен

преди 3 седмици

Дълбок поклон към Русия и СССР, че веднага се втурна да гаси взрива в Чернобил-дело на украинците. Евакуираха хорана с идеална организация, покриха централата с не знам колко слоя бетон. Дадоха купища жертви, но се справиха. Имаше държава и благодарете, вместо да плюете, че ако нямаше съветска държава и самоотвержени руснаци, днес всички в европа щяхме да сме с по десет пръста или въобще без ръце и крака.

32

Анонимен

преди 3 седмици

Взрива в Чернобил най-логично е да се предположи, че беше акцияя на запада. От там тръгна развала на СССР Другото е, че ако не, значи некъдърните укри не се справиха. А после руснаците поправяха щетите. Колко войничета дадоха живота си, за да спасяват европата. Радиацията се беше понесла точно съм европа.

31

Анонимен

преди 3 седмици

ЗабрВихте да добавите евроджендърите