33

Анонимен

преди 3 седмици

И сега какво, едни цял живот нищо не се работили и хоооп на тях защото видители не им стигала пенсията. Я стига комунизъм!

32

ассд

преди 3 седмици

euenergy точка live - правете си изводите

31

ассд

преди 3 седмици

А МОЖЕХМЕ да имаме по 1 реактор на 1 млн.души, ако не бяхме спрели 1-4 блокове на АЕЦ-а ни.

30

ассд

преди 3 седмици

Франция има 50 и колко там ядрени реактора и 68 млн. население, т.е. пада се по 1 реактор на 1,3-1,4 млн. население. Да, те имат много голям дълг и затова данъчно ги стягат доста. Но ако ние с нашия дълг имахме по 1 реактор на 1 млн. души животът ни щеше да е много по-проспериращ, по-лек и с много по-голяма перспектива. А не се сега всеки път да водим спорове кои пенсии са ниски, кои високи, заплати и така нататък

29

ассд

преди 3 седмици

щяха да са ни по-добри от сега, може би не толкова като много по-високи цифри, но ПОКУПАТЕЛНАТА НИ СПОСОБНОСТ щеше да е много по-добра, ако не най-добрата то една от най-добрите в Европа и света.

28

ассд

преди 3 седмици

Затворихме 1-4 блокове на АЕЦ-а - това е НАЙГОЛЯМАТА ГРЕШКА. Една държава, дори и да е с малко население, ако е с МНОГО ЕВТИН ТОК тя ще просперира, ще е конкурента на други и съответно желана за населяване от други цивилизовани граждани. Казано по друг нчаин - ако бяхме държава с НАЙ - ЕВТИНИЯ ток в Европа, бг-работниците щяха да са "по-производителни" тук в БГ, а не в германия. Заплатите и пенсиите щяха да са ни по-добри

27

Анонимен

преди 3 седмици

До 21... "С това средно, онова средно" така е, а накрая пак средно, ама пръст...

26

наи-общо казано:

преди 3 седмици

За да не се губи стойността на парите през годините чак толкова драматично, трябва ценита на ТОКА и ГОРИВАТА да се подържат ниски.

25

Един Българин

преди 3 седмици

А защо таванът на пенсиите е 3400, а максималният осигурителен праг е 3750? Добре, ще има 1000 пенсионера с такива пенсии, но как се получава това ощетяване и защо вдигнаха прага ако няма да взимаме парите? Ще кажете 350лв бълха ги ухапала богатите ама не е честно...за какво да плащат тези осигуровки като никога няма да вземат парите, на които са се осигурявали ако изобщо ги доживеят?

24

Анонимен

преди 3 седмици

ей смешници, 15 евро какво са?

23

Пенционера

преди 3 седмици

Са ще ви кажа какво става пуснаха уж безплатни лекарства и лекарства за кръвно и други скочиха двойно и тройно каго зена.Е това е Българския съве ц ки ***!Малко е като това че 4ингето печели от диларите които ти продават дрога и в същото време те арестува за притежание.

22

До 19

преди 3 седмици

Пенсиите не са високи, заплатите са ниски.

21

средно та средно

преди 3 седмици

С това средно, онова средно само манипулират, не разбрахте ли...

20

Ся

преди 3 седмици

Доде ги похарчат, голям зор ке видот

19

Безпартиен 2

преди 3 седмици

Не мога да го разбера това в момента. Вземете град Пловдив,за пример. Средната заплата тук НЕТО е към 1400-500 лева. Има нещо дяволски сбъркано, след като Пенсиите взеха да се доближават до това ниво.

18

Безпартиен

преди 3 седмици

Добре де! Едно време осигуровките са били минимални за много заплати (УЧИТЕЛИ, ЛЕКАРИ, СЕСТРИ И ПРОЧИЕ, така е осигурявано). Няма да забравя баба ми (светла и памет, почина на 85 2022) до 2016-а година работи като мед. сестра на 3 смени в Завод. 52 години трудов стаж, в България и 6 години в Либия. Пенсията и беше около 450 лева накрая (240 лева и бяха лекарствата всеки месец). Когато се е пенсионирала , получаваше 160 лева. Сега някои работили по 15 години , пак взимат 500-600 лв!!!

17

Пешо

преди 3 седмици

С всякакви глупости ни занимават целодневно, но никой не казва че няма работещи, за да плащат пенсиите. Има дори такива, които си мислят че като са котизирали нещо им се е трупало някъде:). Работещите един плащат пенсии посредством осигуровки и втори път посредством ДДС-то което плащат върху всички стоки в магазина. Защото котизациите не стигат. Няма навалица бе?! Кой каквото ще магическо решение да ви разказва, няма и няма и да има:)

16

Анонимен

преди 3 седмици

до 34 Ми нали виждаш 3400 лева е максималната пенсия. Това е двойно повече от средната заплата в провинцията.

15

Анонимен

преди 3 седмици

Богатая болгарская пенсионерская жизн в ЕС

14

Анонимен

преди 3 седмици

Не, че е лошо песионерите да взимат добри пенсии, но когато пенсиите станат по-големи от заплатите няма как системата да издържи и ще се върнем 20 г назад когато орязаха пенсиите :)