23

Факт

преди 3 седмици

Водата в големите язовири сттрува милиарди. Не е ясно защо Язовира и Каскади, Напоителни Системи и други собственици не дават отчет Сметната Палата.

22

Факт

преди 3 седмици

Предназначението на язовира е да бъде напълнен и след това да се изпуска толкова вода, колкото се влива в рамките на годината. Ако има останали 25%, някои са за затвор за безстопанственост и големи щети. Ако обемът стои години макс 50/ мин 20%, това е огромен преразход. Обемът на чашата е съобразен с определен отток във водосбора след продължителни измервания. Трябва комисия да установи състоянието на преливника. Той от години стои на сухо поради ниското ниво.

21

Янчу

преди 3 седмици

А пък Янчулев, бивший кмет софийски, едва преди няколко годинки в една забутана кабеларка сподели, че Илия Павлов, докато владееше Кремиковци, е врътнал водата на яз. Искър през Комбината, през ВЕЦ-а и остави София на сухо през 1993/4-а година.

20

Анонимен

преди 3 седмици

освен вец-овете, турция също сика да изпускаме вода към тях, най-вероятно вече отдавна им пускат, за да отстъпи боташ

19

Анонимен

преди 3 седмици

главчев е разрешил това източване

18

Анонимен

преди 3 седмици

за мариците ток

17

Бгг

преди 3 седмици

Заради ВЕЦ няма да имате вода.

16

до 11

преди 3 седмици

Главан ак от там взимаха вода за пожарите около Стара Загора, както и Копринка захранва града, въобще не е само рибата. Оставка на областния

15

Анонимен

преди 3 седмици

Областния управител на СЗ да вземе да серазходи по язовирите преди да дрънка глупости че нямало проблем. Напротив има - повечето язовири са пълни едва до 10%. Задава се режим на водата за много населени места в област Стара Загора. ТАкъв вече беше обявен за селата по направление Раднево - Гълъбово, които се захранват от друг язовир, както и за много други населени места в СЗ област. Достатъчно е да се влезе в сайта на ВиК и там си пише. Няма нужда от фалшиво спокойствие, положенето е трагично

14

Анонимен

преди 3 седмици

вецовете и фотоволтаиците почват да стават нагли, областният не виждал нищо нередно, ами той за това е областен от юли, за да не вижда.

13

Змей Горянин

преди 3 седмици

Патриотизъм не е да се радвате на 4иFУти и ци г ойнери които ви носят тиквени медали от гей олимпиади.Патриотизъм е да пазите природата и родината си от цялата мутрокомунистка феодал ска из мет в България!

12

4ерният Иисус

преди 3 седмици

Плебеи превърнаха България в пустиня от алчност и малоумие а вие си мълчите!Е ба ви у патриотите.

11

Язовирите

преди 3 седмици

Са в ръцете на разни мутрофеодали.А те са част от националната сигурност.Но такава няма с тези служби така че всичко е точно.

10

Анонимен

преди 3 седмици

то па рибаря мисли че язовира е негов и без него света свършва !

9

Супер

преди 3 седмици

Язовир Копринка присъхна. Божи знак за края но Русия и русофилията

8

Тенгри кан

преди 3 седмици

Пичове, ай, дайте по некое и друга есетра да лапнеме! Ку ми дадете есетра да ям, обещавам ви вода в размер голям! Това е вашата жертва за бъдещето.Инак, на електората му трябва ток в големите градове, за да оцелее с климатиците си, а за полтииците, електората с климатиците е по-важен от вашата риба и земеделска продукция

7

Сатир

преди 3 седмици

Настане вечер и големите ВЕЦове изведнъж се разработван 7-9 %! Що ли няма вода?

6

морски

преди 3 седмици

Бъдещите войни ще бъдат за чиста питейна вода. А тя намалява. Ще стане по скъпа от златото.

5

Анонимен

преди 3 седмици

Заради кефа на рибарите няма да работят ВЕЦовете ли?Този язовир да не частна собственост на рибарите?!

4

Анонимен

преди 3 седмици

До Реалист ВЕЦ-овете ги продадоха за милиони на ЕРП-тата. Паричките отиват в чуждите държави, а нашите родители са ги скъсвали от бригади за по 2-3 месеца да строят язовири. Баща ми го комадироваха 3 месеца да сече дървета и да лее бетон на язовирната стена, а инкасото ми наби служебно 2 месеца глоба за това че не съм си сменил т.е. купил нов водомер щото старият не се виждал добре. и то ми посочи точно от кой магазин и кой вид да го купя и като дойдоха да го сменят ми откраднаха и крановете...