10

Анонимен

преди 3 седмици

Най-после си размърдахте мозъците че студентите няма кой да ги издържа! И се мъчат щато общаци и пропускат лекции и е голям филм! Ама наистина трябва да се измисли не само на думи! И то за всички специалности не само за някои! Намерете им работа на тези студенти да взимат някъв доход как ще учат без доходи!

9

:)

преди 3 седмици

До Бай Тошо 6 Стига с тези лъжи! Няма демокрация, тук си е пост соц. Управляват ни десарите, синовете им, внуците им, все едно. Затова е толкова зле. Бае ви тошката докара България до фалит, при това 3 пъти. Придобивките си ги платихме по-късно. Така всеки може. Вижте скандинавските страни и Италия! Без да строят соц, направиха социални държави. При това успешни и до днес. Мислите, че без соц България нищо нямаше да построи ли? Пълни глупости.

8

Алчно IT

преди 3 седмици

Средния данък който плаща един програмист на месец е повече от 2 пенсии. Защото стотици хиляди мрънкала, които завиждат на програмистите работят на сиво и черно. Вместо да завиждате на тези които така или иначе получават колкото тираджии, плочкаджии и кранисти, защото IT заплатите не са уникални, защо не ни благодарите, че ви храним майките и бащите?

7

Afuera

преди 3 седмици

До коментари 1 и 3: И според вас това, че хората които плащат най-много данъци и са най-прецакани от към осигуровки, за да има повече за останалите е добре? Така ли? Ако завистта болеше щяхте да умирате от болка.

6

Бай Тошо

преди 3 седмици

Здравейте, българи, добре ли сте, как живеете при демокрацията??? Аз построих 50 университета с красиви, просторни и най-модерни за времето си студентски общежития, а сега - 150 студентски общежития, като на повечето от тях не им беше правен ремонт от тяхното създаване!!! Това е образованието. А медицината, отпуските, почивките как са? Имате ли безплатна медицина, денонощни аптеки, почивни станции, 40 ч седмичен труд и другите придобивки от социализма?

5

Анонимен

преди 3 седмици

До Анонимен 3 - Много си щастлив, че хората губят работа, нали?

4

Анонимен

преди 3 седмици

До Мм дааа - 124000 не са толкова много, защото още се "чисти" от прекомерното наемане през 2020-2022-та. Бях във фирма, която ей така, нае 50 човека за 9 месеца и се премести в нова сграда, а преди това, в рамките на 4 години, от 17, бяхме станали на 30. Докараха ни и HR и стана отврат. Напуснах края на 2021-а. До средата на 2022-а бяха със 140 души персонал. Сега са обратно на 60, което пак е много от това, което чувам. А па какви хора се наемха ...

3

Анонимен

преди 3 седмици

Оня ден във Форбс излезе статия за състоянието на IT сектора. The Great Tech Reset: Unpacking The Layoff Surge Of 2024. Шоуто тепърва започва!

2

Анонимен

преди 3 седмици

Новината е от 1996-та.

1

Мм дааа

преди 3 седмици

Понеже много служители им трябват на ИТ фирмите сигурно затова в САЩ от началото на годината са съкратили над 124 000 което е абсолютен рекорд. Щом гигант като Intel обяви още 15 000 съкращения до края на годината можете да си представите за какво търсене на кадри става въпрос. Хората сгъват цирка! Ние още не знаем къде се намираме......