110

Владимир Черконов

преди 3 седмици

Не само,че ще са на 50,но пред тях ще имат поне още 20 годишен хоризонт за да намахкат за пенсия, която никога няма да вземат и видят.А тогава ще съм вече на 93 дай Боже и още ще си вземам по 3000лв пенсията,както си я взех поминал.седмица

109

Анонимен

преди 3 седмици

фалит, я кажи къде да прочетем за избягалите непалци, че ми стана интересно хахаха

108

до До 106

преди 3 седмици

Това е следствие на вече дългогодишната политика на ниски лихви по кредитите в световен мащаб. Мога да ти го обясня пространствено, но нямам желание, ще отключа голямо недоволство сред

107

Анонимен

преди 3 седмици

Потресаващо високо самочувствие имат младите започващи работа и потресаващо голяма некадърност.

106

Анонимен

преди 3 седмици

Има интересен факт. Назначават младежи без опит, знания и умения с по-висока заплата от по-възрастните им колеги, които имат знания, опит и умения. Назначават младежите защото няма желаещи да работят при тези условия, най-вече мизерното заплащане

105

Анонимен

преди 3 седмици

" 2/3 от заетите са представители на по-възрастните поколения над 40 г. " --- Е, то няма как да са по-малко. Учи до 19/23 години, после има 21/17 години да работи преди 40 и още 25 години до 65 години. Към това като прибавим спадналата с много раждаемост от 1990 година, т.е. това са тези на възраст до 34 години и 2/3 изглежда даже малко.

104

До 106

преди 3 седмици

90% от колегите ми са над 50 годишни. Почват млади и след месец бягат. Добре платени сме. Ами трудно им е и ги мързи да се научат. На тоя свят, освен IT специалисти, има нужда и от специалисти в производството.

103

до 102

преди 3 седмици

В интерес на истината си прав. Около мен всеки с повече от 2-3 деца е млад проспериращ специалист. Дали ще е ИТ или друго- няма значение. Но масово най-много деца имат кадърните успели млади хора. Ромите не ги броим за нищо- те са пътници, ром пенсионер няма. А и повечето мият улиците в Белгия. Постепенно слугинската класа загива и изчезва. Винаги ще я има де- то без слуги няма как, но намалява стремглаво. Огромен прираст се вижда сред младите преуспели хора. Те са бъдещето, прав си! Ние :)

102

Опитно жиг*ло

преди 3 седмици

Най-ме е яд че с тези машинарии и моята професия ще изчезне.

101

qwerty

преди 3 седмици

"Бизнеси" на кредит не ни трябват. Да фалират. Останалите без работа хора бързо ще намерят друга работа. Все пак днес има недостиг на кадри, а не на бизнеси.

100

Анонимен

преди 3 седмици

До АнонименСкоро AI ще ти вземе хляба и на тебе бе тарикат...А животът е кратък и на Господ програмисти не му трябват!

99

Анонимен

преди 3 седмици

До Бай Иван Като им забранят грантовете ин нпо тата, няма да има и молове, ама отде акъл.

98

Хахаххахаххаха

преди 3 седмици

До решението е едно, я разкажи как точно ще решиш проблема с липсващите служители като вдигнеш лихвите? Ще убиеш и малкото бизнеси, хората ще бъдат уволнени..... дай твоята гледна точка, че е доста интересно решението ти :)

97

Анонимен

преди 3 седмици

То в Япония вече е така. Пенсионират се на 70-72, но живеят до 105.

96

решението е едно:

преди 3 седмици

Вдигане на лихвите по кредитите.

95

Програмист

преди 3 седмици

Трябва да спрем пенсиите на кърлежите - родителите на предателите емигранти , който е възпитал предател да яде дървото

94

фалит

преди 3 седмици

Кажете го направо-няма да има работна ръка.Няма да има постъпления в пенсионната система,а хазната ще е празна защото няма да има и кой да плаща данъци.Да,това ви очаква.Днес чета,че и работниците които ги наеха от Непал,Казахстан по Черноморието избягаха.Няма ги.Никой не желае да работи тук.

93

до 98

преди 3 седмици

Да, но хората като няма да имат доход, няма и да строят къщи и да купуват коли. Ще има все повече работа за ИИ-съдиите по разводите, следствие от оставането без доход. Да видим.

92

до 95-ти ИИ не може

преди 3 седмици

да замени всички. Иронично, най-добре се справя със замяната на неговите създатели - ИТ сектора. Даже вече съм виждал няколко срещи на разработчици, които обсъждат този проблем, че ИИ заменя джуниър кодърите без проблем, но по този начин след няколко години ще има криза за синиър дивелъпъри. В Южна Корея повечето семейни скандали са уредени под формата на юридически спорове със съдия ИИ. Но ИИ не прокарва ВиК, не строи къщи, дори производството на автомобилите не е 100% автоматизирано. Рано е.

91

Анонимен

преди 3 седмици

Ами че то май и сега е така. Всеки втори е някакъв прошарен/плешив сбръчкосан провиснал чичка или направо дядка