20

Анонимен

преди 3 седмици

Златото не става по-скъпо, парите губят стойността си. Запомнете.

19

Анонимен

преди 3 седмици

"За първи път в историята кюлче злато удари един милион долара"--------------Тоест, за първи път в историята, кюлче злато струва 1 милион единици валута без реално покритие.

18

Анонимен

преди 3 седмици

Кеш, най хубавото нещо е да плащаш кеш.:))

17

Анонимен

преди 3 седмици

Инфлация лесно се прави, с политика, вдигане цени на енергоносители и подобни.:))

16

Анонимен

преди 3 седмици

Най-пpeeбаните са спестителите в кеш. Да събираш пари в кеш при тази инфлация граничи с психиатрично разстройство. Особено в България (навсякъде другаде депозитите носят 3-5% годишна лихва). И въпреки всичко, българските депозити продължават да се увеличават. Просто невероятно.

15

Анонимен

преди 3 седмици

Биткойн е балон, вероятно създаден от ФЕД и ЦРУ, нещо като буфер, който могат веднага да изпуснат при необходимост. Просто го забраняват и едни трилиони изчезват.

14

12

преди 3 седмици

Но кое правителство или група от такива реално би се лишило от правото да печата пари, колкото и когато си поиска? Дори и БРИКС да извадят обща единна валута след години, надали биха я обвързали 1:1 със златото и да си вържат и двете ръце. Освен спекулативно за да му надуят сериозно цената докато продават запаси и купуват реални стоки насреща му.

13

Анонимен

преди 3 седмици

Като има такива, които не си искат валутите и то в кеш, и се хвърлят на биткойн и др е-пари, които ако ги хакнат или друго стане със системата ..., , така ще е, че и повече:))

12

Анонимен

преди 3 седмици

Златото дръпна над 1500 още в края на 2019.Последва Ковид и локален пик около 2000 долара през август 2020.От тогава до войната в Украйна златото спадаше.Последва войната и неговия ръст за няколко месеца.След това спад (хората предпочетоха 5% доларова лихва пред 5% такса за съхранение) и така до конфликта в Израел,когато тръгна да набира скорост, сега се спекулира,че лихвите ще падат и вече може би си заслужава златцето.Зимбабве обвърза валутата си частично със злато,следва БРИКС може би.

11

Анонимен

преди 4 седмици

баце знае какво да иска, естествено че метал пред някакви хартии

10

Анонимен

преди 4 седмици

Сметай за ква инфлация става въпрос! Па вие спестявайте :)

9

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен... Трудния въпрос е какво човек да си купи с парите от продажбата му. -----////----- Каквото и да натрупаш, Правителството може да ти го прибере. Още повече в дива селска България, където гражданско общество НЯМА. Диверсификация на активите, добро обраование, туризъм (обаче само в цивилизовани държави, не в Африка, не в Арабия, не в Индия, Бангладеш, Бирма, Камбоджа, не по острови). Само Европа. Най-добре по спа курорти.

8

Бойко Борисов

преди 4 седмици

Сега ще продам моите за милиони, ще си живуркам в банкя и ще правя лапета на чалгаджийки, а вие ди купувайте панелки по 400 хил в манастирски ливади

7

Анонимен

преди 4 седмици

Защо смятахте, че централните банки могат да налеят десетки трилиони долари и евра и нищо да не се случи? Просто обезцениха парите, този път глобално. Дали е момент да се купува злато - НЕ НЕ Е, след като вече говорят за него по новините, значи е момент да се продава злато (да, сигурно и 3000 долара ще мине унцията преди да се сгромоляса на 2000) . Трудния въпрос е какво човек да си купи с парите от продажбата му.

6

Анонимен

преди 4 седмици

Златото не поскъпва, то просто си следва инфлацията, точно както и имотите. Не те поскъпват, а валутите се обезценяват.

5

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 4 седмици

Ние еврогейовете обичаме много надарени

4

Емо

преди 4 седмици

Аз моите няма да ги продавам. Нека си стоят така - едно затиска кухненската хартия, друго подпира вратата да не се затваря, а няколко оформят преграда пред фикуса. Ако ги продам, с какво ще си затискам кухненската хартия?

3

Бaцe

преди 4 седмици

Дo EBPOATЛAHTИK: E na cegнu нa мoйтo...

2

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 4 седмици

Как искам да седна на такова кюлче

1

Чекмеджан

преди 4 седмици

Ехха, добре че навремето съм мислил за бъдещето (си) и напълних чекмеджето с кюлчета.