5

до ИЛИЯН

преди 4 седмици

Може и да си прав, имам детски спомени как съм виждал малки багерчета, тип Bobcat, 4-5 м навътре в реката и баба ми винаги отговаряше "*** пак копаят за въглища"... може би или тя се е подвела или ми е отговорила нещо колкото да спра да я питам. Но твоята теория е далеч по-достоверна.

4

Анонимен

преди 4 седмици

Жалко за младото момче, Бог да го прости и съболезнования на близките. Какво ли всъщност е станало? Схващане на крайник, сърдечен удар, водовъртеж или нещо друго?

3

ИЛИЯН до 2

преди 4 седмици

За всичко съм съгласен ломски, ама как точно брачедите ще копаят по дъното за въглища на 7-8 метра дълбочина? Ямите са от това, че са вадили пясък за строежи някога. И при нас ги има. от Видин съм. А в Дунав съм се къпал точно три пъти заради изброените от теб опасности.

2

Анонимен

преди 4 седмици

съгласен съм напълно... Дунав е много опасна река, прекарах детството си в Лом в края на 90-те и началото на новия век, до един момент реката ставаше г/д за къпане и плуване, след което се превърна в клоака, течението е ужасно бързо и опасно, подводните ями и водовъртежите са много... за всичко това допринесоха също и братята с кафеникав отенък, които разкопаха реката, за да търсят паднали от шлеповете въглища.. естествено, никой не се зае да спре тези иманяри

1

Мнение

преди 4 седмици

Роден в едно дунавско село, а моите родители и двамата много добре плуваха и то във водите на Дунава; дядо ми, той също до 78 г. възраст всеки ден през лятото плуваше! Уви, аз така ине се научих да плувам, просто изпитвах страх от силното течение на реката, хем до мен винаги имаше и възрастни хора. Преди 50-60 г. в моето село винаги през лятото имаше доста нещастни случаи от млади и възрастни хора които не си даваха сметка колко са опасни водите на река Дунав - бързи, увличат човек с такава сил