75

бъдещ пенсионер

преди 3 седмици

Спират ми 14.5 % от заплатата за пенсия от НОИ и 5% - от заплатата в УПС , като се казва че този фонд бил "доброволен".Направих проверка с калкулатор каква прогнозна пенсия ще получавам от НОИ и от моя универсален пенсионен фонд. Оказа се, че пенсията от НОИ ще е околко 1200 лева, а втората ми пенсия от фонда ще е 75 лева месечно. На следващия ден отидох и се отказах от втората си пенсия, като заявих в НАП че искам всичко да отива в НОИ.

74

Анонимен

преди 3 седмици

Незабавно премахване на тия кърлежи Универсални Пенсионни Фондове,можете да лапаmе огромни заплати и да поддържате скъп платен персонал,обаче не можете да осигурите доходност на вложенията която да е съпоставима поне с инфлацията!

73

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 23 Нещо си се объркал ама много! Участието в тези тъъъпи фондове е задължително и си под държавна принуда да им снасяш твои пари да си ги харчат. Ти сигурно или не работиш официално или хабер нямаш как точно е устроена тази система за стригане на населението?

72

Анонимен

преди 4 седмици

До ВисокоНе бе, те сега ударно се скапват и ние както на никъде не вървим. Така, както си стоим в блатото, ще ги изпреварим на следващата обиколка

71

Анонимен

преди 4 седмици

До Пфф Не виждаш, щото си тъъъъъп! В нормалните държави който е внесъл пари в подобни фондове може да получи много повече, от колкото е внесъл, защото те инвестират парите в различни много доходни дейности. А тука група мафиоти ни водят за носа и източват максимума от внесеното, под топлото чадърче, което им осигуриха от държавния апарат по времето на Тиквата. И без това ни прикарват да си плащаме яко по болниците и навсякъде, по-добре да не плащаме нито осигуровки, а парите да си събираме.

70

Анонимен

преди 4 седмици

Да ни върнат парите които са ни удържали за втора пенсия от УПФ и от ППФ.

69

Анонимен

преди 4 седмици

А защо сме длъжни да си внасяме парите в "универсалните фондове" които са част от голямата далавера??? Много просто - ако не ни задължава държавата, никой няма да си внася там парите, понеже доходността им е нулева, а привлекателността им е отблъскваща. Нарочно ни забраняват да си се осигуряваме в Европейски пенсионни фондове, някои от които имат много привлекателни условия. Защо? Ами за да могат местни мошенници, покровителствани от правителствени бюрократи законно да ни крадат с "данък 2 стълб

68

Анонимен

преди 4 седмици

Цитат:"Оказва се, че нито един от универсалните пенсионни фондове, в които задължително са осигурени работещите хора, родени след края на 1959 г., няма доходност за 20 години, която да надвишава инфлацията." Това е признание за грандиозната далавера на Тиквата, с която задължи населението да внася пари в каца без дъно, където разни тарикати да усвояват внесените пари по свое усмотрение. НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА, КЪДЕТО ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Сега сещате ли се защо? Стрижат ни безмилостно!!!

67

Анонимен

преди 4 седмици

Ш.и има аспаруховия мост . Хората от частния сектор никога няма да се пенсионират . Това е за държавната ясла с която евроатлантическа мафия герб си купува изборите .

66

Анонимна

преди 4 седмици

Баща ми с 38 год стаж има 27к, аз с 9 год стаж имам 5к. Явно е това тенденцията за натрупване. Но реално не са много. Като сложиш шестте брутни заплати при пенсиониране се вижда какво е съотношението с другата сума, която си трупал цял живот.

65

Анонимен

преди 4 седмици

Олигарсите използват тези пари като касичка за инвестициите си, печалбата е за тях, загубата за наивниците, които им позволиха да оперират.

64

Анонимен

преди 4 седмици

Щом са на загуба, няма икономически смисъл от съществуването им. Те генерират загуба за вложителите и печалба само за тях си.

63

Анонимен

преди 4 седмици

Това са частните смешници и разни застрахователни дружества. Техните дружества са на голяма печалба и разходите им за лошо и некадърно управление са големи. Това е за сметка на внесените пари. Дайте ни още пари, защото изхарчихме за нашата издръжка и печалба вашите.

62

Анонимен

преди 4 седмици

Това е поредното обирджийство. Парите на хората винаги се стопяват, а на богатите се увеличават, видяхме го по време на пандемията.

61

Анонимен

преди 4 седмици

Всеки петък ми е Новата Година.... най-мошната турбина!

60

Ице...

преди 4 седмици

...моят тате се пенсионира като ЛЕАР ПЪРВА КАТЕГОРИЯ с далеч по-ниска заплата и десетки болести. Та да те питам, кой си е давал повече животът за държавата и кой заслужава повече. Само да те светна, че на твойто тате нито автоматът, нито снаряжението, нито МПС-тата,хнито военна техника щяха да са възможни, ако не беше моят тате. А сега дано разбереш въпросът ми пак: защо моят тате не взима поне колкото твоят тате, а много по-малко?!!!!!

59

След...

преди 4 седмици

...двадесет години и първа няма да има! Сега все още лъжат младите работещи да плащат липсващите пари на днешните пенсионери, които не са напълно откраднати. Но, до 20 годинки, за сегашните работещи няма да е останало нищо в никой от стълбовете! А и до тогава ме съмнява, че ще има и трети, и четвърти стълб!!!

58

Анонимен

преди 4 седмици

Излиза че пенсията е загубя, даваш си парите които се обезценяват. Освен че си ги дал вече и не струват толкова колкото навремето. Или тези средства трябва да се индексират някак си или да спрат да ги взимат след като са на загуба.

57

Ицо

преди 4 седмици

Тате се пенсионира като военен с 3 хиляди лева пенсия. Никога не е разчитал на втора пенсия. Ама тате си е дал здравето за тази държава и заслужава двойно по-голяма пенсия.

56

Зозо

преди 4 седмици

Няма да има. То първа няма, та втора.