17

Пример за напразно

преди 4 седмици

До 13 Учителка Аз съм колега в градина. . . И какво учите растенията и цветята?

16

Като гледам правопис

преди 4 седмици

и словореда трябват допълнителен срок или семестър за подобряване за много пишещи! И за да подчертая качеството на образованието го оценявам на 150% - образователен оксиморон!

15

Не се шегувам

преди 4 седмици

До 555 - Вие предлагате нещо много разумно. Интелектуалният капацитет на някои достига колкото за начално образование. Ако повтарят по два пъти всеки един от първите четири класа, може би до 15-годишна възраст все пак ще се научат да четат, също и ще усвоят математическите действия събиране и изваждане до 100, в краен случай поне до 20. С таблицата за умножение, както и с дейстието деление не знам дали ще успеят да се справят. После няма какво да ги мислим. На 15 г. те вече са семейни.

14

Анонимен

преди 4 седмици

Все повече ще стават в българските училища онези, на които им е генетично неприсъщ упоритият труд и които са убедени, че училището е вид социална услуга - там "гледат" децата им и им дават безплатна храна. Вече втора година децата от този контингент са 50% от първокласниците у нас. Експериментът на правешкия говведдарр успя. Кои ли му го внушиха (или му заповядаха)?

13

Анонимен

преди 4 седмици

До 13: Госпожо, от такова примитивно и егоистично мислене сме на това положение. Не, една дълга лятна ваканция не е достатъчна, особено за по-големите ученици, с които явно нямате опит. Твърдя го и от личен, и от професионален опит. На децата им е скучно, трудно си задържат вниманието, уморяват се, често липсва собствена мотивация, отсъстват безразборно и училището им е бреме, за жалост или за добро. По-честите ваканции им действат ободряващо и малко повече ги мобилизират да свършат нещо.

12

Учителка

преди 4 седмици

Аз съм колега в градина, но също не искам големи, чести, ваканции, защото няма кой да гледа МОЕТО ДЕТЕ, докато аз работя! Защото, когато кажеш, че искаш отпуска те гледат на кръв и правят физиономии! Представям си какво е в частния сектор!. Една голяма лятна ваканция е предостатъчно!

11

Ванката

преди 4 седмици

А безсмисления 12-ти клас кога ще отпадне? Излишно младите хора се задържат в училище с нищонеправене, а могат да реализират себе си другаде, и докато са в силата си.

10

Анонимен

преди 4 седмици

Па я сакам да не одат на школо.

9

Анонимен

преди 4 седмици

Точно така: след 4 и 10 клас оценяванията са безсмислени! Само тормозят децата, родителите и учителите! Пак преписаха без да мислят чужд образователен закон МОН - човеците!

8

Анонимен

преди 4 седмици

До Някоя си 6 : Ами да, само стресират горките деца, и майките орлици скачат в тяхна защита, винаги системата им е виновна.

7

Анонимен

преди 4 седмици

Да отпадне и това в 7

6

Някоя си

преди 4 седмици

Много ясно, че трябва да отпаднат тоя две външни оценявания! В пети клас преминаваш с взети и не взети НВО, а това в 10-ти и 12-ти да държиш НВО е пълна гавра и простотия! Ако искаш средно образование учиш 12 години, ако не искаш приключваш в 7-ми клас и това е! Другото си е извращение приложено върху учениците!

5

Ехоо

преди 4 седмици

Този синдикат възникна като политическа бухалка на СДС и си остава такъв!Що директори уволниха тогава по заповед на Костов!В него влязаха най-некадърните учители за да си запазят работните места и с това принизиха качеството на образованието изобщо!От некадърен учител какво качество ще искаш?Като говорят за Европа защо не кажат ,че там учениците всеки месец ги тестват и това е оценката на ученика и на учителите!?Слабите учители тук не искат оценки!Това е!

4

Серго

преди 4 седмици

Ваканциите са малко, не много. Качество трябва, а не количество. А тези външни оценявания ..... такова безумие.

3

Анонимен

преди 4 седмици

След 4-ти клас отдавна се кандидатства. За 10 си е глупост. "...желанието на родителите, да няма много ваканции през работни дни" - а, тук родителите нямат проблем... само някой трябва да им даде отпуска на поне единия родител на всички деца до 14г. в цялата страна, че то и бавачките свършват през ваканциите.

2

Анонимен

преди 4 седмици

Добри предложения, като всеки път, но няма кой да ги изпълни като задачи.

1

555

преди 4 седмици

Тези външни оценявания са стрес за децата, особено за тези от 4 клас. Още повече, че резултатите не служат за нищо. Защо не въведат пак повтарянето на учебна година за на-малките. Ей тогава ще е интересно. Масово не знаят таблицата и сричат.