53

Ганю Петров

преди 4 седмици

Имам ПРАВИЛО: Винаги пазарувам на пълен стомах , нахранен и отпочинал 30мин.след като съм хапнал нещо сладичко за мозъкът. Така не пилея парите си за ненужни неща.Гладен човек в магазина жив дявол. Бъдете умни и с жените.Един обяд и Крем Карамел и 2 целувки ще ви спести състояние,.

52

Анонимен

преди 4 седмици

До 51, товята печка за 500 лв. не може да се конкурира с печка за 3000 лв. няма как да го знаеш при положение, че не може да си я позволиш. Говорим за огромна разлика, която за да забележиш трябва да имаш опит. А ти такъв опит не можеш да си позволиш. Глупавият тук си ти :) Защото дори елементарни разсъждения не можеш да реализираш :)Дънинг-Крюгер яко те тресе.

51

До 37 анонимен

преди 4 седмици

Моята немска печка, купена за около 500 лева работи безотказно вече 17 години.Пералнята и хладилника (италиански)- също. Така, че явно може! Това ,че някой е глупав да даде 3000 лв. за фурна, си е негов проблем.

50

Анонимен

преди 4 седмици

Благодарете на племенника на Фройд, алчен евреин - баща на маркетинга за това че превърна хората в зомбирани консуматори. Чавешката психика е толкова лесна за манипулиране. Само един прочит на учебник от Филип Котлър и ви става ясно какво правят търговци и маркетингови агенции. Бъдете живи и здрави и умната в магазините!

49

Анонимен

преди 4 седмици

поне въздуха за сега е безплатен, за сметка на това пък вреден, но скоро като гледам и на въздуха ще има данък, да му мислят тия с големите носове

48

Анонимен

преди 4 седмици

яжте супа от камъчета - след консумация могат да се използват отново - неограничен брой пъти

47

хитра схема

преди 4 седмици

САЩ потребяват 60 процента от песурсите на планетата. Как го правят? Печатат долари, пускат ги по света срещу материални ценности....Хитро.

46

баба Пена

преди 4 седмици

Трябва да прекръстят моловете на - загуби време и си дай парите за парцали. Влизаш и гледаш - във всеки магазин парцали на килограм дето във Виентам ги шият за по 5 долара чувала а тук ги продават за по 20 евро парчето. Женорята се избиват да купуват всякакви парцали, уж били евтини

45

ЯМБОЛИЯ

преди 4 седмици

И правилно. Всичко трябва да бъде с мярка.

44

разединените щати

преди 4 седмици

И какво му пука на българина за извращенията ?!?

43

аьаьаь

преди 4 седмици

Който не може да се състезава пише глупости. Аз купувам , защото после няма да има или ще по-некачествено на по-висока цена. Който не иска да не купува, ама да не мрънка после, това било преди, онова било преди. Сега си карам почети нови 20-30 годишни коли и ми е кеф. Харасвам старите класики.

42

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 42, прав си. Въпрос на осъзнатост е да си правиш сметката. Малко е дразнещо как все някой друг е виновен. Като напълниш количката мислиш къде да складираш всичко, което си купил? Защото това е водещото за мен. После толкова ли кратуните не могат да вдянат, че изхвърлят храна? Проблемът не е опитите за манипулация, а в инертността на хората. Превърнали са се в зомбита без мисловни процеси, а за това са си виновни само те! Просто някой друг го осъзнава и се възползва.

41

Анонимен

преди 4 седмици

Учил съм маркетинг , икономика и все такива специалности . Много книги има написани затова как се управлява психиката на потребителя за да купува повече .Такъв пример е размера на пазарската количка във веригите , тя нарочно е по голяма и винаги изгледжа полупразна и човек подсъзнателно се опитва да я напълни .Цена завършваща на 90 или 99 се приема по добре от мозъка отколкото кръгло число , например 14.99 , мозъка възприема 14 , а то дефакто си е 15 .Всичко е манипулация .

40

Анонимен

преди 4 седмици

Промиваха ви мозъците , за да ви превърнат в консуматори и изобщо в консуматорско общество . Това е целта , да купувате все повече и повече ,дори с цената на кредит .Сега когато всички осъзнаха , че са попаднали в този капан се опитват да се измъкнат от него .Капитализма има нужда да създава консуматори , за да произвежда и да продава повече , за да може някой богаташ да си купи поредната яхта от която дори няма нужда .

39

Анонимен

преди 4 седмици

тази година ще има ли специалност "инфлуенсър" в Софийския ? искам да запиша децата си

38

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 36, купи си тениска без щампа... щом знаеш, че падат. Наистина почвайте да мислите с тези кратуни, защото е досадно да ви чете човек. Само се излагате .

37

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 36, това са масовите "размисли" по темата. В действителност има уредни, които издържат много повече от 10 години. Няма как да платиш 500 лв. за готварска печка и тя да изкара 10 години! Критическото мислене е много важно и трудно срещано днес. Фурната ми е на 6 години. Да, струва 3000 лв. Безотказна е. Да, пералнята ми е 3500 лв. и работи вече 4 години. Хлебопекарната ми е на 10 години, но да струва 400 лв. Сега дали ще разберете къде е разликата?

36

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 20Производителите нямат за цел да произвеждат стока, която да издържа 10 или 20 години понеже от това нямат сметка.В момента един телефон на 10 години който е струвал 1000 лева ще забива, като се ползва в интернет и отделно може много приложения да не работят на него. При тениските със щампа, често щампата почва се лющи на второто лято и накрая тениската става за домашна или за *** ако се и скъса.

35

Тва само някой

преди 4 седмици

гладен инфлуенсър може да има такъв призив. Другите печелят добре от продажбите.

34

Анонимен

преди 4 седмици

Необходима е идеологическа обосновка на нашата бедност! Демек не е срамно, нормално е, даже е куул и вайъръл!