И какво правим ние на фона на този хаос навсякъде в държавата-нищо,сори докато банкяра е на власт така ще е.
Като няма контрол на производството, ще ядем изкуствен продукт с етикет Сирене. Проверяващите не работят. Ако се разработят, се оказват лесни за подкупване.
Баниците са отвратително мазни. Плуват в мазнина и на всичкото отгоре полусурови. Още мазнина ли искаш?
Има ли тук някой, който да е пил пресно биволско мляко и да е ял кисело мляко, направено само от овче или от биволско мляко? Аз имам такива детски спомени от времето, когато през ваканциите гостувах на баба си в провинцията. Това не бяха храни, а елексири. Сега вече не знам дали ги има някъде неподправени, освен ако човек сам не си ги произвежда в лично стопанство.
Изядохте ментето на банички сабахлям преди работа . През комунизъма и тотал лиризъма в баничките имаше съвсееем малко сиренце и бяха мазни. А сега са обилно напълнени със сирене и без мазнина с вода . Усеща се изобилието . Като му цапнете и една боза без захар . И шастливи и здрави.
изнасяме хубавото, а внасяме баберека. в ес има наши и ваши. ние винаги ще сме от е6аната страна
Истинско сирене предлагат някои мандри на място, цени от 20 до 25лв, опаковката им е различна, предназначено за износ, а за българския пазар ппедлагат сирене от сухо мляко или с минимално съдържание на мляко, гъй като имало недостиг на мляко
Скоро с баща ми решихме да ходим да си купим агнешко от един магазин в Кърджали, който ни го похвалиха много. Стигнахме до там и наистина магазина беше много зареден и агнетата висяха закачени на ченгели, прясно заколени. Попитахме за цена и касапина ни показа едни които са по 30лв на кг а другите бяха по 14лв на кг, попитахме каква е разликата тъй като са все агнета. Човека ни обясни че едните са безопасни истинско месо, а другите са хранени с разни фуражи да наддават кг
За тази цена такова сирене, който не му харесва да си го произвежда сам, няма как за 20лв да предложим истинско сирене
Каквато и марка сирене да купиш няма как да е истинско, поне в България няма. 1кг истинско сирене излиза на производителя около 14лв, дори и минимална надценка да сложи трябва да го даде на търговеца на едро на 18лв, търговеца на едро слага минимална надценка е 30%, т.е. трябва да отиде в кауфланд на 24лв, минималната надценка на кауфланд е 50% т.е. трябва да го продава на 36лв. Такова сирене може да си купиш само от мандрите от партидите за износ.
Изядохме над 6000 тона сирене менте само за половин година