16

Анонимен

преди 4 седмици

Празниците са само за държавните хрантутници. В частния сектор се работи даже в неделя. Много хитро са го измислили- от 1.08 до 15.08.лятна отпуска, после църковен празник 5 дена и до 20.08. никой няма да работи.

15

Анонимен

преди 1 месец

От 9 милиона българи три милиона напуснаха страна та през демокрацията. Останахме 6 милиона според стъкмистиката. Прави сметка !

14

Въведете ...

преди 1 месец

Вэведете неделята почивен ден за българите - християни! "Бог Си е починал в седмия ден, т.е. престанал да твори. Почивката не е наложена поради умора, защото Бог не се уморява, а за да бъде учреден почивен ден за бъдещото човечество." В Германия магазините НЕ работят в събота следобяд и неделя! Това е време за семейството!!! И в България преди беше така!

13

Неделята е за почивк

преди 1 месец

Щом въвеждате религиозни празници, следва да направите неделя НЕРАБОТЕН ден! За християните денят за почивка е НИДЕЛЯТА - денят на преславното Христово Възкресение, както и големите християнски празници.

12

До 13

преди 1 месец

Аз за Бг частна фирма съм работил само един път, близо 5 месеца и напуснах дори без предизвестие. За български работодатели не работя и никога няма да работя. Има си чужди работодатели, ако няма, ще си открия свой собствен бизнес или ще напусна България.

11

Анонимен

преди 1 месец

Аз съм против. За много професии и то с висока квалификация няма почивни уйкенди. Например здравните работници пожарната дори медиите. Само администра цията , учителите , Ай ти сектора и разбира се бачкаторите са на свободна шайба събота неделя и ваканцията.

10

Анонимен

преди 1 месец

Това е добра идея.Според мен всички християнски празници трябва да са официални почивни дни.

9

Анонимен

преди 1 месец

Дори и в София не плащат двойно особено в частните фирми никой не плаща. Големите западни фирми не са бг частни фирми. Сложил си ми минус въпреки че написаното е верно. Отличителна черта на либералната демокрация са двойните стандарти , а не двойното плащане.

8

До 9

преди 1 месец

В частна фирма съм и плащат. Фирмата е английска. Понякога се пада да работиш на официални празници и си получаваш двойно заплащане по закон.

7

Чалга дивак

преди 1 месец

Най измисления празник, това възнесение на Дева Мария не е описано никъде в Библията и се е случило само в главите на католическата и православна църква.

6

Анонимен

преди 1 месец

До Супер Що си мислиш, че навсякъде плащат двойно? Ти не гледай София!

5

Супер

преди 1 месец

Нямам против всеки месец да има по 2 официални празника. Плаща се двойно. Така че съм напълно съгласен. Вместо 300 лева, ще взема 600 лева, за два дни това прави 1200.

4

Обективен

преди 1 месец

Да, Успение Богородично трябва да стане официален празник, но на 28-ми август, когато се празнува по светоотеческия /стар/ църковен календар. На 15-ти август го празнуват папистите и новокалендарните икуменисти, които са отпаднали от Христовата Църква.

3

Анонимен

преди 1 месец

Нямаме нужда от още празници. Ние не подкрепяме руския патриарх преоблечен като български.

2

македонец

преди 1 месец

Илинден 20 юли / 2 август / да стане официален празник.

1

Анонимен

преди 1 месец

Не разбирам какво е спасил този Исус Месията. Жените от първородният им грях ли, пак получават болки при раждане. Болестите и войните ли, пак придължават. Какво е спасил, питам. Той дойде, врътна се каза че е само за малко, че бедните и сакатите са с нас завинаги и се остави демонстративно да бъде разпнат, възкръсна и от тогава нищо, пълно мълчание при всички възможности за обратна връзка, които разполага като божество. До кога се оставяте тези караконджули в расо да ви лъжат. Оставете ни намира