11

Анонимен

преди 1 месец

Страшно много се срсмувам че знаете Български че и пишете на Български срам и позор !!!

10

Анонимен

преди 1 месец

Шлема е тип уиова глава

9

Тенгри кан

преди 1 месец

Траки нема!

8

Анонимен

преди 1 месец

На кого беше собственост КОРЕКОМА в центъра на София по времето на Соца? На нас Българите? Корекома бе създаден от СССР по всички така наречени ПОКОРНИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ - Литва, Латва. Естония, Полша, Чехия, Словакия, Румъния, България..... от там Московията събираше ЗЛАТОТО НА ДЪРЖАВИТЕ - чрез продаване на дънки и други западни продукти, за да бъде РУБЛАТА обменна валута по света.... но и ОБИРАШЕ ЗЛАТОТО ЗА ДА СЕ ПОДСКАЧА ДНЕС ПУТИН наперен с папка ПО ЗЛАТНИ ДВОРЦИ!

7

Анонимен

преди 1 месец

През 1970 година си купих Дънки в КОРЕКОМА в центъра на София за 4 долара, като ми казаха, че за две златни моменети мога да получа 4 долара. Отидох на село при дядо ми и той ми ги даде. А защо си купих дънки? Понеже единственото нещо което имаше в тая Комунистичаска ТИРАНИЯ е да слушаш нелегално по радио "СВОБОДНА ЕВРОПА" песните на Битълс, Ролингстонс и да си купиш ДЪНКИ ...... За да се почувстваш че имаш СВОБОДА на словото като АМЕРИКАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ!

6

Анонимен

преди 1 месец

а ! купувал съм си дънки дизел и мустанг от цум .... имаше ги , е само там , но все пак ги имаше и за простолюдието . райфъла си беше само в корекома . после се появиха и магазините ...

5

Анонимен

преди 1 месец

бригада в планината . дренки ли сте брали ? и кой те е карал да си даваш пендарите за дънки Х.И.С като си имахме панака и не бяха никак зле !

4

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 3 Eй, много пр0ст народ сте това евр0пенделите! Кога в Кореком е имало дънки за 4 $ БЕ ЛЪЖЕЦ? И за тях те взеха златните пендари на баба ти...Ти си баси увредения!

3

Политкоретен

преди 1 месец

Браво! Да си спомним за нашите предци траките.

2

Анонимен

преди 1 месец

Спомням си по времето на Соца имаше магазин КОРЕКОМ в който за да си купя дънки за 4 долара, дядо ми ми даде две златни монети от пендарите на баба ми. По този начин Соца е събирал златото от народа и го е пращал към Москва, за да бъде Рублата обменна валута. На бригада в планината отидох с дънките и си ги поставях под дюшека и работехме с работнически дрехи. Ден преди да си тръгнем дънките ми изчезнаха и се върнах обратно в София да следвам с работническо бригадирско облекло!

1

Анонимен

преди 1 месец

Браво! Спомени за нашите деди - създали легионите - с легионерите по градовете, за да вардят селата от външни навлеци! Без Тях, нямаше да има Нас! Сега навлеците са навлезли по времето на комунизма по градовете. Селата са изкоренени. Селените нямат своя земя....... Всички златни съкровища по българските земи бяха отвлечени към Москва.... И единствено останаха неоткраданати и неотвлечени спомени...