54

Анонимен

преди 1 месец

дайте да заградим планините с бодлива тел, за угода на зелените сектанти. И аз съм влизал в това езеро, но издържах до глезените - водата е невероятно студена!

53

Анонимен

преди 1 месец

Абе какво е това недоразумение на снимката??? Нито мяза на мъж, нито на жена, некво модерно ще да е - небинаррно или там каквито ги водят...

52

Анонимен

преди 1 месец

Бъбрека, друго от много известните езера у нас, което е познато още като петото от групата на Седемте Рилски езера. То е известно с неговата характерна извита форма, наподобяваща човешкия орган, чието име носи. Бъбрека разполага с воден обем от над 1 170 000 m3, което го отрежда на трето място от ледниковите езера в България по този показател.

51

Анонимен

преди 1 месец

Окото едно от най-посещаваните езера в цяла България. То е част от групата на пословично известните Седемте рилски езера, като е шестото по ред и съответно второто по височина. Окото е не само известно с това, че влиза в класацията за най-големите езера, а и с неговите 38 метра дълбочина. С това внушително число езерото се счита за най-дълбокото ледниково езеро на целия Балкански полуостров.

50

Анонимен

преди 1 месец

До 58: Да, в някои села е забранено да се ползва вода за каквито и да било цели, знаеш ли как живеят хората там, които не напуснаха района. Те са твърде възрастни за да търсят дом другаде. Пият си отровна вода и си умират и така. Няма кой да им помогне. А ти смешка направи от това. Прростак.

49

гааня

преди 1 месец

Явно единственият начин е да сесложи бодлива тел около езерата, даже може и някоя мина да се подхвърли тук-там за хохалите да се чувстват като у тях си.

48

Анонимен

преди 1 месец

За съжаление езерата не са дуракоустойчиви.

47

до 58

преди 1 месец

Така е. Затова трябва да се забрани да се ползва водата по цялото поречие на Огоста и да се създаде "санитарна зона" на 50км. от бреговете на реката, където да се забрани присъствието на хора, или ако се допусне някакво, то да е само да стоят прави, на обозначени за целта места, колкото да си направят селфи. После същото и с другите замърсени реки. По възможност някой нисък чичко с мустачки да контролира процеса!

46

Анонимен

преди 1 месец

За да не живеем в Клозетия, трябва и да пазаим това което имаме. Не пикккаете и не какате във ваната докато се къпете - не го правете и в езерата и морето. Не е трудно да се ползва тоалетна. Даже и децата се научават рано.

45

Анонимен

преди 1 месец

Заради такива българи, които си мислят че планетата и благата й са само лично техни вече река Огоста не става за къпане, риболов, напояване и дори за пиене в някои села по поречието й.Съсипаха я. И съсипаха много села.Там е истинска екологична бомба и никой не я оправя.

44

Анонимен

преди 1 месец

До 45: като си толкова печен спри да ми пишеш и се излъчи във фонтана пред президентството, в знак на протест срещу забраната за къпане в Рилските езера. Такава забрана има и всеки трябва да я спазва или да плаща глоба. Така че като семизкъпеш в езерата аз се надявам да те одрусат яко и банята да ти излезе солена. Като не разбирате причините поне "ЗАБРАНЕНО КЪПАНЕТО!" трябва да е ясно дори и на вас. Такъв е закона, независимо дали ви е ясно или не какво е екосистема.

43

До 54 АнонимеН

преди 1 месец

Пии си хапчетата, да не та затворят отново.

42

Анонимен

преди 1 месец

На мен тази работа ми прилича на ситуацията в Украйна и близкия изток, където едни хора се опитват да наложат на други хора, да спрат да ползват благата, които природата им е дала и насилствено да напуснат хабитата си. Опасявам се, че рано или късно ще ескалира в неконтролеруемо насилие, защото ако днес забранят тази вода, кое ги спира утре да забранят всичката?

41

Анонимен

преди 1 месец

До 48: чети, вместо да пишеш глупости, по-надолу пише ЗАЩО, на чист български език. Освен ако освен с четенето нямаш проблеми и с мисленето, и разбирането.

40

Анонимен

преди 1 месец

урката само от бой и лишения разбира !

39

Анонимен

преди 1 месец

Миналата седмица бах там, и за пореден път се убедих що за невъзпитани и нагли хора ходят там. Имаше семейство с две деца, на които едното дете си миеше ръцете в езерото. Естествено никаква реакция от страна на родителите. После го видях същото, но отдалеч, да хвърля огромни камъни вътре, в езерото, като отново трябваше някой страничен да им обяснява, че е забранено. Нямам думи.

38

Анонимен

преди 1 месец

Глоба, арест и осъждане на хулиганство. Аман от тъпоGлавци.

37

Анонимен

преди 1 месец

"Езерата са възникнали възоснова действието на ледниците по високите части на Рила и Пирин. В рила са 140 на брой, в Пирин 119. Най-голямото Рилско езеро е Смрадливото с площ от 212 дка, а най-дълбоко е Окото 38 m. В Пирин първенец е Поповото езеро."Който му се спори за ФАКТИ, явно си няма друга работа освен да си чеше...

36

Анонимен

преди 1 месец

Колко трябва да си извратен, за да забраняваш на човек да се къпи в езеро на собствената му планета?! Как изобщо може да ти хрумне, че ти ще решаваш в кое езеро ще се къпя и на коя полянка ще си полегна?

35

Анонимен

преди 1 месец

Изтумкайте го с глоба от 10000лв.