17

Анонимен

преди 1 месец

Такива сметки получихме и в ж.к. Сухата река - в отговор на нашето оплакване и молба сшза проверка откъде идва огромната разлика, Софийска вода официално ни отговориха да си платим сметките и после щели да правят проверка. Такава им била процедурата.Пълна идиотия. Това е изнудване на коректни платци. Потърпевшите само в нашия блок сме 250 домочадия.

16

Анонимен

преди 1 месец

Преди година и нас ни зарадваха така от Софийска вода. Възразихме, дойдоха инспектори, констатираха грешка, но след месец въпреки това ни изпратиха честитки. Нашият апартамент плати 620 лева :/ Те са кърлежи - впият ли се, няма пускане.

15

Велес

преди 1 месец

"Всеки собственик на апартамент си има индивидуален водомер"-Така,така,ама не е баш така!Има и общ водомер!Технологията е следната:Сбора на данните от индивидуалните водомери трябва да е равно на показанията на общия!Ако общия има по-високи данни, разликата се разхвърля пропорционално по индивидуалните и се ЗАПЛАЩА! Това обикновено се случва, когато някой не си е дал данните.После следва изравняване за него,но никой не връща парите на ощетените съседи!Печели ВиК!И то много.Крадат ни!Ама,ние....

14

Анонимен

преди 1 месец

у дома е 200 лв , тяхната мама. Ще слагам стягата , изрудите прекаляват !!

13

Анонимен

преди 1 месец

ИТ-тата да спрат да си пълнят басейните!

12

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 11, не се разпределя между всички по сметките, а се слага като обща вода. Имай предвид, че инкасаторите, ако нямат достъп до водомера на даден апартамент пишат количеството от предходния месец. И когато получат достъп правят се променят количествата според реалния разход. Съответно намалява общия.

11

ОцелялОтСДС-Чумата

преди 1 месец

Май вече се наскачахте, а ? Или още продължавате: "Кой не скача е червен.Само седИсе"?

10

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 3 - "Всеки собственик на апартамент си има индивидуален водомер." Да ,но и всяка кооперация си има общ водомер и инкасаторите ,засичат общия и след това ако има разлика със индивидуалните ( не са отчели няколко ) и разликата се разпределя на тия които са отчетени ,та така .Изразходвали си 5м3 по индивидуален ,а плащаш 7м3 накрая .Не е само в София така ,и във Варна е така .Не знам кой трябва да се сезира за тая недомислица .Защо трябва аз например аз да плащам водата на съседа .

9

Анонимен

преди 1 месец

Шопята имат пари - да плащат!

8

До инкасаторка

преди 1 месец

По-добре Вайбър отколкото Техем;)

7

Анонимен

преди 1 месец

60% загуби по водопреносната мрежа, все някой (народа) трябва да ги плати

6

Мен

преди 1 месец

Тези с кофи са им я носили тази вода ? ! Пренос превоз и т.н глупости и накрая и за топлата вода така с бразовар я топлят 500 лв парно а всеки месец зимата плащаме по 200 ..... Пък там няма грешка явно, като парно не пускаме а само на климатици се топлим .... Купих си къща само и само да се разведа с топлофикация !!!

5

Инкасаторката

преди 1 месец

В нашата кооперация,кара абонатите да и пращат снимки по Vibar.Трябва ли задължително да имаш Вайбър,за да си отчиташ водомера?

4

Тъй при хората

преди 1 месец

Чакаме топлинни счетоводители да дойдат....да се включат в лапането.

3

морски

преди 1 месец

Толкова горе-долу е сметката за вода на WC за туристи по морето.

2

Анонимен

преди 1 месец

Всеки собственик на апартамент си има индивидуален водомер.

1

Анонимен

преди 1 месец

Защо ни занимавате нас българите с проблемите на пропаднала София и нейните обитатели?