179

Анонимен

преди 1 месец

до 177 - Кого лъжеш бре, на минимална почват само някакви млади стажанти ескперти, 1200лв с 41г. няма как да си, даже и в затънтена област. А за работата - ти да не мислиш, че в частния сектор работят по 8-9ч. с почивки. А и тия без почивка 9ч. са ви ги знам. Няма държавна администрация дето да съм отишал и да няма някой в междинна почивка, по ония наредби от 80-90г. за работа с компютри. Реално работите по 6-7ч. и това без скатавките.

178

Анонимен

преди 1 месец

Ми вдигаш заплата на 500 хил. държавна администрация (в София с повече пари на калпак) и средната скача. Какво толкова има да му се чудите. И като сложите, че почти всичкото СИО и шефове се водят в София, един от тях само избива средната за завода... така се осреднява.

177

Анонимен

преди 1 месец

Каквооооооо!? Аз не познавам човек да взима над 2500 лв то средната да ти била 3000 баси къде живея аз бе в Монте Карло май

176

Анонимен

преди 1 месец

Напишете нещо за заплатите в държавната администрация. След увеличението е 1200лв. с 41 години стаж. Работи се на практика без почивка по около 9 часа.

175

Vasko

преди 1 месец

Глупости!

174

Мишо

преди 1 месец

Айде, бе! Един взима 5000, друг 1000 и средно значи "взимаме" по 3000! Ха!

173

Анонимен

преди 1 месец

В София държавните служители смъкват надолу средната заплата, а не я помпат, както манипулират някакви. Няма държава без държавни служители и в общия случай те се спукват от работа, за разлика от повечето работещи в частния сектор

172

Анонимен

преди 1 месец

Някои може да си сгъват заплата в пликче, но като се пенсионират ще сгъват празни джобове и ще реват, че са работили 40-50 години, а пенсията им е мизерна.

171

Частник

преди 1 месец

Тази статистика се прави на база официални данни. Сивия сектор трудно се измарва. Така като се замисля аз познавам много хора, които по документи са на минимална или около нея, а в действителност сгъват едни 3-4-5000 лв месечно. В пликче. А за Софето специално, кътето са всички чантаджии или т.нар. държавна администрация помпат яко статистиката. Тези хора, заедно с римляните са един от най-големите *** на БГ. Нищо не вършат, но за сметка на това са на тлъста издръжка на всички работещи.

170

опетков

преди 1 месец

До Анонимен 158 Стига си повтарял лъжите си. Някои още са живи и помним "благините" на соца. За един телевизор български *** ти трябваха поне 5 месечни заплати, сега купуваш такъв с половин минимална. За колите да не говорим. Отделно магазините празни или нафрашкани с прашни ***, които никой не купува. Прехвалената храна беше пълен *** и сурогати.

169

опетков

преди 1 месец

До Анонимен Анонимчо, много лъжеш. Средната пенсия при соца беше 70 лв.

168

АА

преди 1 месец

Така е скочила, че ме е прескочила.

167

Анонимен

преди 1 месец

Стига бе,кой взема над 3 000 лв.да се кандидатирам и аз?

166

аз

преди 1 месец

До тотиЕдва ли някой, който не знае разликата между "някой" и "някои" прави над 10 к на месец на заплата.

165

Както

преди 1 месец

беше казано вече, никой в нормалния свят не отчита каквото и да било "средно". За такива измервания се ползва медиана. Друг е въпросът, че вече навсякъде, дори и там където преди имаше относително достоверна статистика, поголовно се лъже, а БГ винаги е била световен шампион в тази дисциплина и сега надгражда постиженията си! Най-любопитното е, че тук и млеконадойни биологични единици се включват в този спорт. Не забелязвам такава тенденция поне в САЩ. Не вярвам да има такова чудо и в Европа.

164

до 163

преди 1 месец

До Анонимен,да ама в нормалните страни се плаща наем или ипотека,купува се храна,плаща се ток и вода,за вас всичко това е безплатно,все гледате само меда,а жилото не,но медала си има две страни,затова вашите нетни доходи са хиляди пъти над европейските

163

само да уточним

преди 1 месец

че това е заплащане на час и то в евро

162

Анонимен

преди 1 месец

В наши дни е зле само за некадърници, необразовани бачкатори и "висшисти", получили дипломи от съмнителните български университети (повечето т.нар висши училища в България са такива, имитация на образование).

161

Анонимен

преди 1 месец

Кога ще спрем с тази измишльотина с осредняването и ще почнем да си говорим за медиана? Сега, аз разбирам, че 90% от коментиращите ще ги затрудни новата метрика в началото, но с повечко желание могат да се научат хората и тогава да си говорим за неща, които имат някакъв смисъл.

160

ЯА

преди 1 месец

Абе тук да не е форум за милионери ексцентрици? Всички работят за по 15-20 к. Никой не е чувал за заплата от 3000 лв. Вие ако изкарвате толкова пари, колкото твърдите няма да имате време да пишете глупости тук. Тук се превърна форум за хора с комплекси.