11

ДАСКАЛ ГЕНЧО

преди 1 месец

КАКВА ПРАКТИКА , КАКВИ ПЕТ ЛЕВА???ТУ-СОФИЯ ПРЕВЪРНАХА УЧЕБНИЯ СИ ЗАВОД В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА С НЯКОЛКО ЛАБОРАТОРИИ.А ОТНОСНО СТУДЕНСКИЯ СЪВАТ - ТОВА СА КУКЛИ НА КОНЦИ И МЛАДИ КАРИЕРИСЧЕТА, КОИТО ПРАВЯТ ТОВА КОЕТО ИМ КАЖАТ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА УНИВЕРСИТЕТА.

10

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 9 - Значи поне ти цениш дипломите, които имаш. Дано да са ти били полезни и да си успял да се реализираш, защото у нас още по времето на соца бе формирана традиция да не забелязват нито знанията, нито способностите на онези, които нямат солидна протекция. Затова толкова много хора напуснаха България. За съжаление.

9

Анонимен

преди 1 месец

Aми аз завърших два пъти по-дълго от другите студенти, само че се самоиздържах и работих на две места. Да, прекъсвах и се наложи и да напусна и кандидатствам наново, но е имало периоди в които съм събирал 48 часа без сън. Не ме питайте какво ми е било, но със кеф съм посещавал лекции, когато мога, за да чуя и науча нещо от лектора, а не от лекции. И си спомням колко тежко им беше на колегите им да станат сутрин и да отидат, защото мама и тате са платили всичко. Това беше преди 20г сега е по-зле.

8

Продължение -

преди 1 месец

В СУ не ни платиха нищо за двата месеца практика, за МЕИ не знам. За практика и бригади в САЩ не можехме и да мечтаем. Ако не отидем на задължителното разпределение, връщахме парите, които уж струвало обучението ни. Сумите се равняваха горе-долу на броя на месеците от всички учебни години умножен по заплатата на млад специалист-висшист от онова време. Разпитайте родителите си за тези неща, за да не се чудите, когато един тук ни пита защо скачахме по площадите за здраве и за демокрация преди 35 г

7

Младежи!

преди 1 месец

За да оцените това, което имате, попитайте родителите си как се работеше ежегодно по два месеца на студентски бригади -лятна и есенна, като в повечето случаи не плащаха нищо, под претекст, че издръжката на бригадирите струвала повече от онова, което са заработили. В много ВУЗ-ове бригадите уж бяха на такива места, на които ще работи младият специалист след като завърши, т.е. бяха нещо като практика. Отделно от това имаше и задължителна практика - в СУ 2 месеца, в МЕИ (днес ТУ) - цял семестър.

6

Анонимен

преди 1 месец

СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ ТРЯБВА ДА РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА СТУДЕНТИТЕ ВЪВ УНИВЕРСИТЕТИТЕ А НЕ ДА РЕКЕТИРАТ БИЗНЕСА.

5

ПРОФЕСОРА

преди 1 месец

Търсим студентки за дуално обучение! Индивидуалнии практики и малки групи!

4

Анонимен

преди 1 месец

ФИРМИТЕ НЕ СА ЯСЛИ ЗА НЕДОУЧИЛИ ДИПЛОМАНТИ

3

Анонимен

преди 1 месец

абе те студентките редовно го практикуват туй духално обучение, оня ден обучавах една

2

Анонимен

преди 1 месец

Бла бла.Който иска дуално да записва раб. фак.Студента, кандидат висшист, трябва да има академична основа и върху нея широка специалност.

1

Часова ставка 4,50лв

преди 1 месец

А, бе вие луди ли сте да очаквате, че студентите след следването ще останат в България!