40

Алекс

преди 1 месец

Няма търсене,няма и аптеки.Една аптека трябва да генерира печалба,за да съществува.Държавните аптеки за шепа пациенти са пилеене на средства.По разумно е този ресурс да се използва за субсидиране на лекарствата и пациентите да ги получават на по-ниска цена от аптеката в големия град.

39

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: АРЕ след като толкова ви промиха ДОКТОРИТЕ по време на комуната СТИГА ТОЛКОВА БЕЗПЛАТНО ЛЕКУВАНЕ от наште баби и дядовци .... ЗАМИНАВАЙТЕ ПРИ ДОКТОРА.... да ви измисля ШИГАДЖИЙСКИ БОЛЕСТИ и да се радва на ПАЧКИТЕ!

38

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: ЦИРЕЙ - Зелен, още неуплътнен лист от гергина се измива, подсушава и се намазва леко със свинска мас. Налага се върху цирея. Маргарита Вълкова, Варна

37

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: РАЗТРОЙСТВО - По 1 ч. лъж. кафе и оцет се смесват. Сместта се поглъща и няколко часа след това не се пие вода и нищо не се яде. Маргарита Вълкова, Варна

36

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: ПЪРХОТ - 2 ч. лъж. свинска мас, 1 суров жълтък, 3-4 капки витамин А и 2 ч. лъж. гас се смесват. Главата се намазва със сместта, навива се с найлон и кърпа, престоява така 4 часа, Измива се с обилна вода.

35

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: МАЗОЛИ - В топла вода се накисват няколко стафиди. След като омекнат, се налагат върху мазола. Прави се превръзка и стои 1 денонощие.

34

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ - Жабури се с отвара от дива чубрица, смесена с щипка стипца.

33

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: КОНТУЗВАНЕ - Мястото се промива 3 пъти дневно с камфоров спирт и се налага компрес, напоен в сварен с вино джоджен.

32

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: АСТМА - 40 главички арпаджик се попарват и задушават в 500 мл зехтин. Приема се по 1 с. лъж. 2 пъти на ден на гладно.

31

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: КАШЛИЦА - 1) Счукват се 2 аспирина и се разтварят в 1 с. лъж, ракия. Добавят се по 1 с. лъж олио и мед. От тази смес се приема по 1 ч. лъж. 3 пъти на дневмно. 2) 1/2 малко чаена лъжичка мед, 1 ч. лъж. ръжено кафе и 1 ч. лъж синапено брашно се смесват. Слага се на памучен плат и се слага на гърдите.

30

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: ЕКЗЕМА - По 10 г. листа от розмарин и лавандула, по 30 г стръкове от мащерка и цвят от лайка се смесват. Варят се на чай. В горещата течност се накивсва марля и се налага върху болното място.

29

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: ОТРАВЯНИЯ - Като противоотрова се приема 1 белтък от прясно сурово яйце. Има свойсъвото да се свързва с токсичните вещества и така допринася за обезвреждането им.

28

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: РАЗТЕГНАТО СУХОЖИЛИЕ - 1 с.лъж свинска мас, 1 ч. лъж сода за хляб и 4 капки йодова тинктура се смесват. Засегнатите места се мажат всяка вечер.

27

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба:АЛЕРГИЧНИ ОТОЦИ - Медицинска хума се препича леко. От нея на върха на ножа се слага в чаша с турско кафе. Пие се сутрин на гладно. Продължава 3 месеца!

26

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: ДИАБЕТ - В буркан до половината се поставят ципите на орехови ядки. Догоре се залива с домашна гроздова ракия 40 градусова. Добавя се едно пакетче нишадър. Сместта престоява 10 дена и е готова за ползване, Всяка сутрин от нея се взема по 1 глътка....... Лиляна Кръстева, София

25

Анонимен

преди 1 месец

Лечебник От рецептите на баба: МИОМА ПРИ ЖЕНИТЕ - В 1 л сварена вода се слага 1 ч, лъж, нишадър или стипца, Разбърква се добре и се пускат 2-3 зърна калиев перманганат. С тази течност се правят промивки сутрин и вечер. За 10 дена настъпва подобрение.

24

Анонимен

преди 1 месец

Формула за Здраве на млади девици търсещи здраве: "Ако го няма в млада главица, не го търси в бяла брадица"!

23

Анонимен

преди 1 месец

Русофилска работа.

22

До 18

преди 1 месец

С достатъчно големи надценки работите, че и се жалвате! Човек по график ли да се разболява/влошава? Само през денят? Ще Ви дам пример: В Турция един Нурофен стоп колд 20 таблетки е от порядъка на 8-9 лева, с България същият е близо 18 лева... Е....!

21

Статистик

преди 1 месец

Общините са ни много.Има общини под 1000 души - как се поддържа денонощна аптека там?