38

кой?

преди 1 месец

А кой е лежал в саркофага?

37

капитол

преди 1 месец

У нас е така. *** се и търси келепира.

36

Анонимен

преди 1 месец

До СМЕХ.... - Не се прави, че не разбираш.

35

Анонимен

преди 1 месец

До СПАРТАК Е ТРАКИЕЦ... - Кой ти каза, че оракулът е бил грък?

34

Шпакловчика

преди 1 месец

Народ който смята че фалшиво гипсово корито е на възраст 1800г не може да бъде унищожен

33

Майстора

преди 1 месец

След като се е смял 1-2седмици ,ще излезе "МАЙСТОРЪТ" и ще ги пита колко още "ДРЕВНИ" саркофази искат за музея и какви пари дават!!! Справка: древните монети и артефакти.

32

СМЕХ....

преди 1 месец

ЩО НЕ ВИКНЕТЕ ЧАЛГАРО, У БАРО ДА КАЖЕ ОТ КОГА Е САРКОФАГА , БЕ....НАЛИ ВСЕ ЧАЛГА СА МУ ПЕЛИ...ХАХАХА ЗА " У ПОКОИ"....!?

31

Хахаха

преди 1 месец

Рова се случи днес в европейска България хахахаах саркофаг по-дърт от религията ни боядисан с латекс и направен на маса най-вероятно в някоя крайбрежна чалготека 😂 да живей културата хахахах и пак колкото и да плюем по милицията , милиционер го намери и се обади да го приберат

30

СМЕХ....

преди 1 месец

КОГАТО ИДВА ХРИСТИАНСКОТО УЧЕНИЕ НА БАЛКАНИТЕ ---- ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ С ЩЕСТВУВА!!!! НЕЩО ДА СИ ЧУВАЛ ЗА КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА ОТ КОНСТАНТИНОПОЛ И ПРЕНАСЯНЕ НА ЧАСТ ОТ СВЕТОТО РАЗПЯТИЕ ТАМ..????

29

СПАРТАК Е ТРАКИЕЦ...

преди 1 месец

....а, оракула от Делфи е грък, предсказал ТРОЯНСКАТА ВОЙНА....ТИ ЗНАЕШ ЛИ КЪДЕ Е ДЕЛФИ и от кога е там на това място.......ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ОТ 19 ВЕК...???!

28

Анонимен

преди 1 месец

От саркофага извадили трупа. Трупа се разсъбудил и им казал, че е на 2000 години!

27

Анонимен

преди 1 месец

Намерих снимките в мрежата. Няма съмнение, че това е същият саркофаг. МВР трябва сериозно да подхване случая, а също така и да установи останалите статуи там какви са. Да не се окаже, че и сред тях има оригинали?

26

До ВСИЧКИ ЗНЕМ...

преди 1 месец

Траките НЕ СА част от гръцкия етнос. Най-напред научи значението на думите, които използваш. Имало е отделни големи тракийски племена, които са имали свои държави. Гръцките племена идват на Балканите доста по-късно. Едва в началото на 19-и век цялата древна култура на Балканите се приписва на тях, по изкуствен начин, защото Великобритания има интерес на брега на Средиземно море да има християнска държава. Измислят им славно минало, подкокоросват освободително движение и правят Гръцко кралство.

25

Анонимен

преди 1 месец

Колко извратен трябва да е някой, за да ползва като маса нещо, в което векове наред се е намирал труп?

24

Изнервен

преди 1 месец

Само че щом е от втори век значи не е на 2000 години, а на 1800. Не можете ли да смятате бре?

23

Хммм

преди 1 месец

Започвайте да базикате макетата по-често. Нека депутати и политици се габаркат по-често с тези национални предатели. Само да се открие фронта около Германия/Русия и заедно с гърчолята ще си разчистим сметките със сръбските по.ми.ари, после ще си разделим макетата по съсесдски.

22

Анонимен

преди 1 месец

До До 20 - Зависи. На едно място позлваха древните гръцки камъни за да сядят на тях и имаше хора, които са ги позлвали за осново. Просто не всеки отдаваше такова значение на "камк снадписи номер 55812" ...

21

Loyko

преди 1 месец

Този саркофаг е живо менте,ама как ще звучи,ако се каже истината.Друго си е загадката,мистерията,древноста....Най вероятно прабългарите са го домъкнали до Европа на Балканите от Азия. Има нещо китайско в дизайна на саркофага.Хайде преоткрийте България и да напишем поредната нова история на България.

20

До 20

преди 1 месец

Не , че ги познавам но логически погледнато едва ли имаглупак който да използва така антична вещ но ти това не го схващаш да го разбереш

19

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 3 - Освен ако не го е намерил в мазето или тавана. Доста народ имат скътани антики - монеии, статуий, камъни и прочие.