21

Alex

преди 1 месец

КОЙ Е НАПИСАЛ ЗАГЛАВИЕТО И ОТ КЪДЕ СИ Е КУПИЛ/ЛА/ ДИП ЛОМАТА! ВЕРОЯТНО ОТ ПЛОВДИВ, А МОЖЕ БИ ОТ СУ? ТЯ, ПРОСТОТИЯТА, ВЕЧЕ НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА!

20

Анонимен

преди 1 месец

До ха-хаДруже: 1. Никъде не твърдя, че всяка захвърлена бутилка някъде по света би предизвикала неминуем пожар. За да се случи пожар е нужно съчетаването на толкова много условия, че вероятността е много ниска. Но не и нулева. 2.Запиши си, няма такова животно като "идеална сфера" в реалността. В обратното са убедени само хората, които не знаят какво е "абстракция". 3. Нетът е пълен с видео, което показва как можем да си запалим огън в гората, използвайки пластмасова бутилка с вода. Толкова.

19

Anonym

преди 1 месец

Ако превърнете градината си в сметище, не е нужно да се изненадвате, ако се запали. Почистете градината си и не оставяйте мръсотия никъде. Много по-малко пожари

18

ха-ха

преди 1 месец

до "Да напомня"; - Бах тия бутилки-подпалвачки ! По света има разхвърляни милиарди бутилки , но не стават милиарди пожари , щото досега Земята щеше да е изгоряла 1000 пъти ! 40 години гася горски и полски пожари и досега НИТО ВЕДНЪЖ пожарът не е тръгвал от бутилка , празна или пълна ! Тез басни витаят от години у нас ,щото трябва да се прикрие някой наш човек ! За да стане запалване бутилката трябва да е част от идеална СФЕРА и да нагрява запалим предмет ТОЧНО на фокусното си разстояние .

17

666

преди 1 месец

Положението е неспасяемо-"домовете на няколко къщи"-това от хора,чиято единствена работа е да пишат грамотно и разбираемо!!!Представете си тези да ви лекуват,или да учат децата ви,или да ремонтират колата ви,или.....и всичко останало.Докъде се докарахме!!!

16

Индо-пакистанец

преди 1 месец

Жената гладно, децата и то!

15

Милиционерин

преди 1 месец

Търново само некадърност! Полиция, пожарна, община, всичко е пробит диван. Горко на търговци!

14

Кръчматъ

преди 1 месец

Стъклото е вид... Лупа!!!, бе, г:::лоши!!! Като деца през Лятото играехме с Лупите палейки хартия, треви... Доколко една празна бутилка може да фокусира светлината при 43-44 градусови температури не зная..., но от личен опит зная, че при толкова високи температури не се ходи бос по нагрята плоча. Възможно ли е празна стъклена бутилка изложена на пряка слънчева светлина при над 40 градуса да подпали изсъхнала трева? Не зная..., не е изключено.

13

дактилоскоп

преди 1 месец

От неграмотни малцинства толкоз.

12

домове на къщи

преди 1 месец

Мани другото, ами абстрахира децата

11

Сашо

преди 1 месец

Пишете глупости ! Горени са отпадъци и сухи треви и вятърът си е свършил работата !

10

Анонимен

преди 1 месец

Заглавието е редактирано от естествен интелект.. Нама нищо..

9

Анонимен

преди 1 месец

Това са безсмислици

8

do 7

преди 1 месец

А заглавието прочете ли?

7

Анонимен

преди 1 месец

"Стъкла, хвърлих стъкла и те се нагряха от слънцето и се самозапалиха." И до тука престанах да чета... Ако го питаш от какво се прави стъкло и ще трябва да му викаме лекар за наша сметка. КАКВО Е СТЪКЛОТО БЕ, ДЖАНГУ? басиишибанитедебили..

6

Анонимен

преди 1 месец

Какво представляват домовете на къщите и как се самозапалват стъклените бутилки? Искам да го видя това.

5

ВОЙНАТА НА ПУТИН

преди 1 месец

УВЕЛИЧИ ДВОЙНО ЕМИСИИТЕ НА ВЪГЛЕРОД В АТМОСФЕРАТА, ВЪЗДУХА СЕ РАЗРЕДИ И ТЕМПЕРАТУРАТА В ЕВРОПА СЕ Е ПОВИШИЛА С 2.5'С ЗА 2 ГОДИНИ..... САТАНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН И ПРАТЕН В КАЗАНА С КАТРАН....

4

Да напомня:

преди 1 месец

Стъклото не гори. Но захвърлена на открито бутилка при определени обстоятелства може да пречупят слънчевите лъчи като през лупа, като концентрира енергията им в малка точка и така да подпали запалим материал в близост . Вероятно това се е и случило на въпросното място. А жената, която бере бутилки и ги захвърля в двора си, определено е шведка.

3

Анонимен

преди 1 месец

До ВОЙНАТА ВОДИ ПОЖАРИ. Да бе той ти е виновен, че си некадърник и безхаберник.

2

ВОЙНАТА ВОДИ ПОЖАРИ

преди 1 месец

ПУТИН ЗАПАЛИ ЦЕЛИЯ СВЯТ.......