9

Анонимен

преди 1 месец

Малко са Бг-родителите, които спазват първите три от изброените по-горе правила.

8

Анонимен

преди 1 месец

Народът е казал "Ни оцет, ни вода", относно децата, възпитани чрез практикуване на наистина неограничена родителска любов - да не му поставя никакви ограничения и да се втурва като лъв да го защитава и оправдава тогава, когато е виновно.

7

Има родители, които

преди 1 месец

Мислят, че доказват някакво превъзходство над околните, като не поставят никакви правила и граници относно поведението на детето си. То къса нервите на околните с глезотии или като се кефи така, както е характерно за хиперактивните (в повечето случаи то не е такова, а е просто разглезено). Г-н или г-жа Балкански обаче се ръководи от принципа "Тия баби, лели и т.н. нищо не могат да ми направАт, тРъчи си, маме, окай си, не им обръщай внимание!" И това е вид възпитание.

6

Анонимен

преди 1 месец

Правила и граници трябва да има и за поведението на родителя. У нас обаче всяка кифла си е въобразила, че след като се омъжи и роди дете, това я поставя в позициите на монарх с неограничена власт. И когато обещае нещо на детето или на съпруга си, но не го изпълни, ако й се поиска обяснение, тя невъзмутимо отговаря "Мързеше ме" - затова не е изпълнила обещанието си. Възмути ли се мъжът, следва скандал. Възнегодува ли детето, следва шамар. Така дава пример на детето.

5

Партньор

преди 1 месец

Никакво родителство боцкам каквото падне и бягам

4

Анонимен

преди 1 месец

Като бъдете добри партньори!

3

Анонимен

преди 1 месец

"Как да сте добри партньори в родителството". - Ами, просто е. Попитайте АнтоИнета Пепе........

2

Т

преди 1 месец

Да и нещо важно, не давайте пари на децата ако са над 18, това е най лошата услуга евър. Само в проблеми се набутват, а като нямат пари не го правят.

1

Трифон

преди 1 месец

Когато той иска да ви прави още деца приветствате, а не крещите в истерия. Това е основното правило.