Аз преди да я ям я рендосвам с рендето после с телената четка, раж пилата и накрая с фина шкурка! После плакна с разредител, обезмаслител, спирт и накрая ....с изворна вода!. После овалваш в пудра за инсекти...пражиш и ядеш!
Глупости, рибата е една от най-полезните храни, а дали ще хапвате с глави или без глави дребната риба, няма никакво значение, рибата съдържа фосфор, който е необходим и за хората и за растенията, животните!
не разбирам с какво съм възбудил неодобрението на некои в коментара ми "7",та са поставили толкова "минуси" ?..За какво протестират?..-За това,че отделям главата и гръбнака?..За това,че ям цацата сурова?...Или ..ООО!..-За това,че "просото" си е позволил да напише нещо ?!
Цаца ама както беше навремето от корабчетата на рибарите директно в тигана.Имаше капанчета в стария Несебър,ама мърда я виждам преди да я метнат да я пържат.Цаца,попчета,скариди всичко прясно уловено се предлагаше и опашки от хора да си купят....
Японците ядат цаца цялата,а на нас ни внасят от Фукушима!Цаца само ако си я хвана с мрежата!!!!
аз почиствам цацата от главата и гръбнака..Ошлайфал съм се в това..След което измивам "филетата",добавям лук,посолявам,оцет и олио.. Страхотно мезе се получава..СУРОВО..Много го обичам...Разбира се,стига цацата да е ИСТИНСКА ..Защото много често ни предлагат "децата и внучетата" на истинската цаца../Какво не прави манията за лесна и бързапечалба?../..
"Японците обикновено ядат малки рибки като бяла риба, атлантическа мойва, японска корюшка и малки сушени сардини"................Японците са извратени що се отнася до нещата които ядат, така че са последните от които ще взимам пример. Лично аз хвърлям главите. Мисля, че е по-скоро въпрос на предпочитание.
Тоя мисир направо е за лудницата. Сайта беше долно качество, ама с новите попълнения "журнализи" вече са на дъното.
Да ям ли главата на цацата или не? Учените дадоха отговор