15

Хехихии

преди 1 месец

Направо майчинство да им пишат от Нои и пълнолетие на 30 да лапкаме издръжки и детски

14

Анонимен

преди 1 месец

Аз съм Гошко и с приятеля ми сме сплотено семейство. Скоро родих и ще ми е от полза.

13

Гошо

преди 1 месец

Тези които получават по-висока заплата от максимално осигурителния праг са прецакани и за това не си го взимат. Добре е за тези които не стигат този таван!Аз също не се възползвах!

12

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 12 Световната наука се развива, така че няма да се учудя, ако и мъж роди. Нали преди време бяха писали, че някакъв мъж износил близнака си. Относно умствената изостаналост, една от нейните индикации е липсата на чувството за хумор.

11

Анонимен

преди 1 месец

Предимно държавни служителки са сигурно. И без това не вършат работа за 10 лева на ден. Седят и цъкат на компа.

10

Анонимен

преди 1 месец

"Така, както са го написали в текста, оставаш с впечатлението, че някои мъже раждат" - ако си с умствено изоставане, да, разбира се, че ще останеш с такова впечатление.

9

Ral

преди 1 месец

Не ги взимат, защото не се плащат като отпуска и парите за месеца на семейството падат на половина. Съотвенто за много хора това не е вариант.

8

Един Българин

преди 1 месец

5, то "хубаво" да качат прага ама заплатата ти в договора е фиксирана и като ти се вдигнат данъците няма да искаш да работиш изобщо, защото ще си кажеш "еми аз издържам тъмно-зелените" с моите данъци. Добро решение е ако си внесъл примерно 100к данъци (от всичко) да ти се върнат като обещетение от НОИ 6 месеца пълни заплати (в твоя случай 5) , но не повече. Така трябва да е и с майчинските, защото на мен ми омръзна да издържам "самотни майки, които не помнят кой е бащата на Н-тото".

7

ЩЕ СЕ НАУЧИМ !

преди 1 месец

Аз знам че много съдии ги е яд !!!!!!!!!!!!!

6

А Аз НаПраво се

преди 1 месец

Писах - Жена и си Взех 2 години!

5

Анонимен

преди 1 месец

българина обича отпуска ядене пиене кючеци и сълфетки.

4

Анонимен

преди 1 месец

Честно казано е унизително, защото този отпуск е процент на някакъв си максимален осигурителен праг. Извинявайте, ама преди точно 10 години работих за близо 4к нет, а в момента само данъците ми са повече на месец. Плосък данък за какво се плаща? За да не мога и ден отпуск или болничен да взема и от едно бащинство да съм 20к назад. Айде качете прага, давайте да ви видя. Излизаме 20к програмисти в болничен и държавата фалира. Искам нещо срещу тоя плосък данък!!!

3

Анонимен

преди 1 месец

идеята е да се унищожат семейните ценности и да се прокарат геьовете щото без брак дават таквиз екстри, както и при 'домашното насилие' те наказват без да си женен

2

Анонимен

преди 1 месец

Няма свестни мъже

1

Правилно е да сеКаже

преди 1 месец

"15-дневен отпуск за отглеждане на новородено", защото се има предвид бащата да помага, ако родилката трудно се възстановява, а семейството няма пъргава баба, на която да разчита. Така, както са го написали в текста, оставаш с впечатлението, че някои мъже раждат и затова им се полага отпуск, но само 15 дена.