12

Анонимен

преди 1 месец

Преображение е на 19 август!

11

Анонимен

преди 1 месец

Коя православна църква? Кога е Преображение, си личи по планината Тавор в Светите земи. На тази планина сега има два манастира - католически и руски православен. И на Преображение по праволсавния (по стар стил) календар над православния манастор се появява дъждовен облак.

10

пияница мистик

преди 1 месец

Християнството е най-човекоядната религия. Дават ти да пиеш вино и ти казват: "Пиеш кръвта на Христос". Дават ти после нафора в устата и ти казват: "Ядеш от тялото божие" :))) ХАхахахахахахаха...Да ви има вярванията :)))

9

До Анонимен 6

преди 1 месец

Това са наши народни традиции. В далечното минало към празници от християнския календар са били прикрепени езически обичаи, свързани с битието на тогавашните хора. По нашите земи тези езически обичаи са обвързани главно със земеделието. През втората половина на август в повечето райони на България са вече узрели ранните сортове грозде. Не знам дали днес има запазени такива. Навремето при баба ми имаше едно много ароматно и сочно бяло грозде, което зрее и се яде през август.

8

Георги Илиев Митев

преди 1 месец

Влизате в противоречия с природата от която и вашият Исус Христос няма да ви спаси . Според "старият" календар този празник е на 19-то число . Тогава е по-реално да има промяна от метеорологична гледна точка на тези географски ширини. Преминаването към новият календар за този църковен празник е несъвместимо с промяната към друг сезон на времето. Култовите времена към личността не водят до промени от метеорологична гледна точка. Селският и патриархалният манталитети са характерни за българите .

7

Анонимен

преди 1 месец

В миналото този празник е бил на 19-и август, по стар стил. На 6-и август си е още средата на лятото.

6

Анонимен

преди 1 месец

А защо трябва да го празнуваме :)))

5

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 4 -- Какво е направил и прави новият "действен и подвижен патриарх"

4

Анонимен

преди 1 месец

Преобрази се и нашата църква за ужас на ислямистите на Доган и костовистите безбожни психопати.Начело с нов действен и подвижен патриарх.

3

Анонимен

преди 1 месец

Почва да мирише на дебели мезета и червено вино.

2

Анонимен

преди 1 месец

Баба Гусиии да пости с луканка с 50 милиона попска субсидия :)))

1

Бог

преди 1 месец

да благослови всички православни християни! Амин!