27

Анонимен

преди 1 месец

Ще чакате нов 10-ти ноември 1989 година, за хвърлите пак униформите.

26

Анонимен

преди 1 месец

До До бай Спиро /16/ Да, от тази възрастова група не изглеждат като чалгаджийки, а като току що излезли от кухните си. Има и изключения, разбира се. Защо ви дразни бай Спиро, като настоява учителите да проявяват уважение към ученика? Макар че такова изискване ще тежи тогава, когато в училище се наложи дисциплина и ред, тогава и учителят ще бъде задължен да ги спазва и в това ще има логика. Днес даскалът по-скоро го е страх от санкции и саморазправа.

25

До Бай Спиро

преди 1 месец

Навремето се чудех, когата баба ми разказваше как в гимназията учителите се обръщали към всяка ученичка с "госпожице+фамилното име" (напр., "госпожице Драганова"), а в мъжката гимназия учителите се обръщали към учениците с фамилните им имена (напр., "Иванов", "Петров" и т.н.). Също и че след като децата станат гимназисти, учителите им говорели на "Вие". Все пак, първият гимназиален клас е бил днешният осми, т.е. хлапетата са били на по 14 г. Нас пък през соца ни ругаеха като гo вe дa.

24

Анонимен

преди 1 месец

До Ot /7/ Защо все момичетата са ви в устата? А момчетата с боядисана в синьо и розово коса? Епилирани, с изскубани вежди, а някои дори с боядисани нокти. Или с панталони с толкова ниска талия и толкова тесни, че като клекне или седне отзад се вижда горната част на цепката на 4-буквието му.

23

Морков ли? Тояга!

преди 1 месец

При първо нарушение на училищния правилник - забележка. При второ такова - задължително родителят да се яви и да плати глоба, защото поведението на детето му пречи на останалите да учат; докато родителят не направи това, детето му да не се допуска в сградата на училището. При трето провинение - изключване. Ако същото се повтори в друго училище - изключване от всички български училища, да се явява на изпити като частен ученик, а родителите да му търсят колая кой ще го гледа у дома.

22

Анонимен

преди 1 месец

Децата по принцип трябва да се бият като тьпани! Иначе стават ypoдu! Съжалявам и на мен не ми харесва, но това е реалността.

21

Анонимен

преди 1 месец

Бабите, които работеха до 73/75г отдавна ги няма- отворете РУО Варна, РУО София и вижте колко много учители се търсят- вземете мерки- стегнете дисциплината в класовете- учениците влизат упоени и надрусани и поведението им минава всички нормални граници...скоро няма да има кой да влиза и да учи децата ни!

20

Един Българин

преди 1 месец

Намаляване на поведението и изключването от училище! Трябва допълнителни пари да се дават на училището за постигнати резултати на НВО, за иновативен подход в образованието (последното ако се намери критерий за оценяване). Не е нормално майките да раждат някаква "банка: или от някой случаен, да казват че това им е съдбата и просто така се е случило, децата им да бият останалите и развалят дисциплината, останалите да ги гледат като герои, а майката да се оплаква от учителката на директорката!

19

Анонимен

преди 1 месец

Докато има хора като бай Спиро и като тая анонимка 14, образование няма да имаме.

18

Анонимен

преди 1 месец

До анонимка 14 Поработи 2 години като учител и ако не ти се скъсат нервите искай пак санкции за учителите. Заради ей такива като теб образованието умира, щото все другите виновни. Вместо да си възпиташ детето ходиш с учителите да се караш.

17

Анонимен

преди 1 месец

На третото наказание предлагам да има изключване от училище.В момента един директор иска в училището му да има голяма бройка ученици за да може това училище да получава повече пари от държавата.

16

До бай Спиро

преди 1 месец

Лесно е да говориш наизуст и да раздаваш квалификации на килограм. Сигурно не знаеш, че по-голямата част от учителките са на средна или в предпенсионна възраст, има и пенсионерки защото младите не се задържат в учителската професия. Та въпросът ми е дали учителките на 45+ изгледжат като чалгаджийки?

15

Стамат

преди 1 месец

Страхотно, родителите на ученици, които едва сричат в дванайсти клас, защитават плода на слабините си, защото, видиш ли, учителите били виновни за липсата на възпитание у децата им. Браво, така се прави, научете малките ***, че само те имат права и всеки ще се съобразява с тях цял живот!

14

анонимка

преди 1 месец

На криво образование учениците му пречат. Още санкции , още изпити, още какво!?Учителите са под всякаква критика- говорят на диалект, груби са, обиждат децата публично в клас, преподават колкото да си вземат заплатата. Искам санкции за некомпетентност на учител, за неизпълнение на служебните задължения, както и да ги глобяват, когато обиждат и унижават деца.

13

Бай Спиро

преди 1 месец

Докато педагогическия състав е с вид на чалга певачки, докато си позволяват да се обръщат към учениците на "Ти", че даже на "Бе" и на "***", докато се преподават измишльотини от байтошово време, няма да има оправия м българското училище !

12

Хахаххахаххаха

преди 1 месец

Това са тъпоотиии! Ще стане същото като тестовете за наркотици и алкохол на пътя. Учителите търсят начин за легален тормоз. Сега масата се радва без да осъзнава как това ще им се стовари на главите и как ще страдат. Късогледството е благословия :) Страдането е заслужено в България.

11

Анонимен

преди 1 месец

Униформата няма да оправи липсата на възпитание и самосъзнание. Имайки предвид беднотата в образованието и съзнанието на днешните родители, както и ниските морални устои, трудно ще се оправят нещата.

10

Анонимен

преди 1 месец

Глоба 50 кинта не ще ли ?! :()

9

Анонимен

преди 1 месец

Аз съм твърдо за много по строги правила и добри стимули. Майките и бащите които си мислят че с добро може да се възпитава, да дойдат и да ми дадат пример, аз не се сещам за такъв.

8

Анонимен

преди 1 месец

До 5 То и Макаренко няма да ги оправи днешните к.е.л.е.ш.и. А едно време имаше ТВУ и намалено поведение.....