3

Тенгри кан

преди 1 месец

Всички български народни инструменти, които държим в ръцете си имат български корени и произход. За останалото: поклон, Гълъбов! Ето, че нема нужда да прайте партия, за да направите възраждане. Аз винаги съм твърдял това, че възраждането е изблика на онази неинституционализирана духовност, която носим като българи, която е вътре в нас и която чака да и дадем път.

2

Знаещ

преди 1 месец

Гъдулката както и другите български традициони инструменти са с корен Индия,Пакистан,Персия,Има го в учебниците по инструментознание,изучава се в Котел и Широка Лъка.Къде го е учил въпросния Борислав и защо дрънка глупости само той си знае?В този вид с подгласници да,като структура и звукоизвличане обаче друга е истината!

1

Анонимен

преди 1 месец

Тоя ще ми разправя, че Гъдулката имала много стари "СЛАВЯНСКИ КОРЕНИ", а не БЪЛГАРСКИ! Стига с тая КОМУНИСТИЧЕСКА измишльотина - СЛАВЯНСКИ КОРЕНИ..... СЛАВЯНИ ПО ЗЕМЯТА НЕ Е ИМАЛО..... ПОКАЖЕТЕ МИ ЕДИН СЛАВЯНСКИ ЦАР и ИМПЕРАТОР ПО ЗЕМНОТО КЪЛБО .... Има.... ето ги - Карл Маркс, Ленин, Сталин от миналия век свирили на славянска гъдулка..... Пукний се по тиквената глава *** пропагандна .... ГЪДУЛКАТА и ГАЙДАТА СА БЪЛГАРСКИ!.....