56

Вежди Рашидов каза

преди 1 месец

"Скоро преживях пародията на хора, седящи уютно в коридорите на парламента, за да провеждат многочасови комисии за това, че двама души се топят взаимно, а в същото време гори държавата ни. И пробуждайки се от своето паразитиране, те си позволяваха да поискат оставката на министъра на вътрешните работи и на премиера на България единствените, които денонощно са до огнищата на пожарите, за да организират спасяването. Странно, че ген. Атанасов се смята за равен на човек като Найден Тодоров".

55

Пак по опорката?

преди 1 месец

До д-р Петров: Много елементарен похват да о'плюеш някого по опорна точка. Бил е почерпен, качил се в асансьор преди теб. Това ли са ти критериите?

54

Вежди Рашидов каза

преди 1 месец

Чест прави на министър-председателя Главчев и неговия екип за мъжеството Георги Йорданов да бъде предложен за орден "Стара планина". Той е оставил много повече във времето от който и да е орден. .... А колкото до вас, скъпи "евроатлантици" и псевдодемократи, не само че не сте построили нищо ново, но бяхте се превърнали в майстори на събарянето и унищожаването от мавзолея до паметниците на комунизма, без да построите поне една тоалетна за демокрацията.

53

д-р Петров

преди 1 месец

За първи път застанах лице в лице с този в асансьор на НДК - беше добре почерпен и се ядоса че се опитах и аз да се кача в асансьора....министър на културата ама друг път...

52

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 44, 45 . НЕ НАГЛЕЙ !!!!!

51

Духовна инвалидност

преди 1 месец

До 50. Анонимен. . . какво ли мнение щяха да имат за социалистическата култура, която забрани Бога и духовното в българския културен живот?. . . Това е почвата на духовните ***! Бог не беше забранен, а нежелан, което е доста различно! Пиша го защото е мой личен опит! А духовността в социалистическата култура никой не можеше да ти забрани! Това го пиша като човек отдавна неживеещ в България! Имам и то си е мое мнение, че комунистите трябва само да се съдят, а не да им се дават отличия! Кат

50

Паню Баирски

преди 1 месец

Още стотици години не можем да се очистим от жалки недоубити комунисти! Огромна част от народа ни е осакатен и все още си мисли, че руснаците някога са ни освобождавали и че мръсните комунисти имат принос за развитието на държавата. Жалко!

49

Отломък от миналото

преди 1 месец

Един от стълбовете на социалистическият реализъм - упадъчен период в родната литература , архитектура и изобразително изкуство,

48

Анонимен

преди 1 месец

Ей, не можем да се освободим от комунистите и пребоядисаните им наследници. Времето ги отвя, но напират да се връщат. Единственото успокояващо е намаляващата бройка на баш сатрапите поради възрастта. Как ще се награждава някой, който е поставен извън закона заедно с цялото ръководство по това време.

47

Анонимен

преди 1 месец

Затова е спорно да се говори за култура по времето на НРБ. Маркс отрича духовното. За него то е идеологическа надстройка. Св. Климент Охридски, Св. Константин Преславски, Йоан Екзарх, Черноризец Храбър, св. Иван Рилски, патриарх Евтимий, Костадин Костенечки, Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Неофит Рилски, Захарий Зограф, т.н., какво ли мнение щяха да имат за социалистическата култура, която забрани Бога и духовното в българския културен живот?

46

Анонимен

преди 1 месец

Не е много достойно да се говори за социализъм и награди сега . В социализма се създаваше политическа пропаганда , която промени и истинската ни история. В социализма ни изкарваха ,роби освободени от СССР . Но всеки му стана ясно каква е културата.

45

до 45

преди 1 месец

Там, където няма Бог и духовност, няма и култура. Културата е възникнала като израз на религиозното чувство на древния човек към майката земя, на нейното одухотворяване. Съвременната цивилизация, без значение дали се проявява като капиталистическа или комунистическа, е материалистична, отрича Духа и не може да роди висока култура. Това е универсално явление, а не въпрос на геополитическо противопоставяне. Екзюпери, Доре, Юго или Балзак щяха ли да одобрят откриването на Олимпиадата?

44

Анонимен

преди 1 месец

Другарю Празноглавчев,бъдете така добър-подайте си незабавно оставката!

43

Анонимен

преди 1 месец

Явно повечето дежурни пудели антикомунисти тук слушат само чалга и рисуват безсмислени и грозни графити и смятат, че това е върхът на културата. За тях Рачков и бездарните му и нахални скечове са единствено разбираемото сценично изкуство. А церемонията по откриването на олимпийските игри и последните издания на Евровизия ги докарват до екстаз. Пигмеите ще си останат такива.

42

Анонимен

преди 1 месец

Защо по въпроса се изказват лица без образователен ценз, никаква обща култура и твърде съмнителни лични качества!? Не може да раздаваш оценки без да си прочел през живота си и една книга!!!

41

ПИТАЙТЕ ГО ЗА ПУТИН

преди 1 месец

ЕВРАЗИЙСКАТА КУЛТУРА Е ДА ПРЕСЛЕДВАШЕ НЕВЕРНИЦИТЕ - ХРИСТИЯНИ - С НОЖОВЕ, САБИ, ДРОНОВЕ И САРМАТИ...

40

да

преди 1 месец

Ще добавя още нещо: в историята има един неписан закон - физическата смърт на един народ винаги се предхожда от духовната му гибел. Е, България загина духовно по време на социализма, а т.нар. "преход" ни довършва физически.

39

да

преди 1 месец

Може ли някой да ми посочи едно нещо с културна стойност от времето на социализма? Киното и литературата - фалшификация на историята и политическа пропаганда, музиката - банкетна халтура, архитектурата - грандиозен кич, модата - сиво, еднотипно, безвкудно, хранителна култура - напълно липсва, духовност - врачки и гадателки. Да, това е наследството от стария режим, с което си живеем и до днес. Като мислене още сме си в соца и затова страната ни умира.

38

читалище заря

преди 1 месец

изпълнителното бюро на шумкарете - кестене няма абсолютно никакво право да се меша в държавни дела. явно некой е решил, че шопия е българия.

37

IQ 3.14

преди 1 месец

До Анонимен37 кво общо има боце с *** дето е нареждал да се изравняват с булдозери римски селища, да ми обясниш с две думи.