435

Анонимен

преди 1 месец

Обаче хората с истинско висше образование получено преди 2000та година дори не ги канят на интервю. Именно заради психолози и пиари нито бизнеса намира хора нито хората намират работа.

434

Alex

преди 1 месец

Като гледам, скоро и инженерните специалности ще закрият! Щото освен социолози, политолози, *** и мениджм ънти май друго няма? ИКОНОМИ КА РЪЙШ! На Марс ли?

433

Анонимен

преди 1 месец

"Чистачката в офиса е и секретарка." - това да е било преди 20-30 години да, но днес можеш само да си го сънуваш и като се събудиш да усетиш, че крака ти са отвити.

432

Анонимен

преди 1 месец

Едно време в казармата кипеше напълно 'безмислен'труд с цел да е смазан л.състав да не мисли глупости.Постоянно се копаеше нещо из поделението,боядисваха се огради, кошчета,бордюри събираха се фасове,изнасяха се спални,сапунисваха и се мереха коридори с клечки кибрит.В 2024г.в България кипи същият безмислен труд,но без цел.Някакви пияници, некадърници т.е държавният ферментирал фекалитет и увредените им чеда с претенции до небето сънуват 6000лв заплати

431

up

преди 1 месец

Надниците отдавна са по 340 лв на ден сладури.Кой работи за 150лв Кой работи за 1500лв в тая скъпотия аз лично не знам такъв.Общаците ни вече под 190лв с храна / 200лв на ден без храна/ не падат.Чистачката в офиса е и секретарка.Тя взима 3000лв чисто с 200лв купони и платена карта-транспорт.Обаче приема обаждания,работи с клиенти организира,мие прозорци,изхвърля кошчета,поддържа тоалетната момичето.Винаги сутрин и вечер е измила,усмихната,приветлива и готова с отчета.А егото си го държи вкъщи.

430

Ха Ха!!!

преди 1 месец

За да избегнат работодателите конфузната ситуация, младите да искат по 4300лв след осифуровки по интервютата, да вземат да си пишат заплатите по обявите. Ао условията и заплатата са кофти, каквото и да въртиш и да сучеш на интервютата, хората няма да се подлъжат. Преди 2 години ми предложиха работа като интериорен дизайнер за 1500лв, но да отговарям за още 6 длъжности. Господина реално искаше да му движа целия бизнес,но за 1500лв стартово чисто. Реалната заплата на това каква да е? Еми към 3-4К!

429

:)

преди 1 месец

Работодателите да си работят сами!

428

Чорбаджи Юрдан

преди 1 месец

Ако завишат критерия работна заплата, смятам , че ще си намерят добър персонал

427

Анонимен

преди 1 месец

Държавата е с 1.5 млн.административноопикано гюбре това са хрантутници-заплатаджии,свикнали да получават вместо да заработват заплати.И 4 млн ТЕЛК-сакати с още 2,6 млн.пенсионери.Освободете си от тях кадри умни и красиви няма откъде другаде да дойдат.С данъци 60% и имоти по 460,000 евро не очаквайте балами за под под 6000 лв чиста заплата.Разкарайте всички HR и началници оптимизирайте и лично интервюирайте за да имате кадри.

426

qwertyq

преди 1 месец

"Работодатели намаляват критериите си при избор на персонал" - това е добро начало. Сега трябва да осъзнаят, че нямат нужда от тези ейч ари, мениджъри и току-виж им потръгне :) Забелязвате ли хора, че т. нар. кадри намаляват, но прогресивно се увеличават ейч арите, мениджъри и вякакви подобни, играещи си с егото на бизнеса, но все реално ненужни...

425

Анонимен

преди 1 месец

Кадри има, няма HR специалисти, а предимно калинки и cлабоyмни.

424

Анонимен

преди 1 месец

Гледах една обява от Южна България на Еконт! Работно време от понеделник до събота 1400 лева !

423

Бай Иван

преди 1 месец

Кадри има ,но тези хиени искат да им слугуваш за 1000лв.и като ти ги дават треперят,по-добре в чужбина,да трудно е но знаеш за какво работиш

422

Елементарно е

преди 1 месец

До Бонго Бонго.С тези професии, които "произвеждат" предимно думи и няма краен видим продукт от дейността им.Например юрист и в частност адвокат.Той ти казва, че се е скъсал да те защитава, ама не се било получило, а пък колегата му 'ковал" законите, ама те можели да се тълкуват и другояче!.Да сте видели един инженер в парламента? Няма и да видите, а пък изобщо в близкото бъдеще няма да има такова животно.Там се изисква ТОЧЕН КРАЕН резултат и не може да се краде!

421

Анонимен

преди 1 месец

За 1000 лв бруто, кой ще се обърка?

420

Анонимен

преди 1 месец

Всичко е бошлаф в Бунгурия. Само като отвориш пет 'обяви' и видиш търсим 'секретарКА', 'сервитьорКА' и ти става ясно. Някои са и по-нагли, търсят 'пенсиониран военен' за охрана. Оттам нататък следват 3 езика, 2 висши, 10 години опит, ама до 25г. възраст. До обявяване на заплати няма как да се стигне, защото още от началото всичко е вмирисано.

419

Анонимен

преди 1 месец

Essential - основен, най-приложим, най-важен. Гугл транслейт не винаги върши работа.

418

Черния

преди 1 месец

Няма и да имат,за 500 толкова

417

Питащ Въпросков

преди 1 месец

Сега някоя говореща глава по телевизора няма ли да излезне да ни обясни, че гъръбъ и пъпъдъбъ ще се обединят и ще оправят положението?

416

Заьо

преди 1 месец

Сега от всичко казано разбрах, че в България са останали само дирЕктори и менинджЕри. Нали така?