6

ваканциите

преди 1 месец

Учехме и в съботите като редовен учебен ден.

5

ваканциите

преди 1 месец

през 70-те години бяха: зимна от 30-31 декември до 12-и януари включително. И пролетна от 1-и до 10-и април включително. Също 3-4 дни по 24-и май (спортен полуден, строева подготовка, ден на учителя на 25-и и подобни)

4

45

преди 1 месец

Нека всички,които смятат ,че ваканциите са дълги в България,да сравнят с другите държави. Но трябва да се сравнят и учебните програми и материал . В Швеция има доста неучебни дни и ваканции и всеки месец има методичен ден ,които е неприсъствен за учениците. Междучасията са по дълги и организацията на учебният ден не е толкова натоварена. В българската образователна система учебната програма е доста уплътнена и малките ученици са претоварени от 7.30 до 17.30 /18.00 за посещаващите ЦДО .

3

Анонимен

преди 1 месец

Нека в МОН хубаво да изброят учебните седмици и дни, защото в предходната учебна година имаше 38 учебни вторника и четвъртъка. при 72 часа норматив по даден учебен предмет, ако двата часа през цялата година са в тези дни се получава повече. И какво става тогава?

2

Веси

преди 1 месец

Отново МОН брои за ваканция събота и неделя. От кога работната седмица е 7 дневна ? Междусрочната ваканция е на 4.02 - вторник , което означава,че 1 срок завършва в понеделник и 2 започва в сряда. А тези училища , които са на двусменен график ,не е ли малко неудобно ? Във всички европейски държави датите на ваканциите се обявяват доста по - рано и включват САМО работните дни ! Не можаха от МОН да се научат , нищо ,че ходят на екскурзии , маскирани като обмяна на опит и учебни практики !

1

Анонимен

преди 1 месец

Добавете и почивните дни за избори (петък и понеделник) когато затварят училищата! Поне 2 пъти по 4 дена с балотажите! Може и 3 пъти да се наложат избори. Тогава добавете още 6 неучебни дни и учебната година приключва с много ваканции. България е една голяма ваканция. После що никой не иска да учи?