25

Анонимен

преди 1 месец

ДО тротилов еквивалент? ТОВА Е САМО ЕДНА МЯРКА. МОЖЕ ДА ГО ИЗРАЗЯТ И В ТОН ВЪГЛИЩА МАРИЦА ИЗТОК ИЛИ КАЛОРИИ ХЛЯБ ДОБРУДЖА. 2 ТОНА ТРОТИЛОВ ЕКВИВАЛЕНТ СА САМО 8 ГИГАДЖАУЛА ПО МЕЖДУНАРОДНАТА СИСТЕМА SI.

24

тротилов еквивалент?

преди 1 месец

Защо ще съхранява тротилов еквивалент , като не прави фоерверки на място ,значи са за някой друг.Тротил се употребява в зарядите на снаряди, ракети, бомби, мини и др. Също така се използва като основно взривно вещество при провеждане на подривни работи в земята, разрушаване на метални, бетонни и други конструкции. В Сарафово бомбата е с тротилов еквивалент

23

НЕ КРИЙТЕ

преди 1 месец

СОБСТВЕНИК НА ФИРМА ЕНИГМА Е ТОДОР СТЕФАНОВ ПОПОВ СИН НА ГЕН-ЛЕЙТ. СТЕФАН ИВАНОВ ПОПОВ - КОМАНДВАЩ ВВС 1997-2002г. ФИРМА ЕНИГМА Е ВНОСИТЕЛ НА ПИРОТЕХНИКА ОТ КИТАЙ И НЯМА НИЩО ОБЩО С ОРЪЖЕЙНИ БОЕПРИПАСИ...

22

Анонимен

преди 1 месец

Това съобщи Емил Йорданов от фирмата собственик на склада "Енигма" ООД." - да, ама този не е собственик на фирмата, а служител от ръководството - за собственика нито дума не се споменава

21

АЗ

преди 1 месец

Причината е , че руснаците го взривиха !

20

Анонимен

преди 1 месец

Такива съоръжения трябва да са под контрол постоянно, а не с проверки през половин година. Сигурно и проверката е била нагласена, за пред органите.

19

Анонимен

преди 1 месец

Немарливост и никакъв контрол от страна на държавни институции! Напълно липсваща държава. Определено сме стигнали дъното с Гламчо! Той не знае кдъе се намира. Тръгна да бяга като уплашено дете, а беше наобиколен от охранители.

18

Анонимен

преди 1 месец

Ако това е взрив, свързан с войната в Украйна, ще последват и още.

17

Йорго

преди 1 месец

Пожарогасителните системи са ефекективни само при конвенционални пожари, не и при взрив.

16

Възможно е да са

преди 1 месец

Пъпеши, те са много опасни.... Имаше един виц, дети еидн работел зял живот в завод за чайници, накрая му подарилли един, като се пенсоонитал. Но всеки път, когато се опитвал да го сглоби все Калашников излизало... И тук май така с фойерверките ще се окаже....

15

Анонимен

преди 1 месец

Заглавието пак е неточно да кажем така...снизходително.

14

Брей това Голем

преди 1 месец

Бизнес с 8-цифрени обороти - интересно, ама с началото на Войната в Украйна и Оборота на тая фирма е скочил с над 100% - явно много фойерверки се търсят, но съм сигурен, че е просто случайност - няма износ на взривни химикали към Зеленски!

13

Анонимен

преди 1 месец

До жалко за 14. 800 кинта колко да земат ?

12

Анонимен

преди 1 месец

Щом се е случило значи пожарогасителните ви системи абсолютно не струват въпреки уверенията, че били най-висок клас.

11

Анонимен

преди 1 месец

Много беше нервен този Йорданов. За собственика медиите упорито мълчат. Да не би името му да започва с Геб- и да завършва с -рев?

10

Анонимен

преди 1 месец

Защо на тоя взрив му викат пожар ?

9

Анонимен

преди 1 месец

Брей тоя секретен собственик...ще да е наше мумче... Пожарогасителни системи никога не съм чувал да помагат при взривявания. Те си отиват заедно със взрива.

8

Анонимен

преди 1 месец

Не знам доколко може да се вярва на Блиц, но съобщиха пред малко, че четирима човека са в неизвестност и един от тях е синът на собственка на склада.

7

Анонимен

преди 1 месец

преди три месеца е извършена проверка и не са установени никакви нередности в складовете, каза по-рано директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков ----- Остана и да намерят някакъв кусур на такъв крупен евроатлантик. Със 100% сигурност мога да кажа отсега, че по документи всичко е изрядно.

6

?

преди 1 месец

Мистър Кеш къде е? А, сетих се, с любовницата си във Франция. Защо не запали самолета да гаси?