13

Анонимен

преди 1 месец

Не ходят в бан. Комунистите се пенсионират по възраст.

12

Сър Стенли

преди 1 месец

До Странджата.Тези деца почти сигурно ще завършат в някой от топ университетите в света и ще работят за някоя чужда държава. А тоя където пита за какво е полезна математиката - ами всяка модерна технология и конструкция е подсигурена от много сериозна база математика и изчисления.

11

Анонимен

преди 1 месец

Не знам дали на такива ученици се дават специални държавни награди, но за мен е добра идея да се стимулират добре за постиженията си. Например за медал от международна STEM Олимпиада - минимум 5000 лева (бронзов), 10 000 лева (сребърен) и 20 000 лева (златен). нищо не пречи да се дадат и двойно или повече пъти от тези суми, но нека да има някакъв фонд за даровити деца и те да знаят, че България оценява труда, таланта и знанията им.

10

От 8

преди 1 месец

А тези деца решават не в пъти по-сложни, а невъобразимо по-трудни задачи от училищния материал. Задачки, които за касиерката в Лидл нямат никакво реално приложение (за нея дори и квадратното уравнения няма приложение), но уви, на този свят са необходими не само касиерки.

9

От 8

преди 1 месец

Но важното е, че нивото по математика на тазгодишните НВО-та е значително подобрено от миналогодишното. Ще ви изкажа и защо - защото миналата година в елементарния тест по математика (наистина елементарен) имаше и няколко задачки с отворен отговор. Е тази година няма. Догодина сигурно ще са само с А и Б, за да не се затормозяват бъдещите програмисти, финансисти и инженери.

8

Анонимен

преди 1 месец

Яко хейт се лее тук. Нивото по математика на 99.9% от българите е на ниво касиерка в Лидл (където дори рестото се смята автоматично). Познавам програмисти (с дебели заплати), които не могат да решат задачки на ниво 5-ти клас училищен материал. Познавам счетоводител (главен), който още си мисли,че едно нещо,когато поевтинее с Х%, след това трябва да поскъпне отново с Х% за да се върне на първоначалната си стойност. Познавам друг счетоводител, който дори не знае как да смята % без калкулатор.

7

Анонимен

преди 1 месец

Колко пачки вземат за медал - като мутрите борци и фудбалисти :)))

6

Анонимен

преди 1 месец

браво на децата! браво!

5

100% съм Сигурен

преди 1 месец

че ако Станат Офчари и Изнасям Месота за Израел ще НаПравят много повече Кинти!

4

СТРАНДЖАТА

преди 1 месец

В България има 5 младежи които сериозно се занимават с математика и 20 000 младежи които са сериозни футболни фенове.

3

Анонимен

преди 1 месец

НА БЪЛГАРИЯ ЗА КАКВО СА И МАТЕМАТИЦИ ДА НЕ РАЗВИВА МАТЕМАТИКА СЛУЧАЙНО? ДА НЕ БИ НЯКАКВИ ТЕХНОЛОГИИ ДА ПРАВИ?

2

СТРАНДЖАТА

преди 1 месец

След като пораснат тези таланти ще отидат да работят в БАН например където директор ще им бъде някой дрът комунистически кадър без талант в математиката но много мазен и подмолен.

1

Анонимен

преди 1 месец

ТЕЗИ МЕДАЛИ СТАВАТ ЛИ ЗА ЯДЕНЕ?