11

Анонимен

преди 1 месец

ВСЪЩНОСТ "ТРИЗВЕЗДНАТА" СИСТЕМА СЕ СЪСТОИ ОТ звездата Epsilon Indi A, КОЯТО Е ЧЕРВЕН ГИГАНТ И ДВЕ КАФЯВИ (НЕ СА ЛАЙ_А) ДЖУДЖЕТА ОТДАЛЕЧЕНИ НА 224 МЛРД КМ,А "СУПЕРЮПИТЕРА" САМО НА 2 МЛРД КМ ОТ Epsilon Indi A. САМАТА Epsilon Indi A Е ОТДАЛЕЧЕНА ОТ РОДНОТО СЛЪНЦЕ НА 12 СВЕТЛИННИ ГОДИНИ (12 ПО (РАЗСТОЯНИЕТО,КОЕТО ПРОБЯГВА ШАМПИОНА ФОТОН ЗА ЕДНА ГОДИНА ~9 460 МЛРД КМ)). САМАТА Epsilon Indi A Е ЧАСТ ОТ СЪЗВЕЗДИЕТО ИНДУС В ЮЖНОТО ПОЛУКЪЛБО И Е ПОД ХОРИЗОНТА ЗА БЪЛГАРИЯ. ГОДИНА "СУПЕРПИТЕР"=200 ЗЕМНИ.

10

Анонимен

преди 1 месец

ЧУДЕН Е ИГНОРЪНСА НА АДАМИНА - НАЙ-УЧЕН У ЦЕЛАТА ВСЕЛЕНА!!!

9

Голям

преди 1 месец

Праз

8

00014

преди 1 месец

Значи там живеят безсмъртните извънземни. Не мога да към по-сериозен на фона на предните коментари.

7

До авторката!

преди 1 месец

Мисли малко с тая глава. Като крадеш статии поне ги прочети и коригирай леко. Или бързаш да си натрупаш бройката и да легнеш да спиш?

6

Anonimen

преди 1 месец

Определението за светлинна година въпреки че е точно е супер неразбираемо. Светлинна година е разстоянието изминато от светлината за една година. Кой нормален човек може да разбере какву му казваш с тези трилиони километри?

5

Анонимен

преди 1 месец

Статията е некадърно написана/прекопирана. Първите планети извън нашата Слънчева система, наречени екзопланети... Трябва да се каже първите наблюдавани планети, защото първите плането вероятно вече не съществуват, а и няма как да ги намерим/видим понеже ще са много далеч. Абе като цяло журналистиката в БГ е гола вода. Всичко читаво е копи пейст с превод от google!!!!

4

Анонимен

преди 1 месец

Ам наш поручик Даниил кво чака още, а не е отправил молитва към Бог и ние да открием нещо там..... ей тъй докато чакаме поредния "спасител" на държавата. :)))))))))))

3

Анонимен

преди 1 месец

Чета подобни научни статии, защото може някой ден да се озова в Стани Богат и отговора на въпроса за втора сигурна сума да е в статия като тази.

2

Х

преди 1 месец

не мога да разбера *** защо ги е създал тези неща... Явно за фон.

1

Анонимен

преди 1 месец

Колективния Запад открива, а сАвеЦкия тИлископ кво е открил? Черна дупка за външна тоалетна , нали?