160

Британски учЕн

преди 1 месец

Китайците може и да напредват но им липсва едно много важно нещо - опит. Опитът се изгражда с годините, няма как да се предвиди всичко, да речем при автомобилите - немците че и дори японците правят автомобили отпреди втората светова, това са 80 години изграждане на опит, всяка част е усъвършенствана във времето, затова и колите на китайците никога няма да станат по надеждни от европейските и японските. Същото е и с централите, телефоните и всичко останало.

159

Анонимен

преди 1 месец

С части от магазина по 1 лев?

158

Дончо тромпета

преди 1 месец

Китайски е нали? .!.

157

Анонимен

преди 1 месец

И Чернобил е бил със седем защити, но сложи комунист началник смяна и гледай шоу.

156

Анонимен

преди 1 месец

КОЛКО КИТАЙЧЕТА МУ ВЪРТЯТ *** И Т Е МИЛИОН ИЛИ ДЕСЕТ МИЛИОНА??!!!...

155

Анонимен

преди 1 месец

КОЛКО КИТАЙЧЕТА МУ ВЪРТЯТ *** МИЛИОН ИЛИ ДЕСЕТ МИЛИОНА??!!!...

154

Боби

преди 1 месец

До мисирешка работа УЕСТИНХАУЗ спечели контракт да построи Атомни реактори в Китай AP1000. Но естествено не се включи в бюджета и времевия период и ФАЛИРА!!! Техническата документация беше трансферирана като компенсация. След това Китайците започнаха да строят СОБСТВЕНИ САР1000 реактори въз основа на преработена и усъвършенствана документация на САЩ реактор.

153

сапун

преди 1 месец

До Мда - промишлен шпионаж, ментете, пакости, свръх замърсяване на околната среда, ниско платена работна ръка и мизерия, - не купувайте/ако можете/нищо китайско, защото то ще ви убие, рано или късно! дръжте се далече от жълтуните, те ще ви "лепнат" нещо, всичко е за еднократна употреба и имитация. накрая ще направат некоя беля в космоса, което ще навреди на човечеството

152

Анонимен

преди 1 месец

От Китай ли е по добре недей. Наскоро спряха реактор в Белгия на 51 години. Така че не ме занимавайте с чинг чонговци който ядат прилепи.

151

Анонимен

преди 1 месец

Раздувки на китайците. Тоя реактор за първи път е конструиран през 60-те в Европа. Може да гори твърде добре особено когато графитът се смеси с кислород и започне да изпарява уранът. Китайците обичат да раздуват като тая кола която минавала 2000-3000 километра с едно зареждане,като тракторът с изкуствен интелект като онази сфера която като я подържиш в ръка ти удължава животът абе обичат научната фантастика хората. Нищо де днес фантастика след 400-500 год реалност.

150

Веселин

преди 1 месец

Един реактор е напълно безопасен преди да се зареди ядреното гориво в него!!! Всеки един реактор с ядрено гориво е опасен, независимо от проект и изчисления, вероятностни изчисления и т.н., има обстоятелства и ситуации които дори и с малка вероятност мигат да настъпят и да се случи "случка"!За да няма "случки" има регулаторен орган и други контролни органи, които да гарантират изпълнението всички функции осигуряващи безопасността му!

149

Анонимен

преди 1 месец

Много да безинтересни центаджиите - копейки, копейки, нищо смислено не могат да кажат.

148

Анонимен

преди 1 месец

*** много са интересни копейките, не могат да напишат нищо за пPozията и почват за Китай... Най-най-най...

147

Анонимен

преди 1 месец

Докато запада безотклонно се е устремил към дъното на морален разпадък и финансова криза, изтока се надига. Китай може да е диктатура, може да е и каквото и да било друго, но скоро ще е единствената страна в света с Космическа станция, понеже международната скоро ще бъде разглобена, ще са единствената страна дето иска да ходи на Луната, единствените които вече имат и до 5г пускат комерсиално 6G технологии, и сега и безопасни реактори докато ние си говорим за перки.

146

Боби

преди 1 месец

До Обективен СССР изпрати може би 10 сонди до луната върнаха се само 3 и едната беше с материал от обратната страна на луната. Но все пак ЕВАЛА на Китайските Космически спецове

145

Боби

преди 1 месец

До НАБЛЮДАТЕЛ Създаден е и се създава. Реактор на Бързи неутрони. Практически не ползва Уран 235 а основно Уран 238 от който има милиони тонове на склад. Сегашния СССР/РФ реактор работи с охладител Калий. Но все пак този охладител е опасен ако влезе в достъп с вода. Новия реактор БНО - Бързи Неутрони Олово вече ще е напълно сигурен. За да "запалиш" реактора ти трябва външен източник на неутрони. За да заглушиш реактора спираш източника на неутрони.

144

Обективен

преди 1 месец

Китай станаха най-технологично развитата страна в света. Наскоро тяхната сонда донесе проби от обратната страна на луната ,там ,където още не са успели да кацнат нито американски,нито руски лунни апарати.

143

Анонимен

преди 1 месец

"новият реактор тип PBR (pebble-bed reactor) използва голям брой "камъчета" с ниска енергийна плътност като гориво. Всички те съдържат малко количество уран-235, заобиколен от графит" - звучи афифно на прасссе и мирише на Чернобил. Никога не трябва да се вярва на китайци за техника, доказани недъзи са

142

Факт

преди 1 месец

Може Брикел да произвежда слабо обогатени уранови *** 235 с графит от лигнитни въглища!

141

Мда

преди 1 месец

Голяма работа са китайците. Никой не може да им се опре. Много народ, огромни мегаполиси, развита икономика, модерни технологии. И САЩ вкуп с Европа им дишат прахуляка. Добре че се държат мирно, че ако ги предизвикат да воюват ще изметат целия свят.