56

Анонимен

преди 1 месец

Ами нарочно спират не плащат пари, за да има повече за тяхните гуши. Това са европейски пари

55

Факт

преди 1 месец

Тези схеми са капка в морето в сравнение с схемите за еврофондовете...То не бяха рмз-та,къщи за гости и т.н.И не бяха ромеи...

54

Анонимен

преди 1 месец

Това са пълни глупости. Държавата вече е абдекирала от кражби...

53

Радост

преди 1 месец

Значи за ония от Турция с двойното гражданство всичко има и може, а от своя си народ това скапано полуразложено подобие на държава ще изисква доказателство че е български гражданин??!!Ама хак ни е щото ги търпим ******* **

52

Багаин

преди 1 месец

Където се е осигурявал помияра оттам да си търси обезщетенията!

51

Парадокс

преди 1 месец

И какво се получава...? За индийците има вратички и прозорчета в закона, а за хората работещи с години без прекъсване по една студена вода?!

50

Шишо

преди 1 месец

Всеки който е плащал осигуровки има право на обезщетение за безработица. Все пак нали това е значението на думата осигуровка? Цялото законодателство в тази сфера е направено да взема пари от работещите, и да не дава нищо! Например работиш пет години в някоя фирма, собственика се смени и започват проблемите. При напускане по "взаимно съгласие" НОИ изплаща по 20лв/ден. Крадци!

49

ГерболИННА

преди 1 месец

Рейхат Рахат да се обърне към родината си майка,на юг от България за обезщетение. Българско име Рейхат - няма!

48

Анонимен

преди 1 месец

Преди години четох че има възможност да вземаш испанското обезщетение в България, но имаше изисквания и едното беше до няколко дни след като останеш безработен да се регистрираш като живущ в България, ще рече също така да се отпишеш от испанските списъци.

47

Език мой, враг мой

преди 1 месец

Реимбурсират това не беше ли когато отидеш за трети път да получиш животворната отвара против ковид 19.

46

Стоян

преди 1 месец

Стига вече с тез работили в чужбина. Какво е виновен НОИ за това, че немците отказват. Явно представените документи са фалшиви.

45

Ако вземат да

преди 1 месец

изплащат пари НОИ нали ще останат по-малко парите които крадат от народа, така както здравната каса краде яко, че винаги все няма пари за лечение дори на децата на България, така "сучат" и тези хаирсъзи от НОИ !

44

България не е

преди 1 месец

ли в ЕС, че го смятат за ЧУЖБИНА ? Какво означава ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ? Защо този ЕС съюз помага с помощи на България след като българите са ЧУЖДЕНЦИ в него както смятат господата български ИМУНИЗИРАНИ ПОЛИТИЦИ ?

43

Гарабед

преди 1 месец

Как може 6 месеца човека да чака обещетение.Най-много един месец трябва да е срока.

42

Петър

преди 1 месец

Какво източване на института?Парите който дават на хората работили в чужбина се изплащат от държавите където са работили.

41

запознат

преди 1 месец

Германия не изплаща безработица в чужбиона, ако преминеш няколко години с регистрация в Германия трябва да получиш помоща в Германия.

40

Джон Траволта

преди 1 месец

Грешката на човека е,че се върнал в територията България.Какво търси там където управляват бивши комунистически номенклатурчици и мутри създадени от тях?

39

Анонимен

преди 1 месец

Преди 3 години спрях да подписвам договори, фирмата ми вече е без дейност, спрях да плащам осигуровки и да си осчетоводявам доходите. Повече и стотинка нямам намерение да вкарам в НОЙ докато половината народ постоянно източва парите на моя и на малкото останали съвестни граждани на Република България труд. Половината българи - имигранти, ТЕЛКаджии, НОЙаджии, политици и техните слуги трябва да се срамуват да се наричат българи, а не да им пълним хазната.

38

Анонимен

преди 1 месец

До 36 - Има хора взимат по 25к от НОИ, 20к от здравната и поне още два пъти по толкова от чужбина и то ако са на помощи само в една чужда държава.

37

Анонимен

преди 1 месец

Работя 2 години в чужина и ми дават 10 юесеца безработица ... Ама ми дава и от НОЙ (нои ной ... Св тая) ...