14

Джо

преди 1 месец

До 1 : при комунизма трябваше да се пенсионирам на 55 . При капитализма се пенсионирах на 50.

13

Джо

преди 1 месец

Вдигат , че заради ранното пенсиониране много българи са се засилили към Китай.

12

Сергей Бесскурин

преди 1 месец

Изненадан съм от необразоваността и ниската култура на коментиращите... Сънуват някакъв комунизъм (пропаднал и фалирал в целия свят ) включително и в Китай.

11

someone

преди 1 месец

Това е капитализма- роб до гроб на работа, свободно време за обикновения човек не трябва,зелени площи,транспорт,почивки също, само баровците ще пляскат каките и ще чудят къде да се начекнат я на яхта я на самолетче, я на частното имение.Същото като навремето във феодализма.

10

Анонимен

преди 1 месец

В Китай да други традициите. Там младите се грижат за възрастните си родители и нямаха нужда от пенсии. Проблемът в Китай възникна заради политиката на едно дете, което удари финансово младите издържащи родителите си. Затова в Китай сравнително отскоро създават пенсионна система и там има три стълба като в България. Има разлика при пенсиите за градското и селското население. Средната градска държавна пенсия преди 3 години беше около 950 лева.

9

Иванов

преди 1 месец

Че Китай имат ли пенсии аз друго знам

8

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 7 Прочете ли статията?

7

Анонимен

преди 1 месец

Излизането в пенсия на 60 години за мъжете при наличие на 25 години трудов стаж бе практика в България по татово време.

6

БАНко

преди 1 месец

А ДАЛИ В КИТАЙ ИМА ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ??? ТАМ НЕ СА ЛИ ПО ЛИЧНИ ПЕНСИОННИ СМЕТКИ ??? В КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ ОСТАТЪКА ОТ ПЕНСИОННАТА СМЕТКА ПРИ СМЪРТ НЕ СЕ ЛИ ПОЛУЧАВА ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ ??? МНОГО *** ИНФОРМАЦИОННА КАША НИ ПРЕДЛАГАТЕ , НА НАС МАЛКО УМНИТЕ !!!!

5

Анонимен

преди 1 месец

И ние се пенсионирахме мъжете на 60, а жените на 55 години, но след реставрацията на капитализма виждате сами какво стана със социалните придобивки, вкл. и възрастта за пенсиониране. Това, че ни карат да работим на стари години с нищо не подобри положението. В Китай също едва ли ще стане по-добре.

4

Анонимен

преди 1 месец

населението им застарява китай ве4е не може да се ползва от главния си ресурс многото горедоло сносно образовани и крайно евтини Китайци . Като се има в предвир и липсата на каквато и да е сериона пенсиона система в поднебесието нещата може да стигнат като оня виц за комунистите на всласт в сахара внасяшти пясък .. прио всяко положение побовладелския комунизъм в китай го 4акат сериозни сътресрния да му нисли Си той поне не е жглупав като мис()ирките списващи тоя сайт

3

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 1 А прочете ли статията?

2

АзъКанъАзъ7112136860

преди 1 месец

Добра новина.Значи падат. Проблемът е,че в Европа ,която явно е управлявана от съветската китайка Фон *** Нен китайците вече са почти колкото нас. При ленът е,че ЕС и САЩ нямат една - единственна икономика,а вместо такава имат амбулантна търговия с некачествени китайски стоки. И сега в ,когато съм в Сефарад виждам същото,което виждах и в превзета от Сефардим някога Ашкеназшка Галия-масово се бойкотират китайските магазини ,но явно няма кураж да се отхвърли и интернет пазаруването на китайщини

1

Анонимен

преди 1 месец

бе комунизма бил лош, а ? Да се пенсионираш на 55 години мъжете и на 50 жените.