14

баба мара

преди 1 месец

едни ще бачкат 40 години други с възможности ще си плащат ами така нареченитерепресирани и те ли си плащат това е позор отменете тези прос-то-тии

13

селянин

преди 1 месец

никви пенций с памперс без памперс кой как мойе да бачка докато нне се мине на по горно ниво

12

до 5

преди 1 месец

До ПИРАМИДИ-ФАРАОНИ,азбира се,че може да продължава вечно,или искаш да кажеш,че ще се роди някой който да пипне милиардите на бг пенсионерите,не виждаш ли,че всеки управник ги гали с перце,дори и господ е безсилен и не може да се справи с тази пенсионерска пап лач,те ще преживеят и ядрен взрив,кто хле ба рки са

11

Дедо Пенци

преди 1 месец

Брех, па са паралии бре!

10

до 7

преди 1 месец

До Асандж,това за българте не важи,всеки ден ги чувам да казват,осигурени сме и за онзи свят и наистина си вярват,че ще натоварят на влакови композиции несметните си богатства за рая,но се съмнявам,че ще намерят рай като българския,така охолен и безгрижен живот няма никъде

9

Анонимен

преди 1 месец

Дори да си направиш добре сметката и да платиш, за да получиш висок размер на отпуснатата пенсия, може да получиш "сметка без кръчмар". Никой не знае колко време Началникът ще го държи над земята.

8

Анонимен

преди 1 месец

"Според закона за осигурителен стаж се зачита времето на обучение в университета или за докторантура, но висшистите трябва да платят за всеки месец на обучението си." ???

7

Асандж

преди 1 месец

Парите ги няма - теглете всичко каквото имате , следващият КРАШ ще бъде унищожаване на пенсиите и спестяванията на всички включително и на милионерите! Днеска имаш - утре нямаш.

6

Анонимен

преди 1 месец

В някои държави на 15 години стаж и може да, се пенсионираш но ти дават минималната пенсия от там нататък, а всяка работен година се вдигат процентите така мисля че е най справедливо

5

ПИРАМИДИ-ФАРАОНИ

преди 1 месец

Въпросът изобщо не стои в това дали да се купува стаж или не. Въпросът е, че реално погледнато НОЙ е ПИРАМИДА (взема пари от нововтъпилите на трудовия пазар и на всички, които в момента се осигуряват и ги дава за изпщане на пенсии, болнични и т.н. - този начин на работа се нарича ПИРАМИДА). Пробмът е в това, че парите, които постъпват в НОИ са по-малко от парите, които НОИ тряба да изплаща. ДУПКАТА се финансира от бюджета, т.е. от заеми. И това са милиарди. ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧНО.

4

до 3

преди 1 месец

Ми то и никъде по света няма леле ти Гинче, готвачката, дето цял живот си получава надника на ръка под масата, а после реве за пенсии. Иначе съм съгласен за максималния праг- жалък е. Но който е бил съвестен платец на данъци, го взима. Под съвестен нямам предвид разни фуражки и подобни, а нормални интелектуалци работещи хора.

3

Анонимен

преди 1 месец

Никъде по света няма пенсии 250 евро. В нормалните страни почват от 1500 евро нагоре. Но тук е Тикволандия, територията на Банкянския и Сви нския крадец, братя Магнитски.

2

Анонимен

преди 1 месец

В едва половината държави от ЕС ИМА тази практик. В едва половината държави от ЕС НЯМА тази практика. 50:50, но е важно как ще напише и кое ще се изведе в заглавието. Манипулират ви като канарчета. Вече 35 годин.

1

друго си е

преди 1 месец

с пенциика от Бюджета!